Dizel Araba Neden Duman Atar?

boltreny7

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
993
Arkadaşlar merhaba bir dizel aracımız var, yakın zamanda turbosu değişmişti ama hala duman atıyor. motor deli gibi gidiyor ondan yana bir sorun yok. sizce neden atar? duman dediğim baya 1.7 corsalar gibi duman atıyor.

Araç: Fiat Linea 1.3 Multijet kilometre olarakta 310 bin kilometrede. Sıfırdan beri bizde.

1.3 Multijet motorun yağ yakma sorunu kronik. Yağ yakan her araç duman atar.

Enjektör?

Hayır, yağ yaksa mavi duman atar diye düşünüyorum.
Hayır yağ yakan her araç mavi duman atmaz. Çoğu zamanda beyaz olur. Mavi kısmı işin artık motorun “ rektefiye şart aga “ dediği kısımdır.

valla hocam bizde öyle düşünüyoruz. ama emin olamadık, bu sabah servise gidiyorum.
Kanka bizde de Corsa 1.7 var diye biliyorum, kara dumanı direkt etkileyen 2 faktör var. Birisi tahmin ettiğin gibi yazılım, diğeri de enjektördür. Enjektörden kaynaklıdır tahminen.

Hayır yağ yakan her araç mavi duman atmaz. Çoğu zamanda beyaz olur. Mavi kısmı işin artık motorun “ rektefiye şart aga “ dediği kısımdır.
hocam yağ yaksa kokusundan da anlaşılır diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka bizde de Corsa 1.7 var diye biliyorum, kara dumanı direkt etkileyen 2 faktör var. Birisi tahmin ettiğin gibi yazılım, diğeri de enjektördür. Enjektörden kaynaklıdır tahminen.
enjektör desen yakıt her zaman shell ve petrol ofisinden alındı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,736
Üyeler
188,153
Son üye
cemkaraca
Geri