Neler Yeni

Cooler Master Sıvı Soğutma Pompa Tıkırtı sesi.

fralutas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fırat Ulutaş
3-4 hafta önce Vatan Bilgisayardan hazır sistem aldım ve içine Cooler Master Master Liquid 240 Lite taktırdım ve dün sizin de bahsettiğiniz sorunu yaşamaya başladım. 1 hafta sonra sıvı soğutmanın kutusuyla birlikte vatana götürücem, sanırım onlar da cooler master servisine gönderecekler. Fakat benim şöyle bir sorunum var: BIOS'a girdiğimde cpu_fan %100 ayarında 2200-2300 rpm çalışıyor. Sessiz modda %40'a düşmesi gerekirken hala 2200-2300 rpm değerinde çalışmaya devam ediyor.

fralutas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fırat Ulutaş
3-4 hafta önce Vatan Bilgisayardan hazır sistem aldım ve içine Cooler Master Master Liquid 240 Lite taktırdım ve dün sizin de bahsettiğiniz sorunu yaşamaya başladım. 1 hafta sonra sıvı soğutmanın kutusuyla birlikte vatana götürücem, sanırım onlar da cooler master servisine gönderecekler. Fakat benim şöyle bir sorunum var: BIOS'a girdiğimde cpu_fan %100 ayarında 2200-2300 rpm çalışıyor. Sessiz modda %40'a düşmesi gerekirken hala 2200-2300 rpm değerinde çalışmaya devam ediyor.
Az önce pompa aşağı bakacak şekilde yan yatırdım bilgisayarı ve ses kesildi. Bilgisayarı hafifçe sağa ve sola yatırıp sonra tekrar eski haline getirince de 2-3 dakikalığına kayboluyor ses.

Sesten başka sorun teşkil etmiyor sanırım bu durum.
Soğutma olarak sorun yaşandığı vakit başvurmanın daha iyi olacağını düşünüyorum.Kronik olarak çoğu Cooler Master sıvı soğutmada bu ses var gibi gözüküyor.
Yapacak bir şey yok.İkinci elde alıcıyıda bilgilendirerek,satıp hava soğutmaya geçmekte ne kadar mantıklı olur orası tartışılır.Çünkü sıvı soğutmalar sıcaklığı çok daha stabil tutabiliyor.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,731
İsim
Taylan Şimdi
Dostum hangi model kullanıyorsunuz birde zahmet olmazsa ses atabilir misin?

Bekbab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berkant
Normal gibi. Bu sıvı soğutucu zaten biraz sesli çalışıyor. Eğer sorun olarak düşünüyorsanız ve garantisi varsa aldığınız yere başvurabilirsiniz.
Başkan merhaba konu dışı olabilir ancak yardıma ihtiyacım var cooler master 240ml aldım montajını kendim yaptim fanların pimini cpu fan girişine taktım pompanın girişini sistem fan taktım pompanın pini 3 pindi taktigim yer 4 pinli sorunum şu fanlar gayet güzel çalışıyor ancak pompadan her hangi bir ses gelmiyor pompanın calisdigindan emin değilim nasıl emin olabilirm taktım pinlerin yeri doğrumu yardımcı olursanız sevinirim

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Başkan merhaba konu dışı olabilir ancak yardıma ihtiyacım var cooler master 240ml aldım montajını kendim yaptim fanların pimini cpu fan girişine taktım pompanın girişini sistem fan taktım pompanın pini 3 pindi taktigim yer 4 pinli sorunum şu fanlar gayet güzel çalışıyor ancak pompadan her hangi bir ses gelmiyor pompanın calisdigindan emin değilim nasıl emin olabilirm taktım pinlerin yeri doğrumu yardımcı olursanız sevinirim
Eğer pompa çalışmıyorsa işlemci boşta iken 80-90 derece olur

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Küflenmiş konuları ana sayfaya çıkarmayın lütfen gidin sorunuzu yeni bir konu oluşturarak sorun bu yaptığınız yasak hocam.

Top Bottom