Neler Yeni

Cooler Master Sıvı Soğutma Pompa Tıkırtı sesi.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam ses her türlü geliyor.Sadece kapalıyken gelmiyor.Bir ara gider gibi oluyor.Sonra tekrar başlıyor.Pompanın devirlenmesinde veya çalışmasında sorun yok ama baya bir ses var
Bilemiyorum hocam, öyle kullanmaya mecbursunuz. Modelin kendisi öyle.

Son düzenleme:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hayır. Garantisi varsa gönderebilirsiniz.

Pompa arızalanırsa ses sorunu da olur soğutma sorunu da olur. Dediğim gibi garanti varsa oraya gönderebilirsiniz.
Ömrü bittiği anlamına gelmiyorsa hiç gerek yok o zaman garantiye.Öyle değil mi?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,401
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Cooler masterin kronik sorunu. ML240L önerdiğimi göremezsin. Bide sadece onda olsa. Ürettiği tüm fanlarda var stok fanlar dahil. Wraith stealth' ı cooler master üretiyordu galiba aynı sorun bende de var çünkü.

Hayır. Garantisi varsa gönderebilirsiniz.

Pompa arızalanırsa ses sorunu da olur soğutma sorunu da olur. Dediğim gibi garanti varsa oraya gönderebilirsiniz.
Hocam soğutmu sorunu derken bf1 multiplayerda yüksek ayarlarda genelde 60 derecelerde oto pompa devrindeyken,işlemci.Ara ara 67-70 derecelere sıcrayabiliyor.Normal mi bu?Ryzen 5 2600 var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cooler masterin kronik sorunu. ML240L önerdiğimi göremezsin. Bide sadece onda olsa. Ürettiği tüm fanlarda var stok fanlar dahil. Wraith stealth' ı cooler master üretiyordu galiba aynı sorun bende de var çünkü.
Hocam sizde de bu ml240l rgb den var ve aynı sorun sizde de mi var?Doğrumuyum?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,401
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Hocam soğutmu sorunu derken bf1 multiplayerda yüksek ayarlarda genelde 60 derecelerde oto pompa devrindeyken,işlemci.Ara ara 67-70 derecelere sıcrayabiliyor.Normal mi bu?Ryzen 5 2600 var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizde de bu ml240l RGB den var ve aynı sorun sizde de mi var?Doğrumuyum?
Bende wraith stealth var. Üretici aynı cooler master.

Bende wraith stealth var. Üretici aynı cooler master.
Peki pompadaki bu ses herhangi bir soruna yol açar mı uzun vadede?Bozulma gibi?Çünkü daha önce ilk aldığımda yoktu bu sorun.Bf1 mp de ve boşta kullanımda ara ara işlemci sıcaklığı artabiliyor.Pompa rpm'i gayet stabil gözüküyor aslında.Herhangi bir anormallik yok.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,401
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Peki pompadaki bu ses herhangi bir soruna yol açar mı uzun vadede?Bozulma gibi?Çünkü daha önce ilk aldığımda yoktu bu sorun.Bf1 mp de ve boşta kullanımda ara ara işlemci sıcaklığı artabiliyor.Pompa rpm'i gayet stabil gözüküyor aslında.Herhangi bir anormallik yok.
Belli bir hızın üstüne çıkınca yapıyor olabilir. Pompada da bildiğim kadarıyla dönen bir mekanizma var fan gibi.

Belli bir hızın üstüne çıkınca yapıyor olabilir. Pompada da bildiğim kadarıyla dönen bir mekanizma var fan gibi.
Aynn öyle hocam.Benim merak ettiğim;ses problem değilde acaba pompa bozulacak mı?Diye kuşkulandırdı beni.Sıvı soğutma kullanan kişilerde bu sorun olabiliyormuş zamanla.Ama yine de tereddüt ettim biraz.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,401
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Aynn öyle hocam.Benim merak ettiğim;ses problem değilde acaba pompa bozulacak mı?Diye kuşkulandırdı beni.Sıvı soğutma kullanan kişilerde bu sorun olabiliyormuş zamanla.Ama yine de tereddüt ettim biraz.
2-3 tane konu gördüm technopatta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Burak Yalçınkaya
Instagram
buraqy_
Cm Ml240L sıvı soğutmadan çıkan iki adet 12 cm fan bulunmakta.Bu fanlar kasanın üst panelinde.Radyatör ise kasaın ön panelinde.Üst konumda duran CM fanlarından birinde tıkırtı geliyor.En başta anakarttan mı geliyor diye şüphelendim fakat anakart kasa içerisinde yer almakta.Ve fanın dönmesini sağlayan orta yuvarlağına kulağımı bir hayli yakınlaştırınca sesin oradan geldiği belli olabiliyor.Fanların biri bu sesi az da olsa yapabiliyor.%25 fan devrinde daha çok belli ses.%75 devirde ise neredeyse yok gibi bir şey.Bundan emin olmak için %75 deyken %50'ye alıp denedim.Ses tekrar gelmeye başladı.Oyundayken %75 de denedim ses az da olsa yine geldi sanki.Fandan olduğuna eminim ama anakarttan da ses geliyor mu diye kafaya takmalı mıyım?
ponpadan geliyosa yüksek ihtimal suyu azalmıştır fandan geliyosa biraz yağ sür düzelir diye düşünüyorum

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Olabilir tabii böyle şeyler. Buna soğutucu sorunu diyemeyiz hem.
Bir şey olacağını düşünmüyorum ben, garantisi var mıydı?

Top Bottom