Bilgisayarımın Gürültüsü

FatihKvk

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhabalar bu yıl Mayıs ayında İtopya üzerinden Gigabyte Windforce rtx 2060 , Ryzen 5 4500'lü hazır sistem aldım. öncelikle, zaten ekran kartım 83 derecede çalışıyor çoğu oyunda. ama sıcaklıktan ziyade gürültü çok gözüme batmaya başladı. uykumdan uyandığım oluyor başkası bilgisayar üzeründe oynarken. Sesin hangi parçadan geldiğini bilmiyorum bir kaç tane video bırakıyorum.

Ayrıca ramleri 2100 mhz den 3000mhz e alınca ses artıyor. sanki sesi işlemci yapıyor.
Videolardan bazıları boşta , bazıları yük altında çekildi.

Video 1
Video 2
Video 3
Video 4
Video 5

Kasam Corsair Spec DELTA RGB ama anladığınız üzere ses ön fanlardan gelmiyor o durumda.

Ses nasıl normal hocam arkadaşımda da var Ryzen 5 1600 ASUS rtx 2060 sistem , daha değişik kasası var ve kasanın varlığı yokluğu belli olmuyor ben mi fazla büyütüyorum gece uykumdan uyanıyorum odada birisi valorant tarzı bir oyun oynasa bile. ramleri arttırınca sesin çoğalma olayına ne diyorsunuz peki?

Tüm videoları dinlemenizi/izlemenizi tavsiye ederim bazıları boşta çünkü boşta pek gürültü yok.

Sesin hangi fandan geldiğine bak. Elinle tut gerekirse, ben hepsini tuttum bir de baktım psu fanından geliyormuş rahatsız edici ses. Ayarı verdim ses yok. Sen ilk başta kaynağı bul

Cpu dan geliyor sanıyorum, nasıl bir işlem uygulamam gerek

Videolardan birinde gördüğünüz üzere ekran kartının fanları çalışmazken bile bir gürültü mevcut ekran kartı ile birleşince daha da çoğalıyor

arkadaşın dediği gibi fanları bi tutun eliniz ile hangisi olduğunu bulun

sıcaklık yüksek olursa fanlarda yüksek rpm de çalışır bu da gürültü yapar
işlemcin kaç derece çalışıyor bilmiyorum ama yüksekse hem cpu hem gpu undervolt yapman gerekecek

pardon ekran kartı çok sıcak fanlar % kaç ile çalışıyorlar

Ekran kartında Coil Whine var, Çoğu ekran kartında %50 ihtimalle çıkar, kronik bir sorundur. Zarar verecek bir şey değildir. Ekran kartında rtx 2060 çok ısınan bir kart zaten, bide sanırsam kasan mesh kasa değil. Fazla kafaya takmamaya çalış bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer çok rahatsız oluyorum dersen bana kalırsa ekran kartına UV at, Termal macun değiştir, içli dışlı güzel bir temizlik yap, eğer imkanın varsa (eğer kasan mesh değilse) mesh kasa al, sıvı soğutma al.

sıcaklık yüksek olursa fanlarda yüksek rpm de çalışır bu da gürültü yapar
işlemcin kaç derece çalışıyor bilmiyorum ama yüksekse hem cpu hem gpu undervolt yapman gerekecek
70 derece cpu 82 derece gpu

Ekran kartında Coil Whine var, Çoğu ekran kartında %50 ihtimalle çıkar, kronik bir sorundur. Zarar verecek bir şey değildir. Ekran kartında rtx 2060 çok ısınan bir kart zaten, bide sanırsam kasan mesh kasa değil. Fazla kafaya takmamaya çalış bence.

Eğer çok rahatsız oluyorum dersen bana kalırsa ekran kartına UV at, Termal macun değiştir, içli dışlı güzel bir temizlik yap, eğer imkanın varsa (eğer kasan mesh değilse) mesh kasa al, sıvı soğutma al.
pc yeni , termal macun değiştirmem sanırım garantiye göndermeyi düşünüyorum.

arkadaşın dediği gibi fanları bi tutun eliniz ile hangisi olduğunu bulun
ses yoğunluklu cpu dan geliyor tahminimce

70 derece cpu 82 derece gpu

pc yeni , termal macun değiştirmem sanırım garantiye göndermeyi düşünüyorum.

ses yoğunluklu cpu dan geliyor tahminimce
kasanın ön panelini çıkartsana bi oyundayken sıcaklıklar ne kadar fark edecek alt kısmında çekip çıkıyor merak etme kolay takılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,871
Üyeler
197,569
Son üye
WESKER
Geri