Yardım Laptop sıcaklık sorunu (ACİL)

Chopperı

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkada sadece opera açıkken bu dereceleri görüyor eskiden 43 dereceyi geçmeyen laptop 48 49 derecelerde geziniyor işlemci yazılımı güncel ekran kartı yazılımı güncel
Bu duruma sizce ne sebep olabilir
Laptop: Lenovo İdeapad Gaming 3 Ryzen 5 4500h GTX 1650 16 gb ddr4 ram

Ekler

• resim_2022-09-03_100327653.png
    resim_2022-09-03_100327653.png
    66.2 KB · Hit: 53
Arkada sadece opera açıkken bu dereceleri görüyor eskiden 43 dereceyi geçmeyen laptop 48 49 derecelerde geziniyor işlemci yazılımı güncel ekran kartı yazılımı güncel
Dostum sıcaklık sorunu yok ki havalardan olabilir belki laptopun hava çıkışlarını engelledin bilmeden ciddi bişey yok yani laptopta 80 e kadar iyi de geç

Sıcaklık değerleri normal bence.

knk geçen yıl civarlarında sadece yt de takılırken 43 derce olur fan filan çalışmaz idi şuan 49 50 derece ve sürekli fan çalışıyor aynı durumda
Ekran kartı sıcaklığınızda bir sorun yok hatta buz gibi çalışıyor.
İşlemciniz kaç derecede ? Fan hızı işlemci sıcaklığına bağlıdır, işlemciniz sıcaksa fan ondan sürekli calisiyordur

knk geçen yıl civarlarında sadece yt de takılırken 43 derce olur fan filan çalışmaz idi şuan 49 50 derece ve sürekli fan çalışıyor aynı durumda
Bir senedir hiç bakım, temizlik (termal macun değişimi, toz temizliği vs) yapıldı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklıkta sıkıntı yokta çok takıntı yaptığınız için soruyorum
Bir senedir hiç bakım, temizlik (termal macun değişimi, toz temizliği vs) yapıldı mı?

Bu sıcaklıklar için bilgisayarı açmaya değmez bence. Yük altında fazla ısınmıyorsa sorun etmeyin.

Ekran kartı sıcaklığınızda bir sorun yok hatta buz gibi çalışıyor.
İşlemciniz kaç derecede ? Fan hızı işlemci sıcaklığına bağlıdır, işlemciniz sıcaksa fan ondan sürekli calisiyordur
cpu bu derecelerde geziyor ekran kartı derecesi eskiden (6 7 ay önce) daha iyi olduğu için endişe ediyorum

Sıcaklıkta sıkıntı yokta çok takıntı yaptığınız için soruyorum
Toz temizliğini gerektiği zamanlarda yaptım fakat termal macunu garantisi bozulmasın diye ellememiştim sence yapsam performansı ne kadar etkiler

Ekler

• resim_2022-09-03_104343004.png
    resim_2022-09-03_104343004.png
    212.5 KB · Hit: 31
cpu bu derecelerde geziyor ekran kartı derecesi eskiden (6 7 ay önce) daha iyi olduğu için endişe ediyorum

Toz temizliğini gerektiği zamanlarda yaptım fakat termal macunu garantisi bozulmasın diye ellememiştim sence yapsam performansı ne kadar etkiler
Bunlar boştaki değerler mi ? Oyunda kaç derece oluyor işlemci ve cpu ?

İnsanı güldürmek için birebir bir konu olmuş :) İşlemcide sıcaklık 50 dereceye yaklaştı. Neden olabilir. >Benim işlemcinin aldım alalı 65 70 derece arasında gezinip duruyor yüklendiğim zaman 90 derecelere kadar çıkıyor gayet normal bir durum.

Daha bir senelik cihaz boşuna garantisini yakmaya değmez o sıcaklıklar normal. Fanın çalışma sıcaklığını yükseltin biraz 50 derecedeyken sizi rahatsız edecek seviyede olmasın sonrasında da sıcaklığa bu kadar fazla takılmayın yaz ayları zaten 3-5 derece sıcaklık artışı normal.