Linux'ta indirdiğim dosyayı açamıyorum

toriaga

80+
Reaksiyon skoru
0
Bugün Linux'a Geçtim Fakat Bir Dosya İndirdiğim Zaman Dosyayı Açmak Yerine İçindekileri Gösteriyor (Altta SS'leri Koydum Açıklayamadıysam Özür Dilerim) Bunu Nasıl Düzeltebilirim İndirdiğim Şeyi Kullanamıyorum Tıkladıgım Zaman Alttakiler Açılıyor

Ekler

• Sorun.png
    Sorun.png
    27 KB · Hit: 69
  • Sorun-1.png
    Sorun-1.png
    88.4 KB · Hit: 61
linux kullanmak= uçak kullanmak

Merhaba, anlaşılan linux altında windows uygulaması indirmişsin gördüğüm kadarıyla.

Opera GX linuxta yerel olarak çalışmaz. .exe dosyası sadece windowsa özgüdür ve windows oyunu/programı çalıştırmak istiyorsan "Wine (Wine Is a Not Emulator)" denilen uyumluluk katmanını indirmen lazım.

Arch tabanlı Linux dağıtımı için (Manjaro, Archman ve Garuda vs.);
"sudo pacman -S wine"

Debian tabanlı linux dağıtımları için şu siteye bakmanı tavsiye ederim (Pardus, Mint vs.);

Ubuntu için ise (Ubuntu'da Debian kullanıyor fakat orijinalinden kıyasla daha basit);

"sudo apt install wine"

Fedora kullanıyorsan eğer şu sitede kurulum aşaması var;

Kurulduktan sonra OperaGXSetup.exe'yi sağ tıklayıp "Wine ile çalıştır" kısmına tıklaman yeterli. Veya terminalden;

"wine programadı.exe"
Yada
"wine /dosya konumu/programadı.exe"

yazman yeterli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, anlaşılan linux altında windows uygulaması indirmişsin gördüğüm kadarıyla.

Opera GX linuxta yerel olarak çalışmaz. .exe dosyası sadece windowsa özgüdür ve windows oyunu/programı çalıştırmak istiyorsan "Wine (Wine Is a Not Emulator)" denilen uyumluluk katmanını indirmen lazım.

Arch tabanlı Linux dağıtımı için (Manjaro, Archman ve Garuda vs.);
"sudo pacman -S wine"

Debian tabanlı linux dağıtımları için şu siteye bakmanı tavsiye ederim (Pardus, Mint vs.);

Ubuntu için ise (Ubuntu'da Debian kullanıyor fakat orijinalinden kıyasla daha basit);

"sudo apt install wine"

Fedora kullanıyorsan eğer şu sitede kurulum aşaması var;

Kurulduktan sonra OperaGXSetup.exe'yi sağ tıklayıp "Wine ile çalıştır" kısmına tıklaman yeterli. Veya terminalden;

"wine programadı.exe"
Yada
"wine /dosya konumu/programadı.exe"

yazman yeterli.
Söylemeyi unutmuşum bu yöntemler WinRaR, OperaGX gibi programlar ve oyunlar için geçerlidir. Ayrıca indirdiğin windows programını sürükleyip entera bastığın zaman çalışır

"wine sürüklediğinprogram.exe"

Geri