Ders çalışmak çok eğlenceli lan! Nasıl?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,567
Ders çalışmak nasıl eğlenceli olabiliyor? Efenim. Dopamin detoksu yaptığınız vakit öyle güzel eğlenceli bir aktivite oluyor ki. Ben 5 ay boyunca PC oynamadım. Beynime dopamin salgılattıran bir şeylerden mahrum kaldım. Sonra beynim bir yoksunluğa girdi. Bu yoksunluğun anlamı şudur ki: artık boş durma ot olma bir şey yap lan çağrısıdır beynin. Ben de bu çağrıyı ders çalışmaya yönlendirdim.
Tabi bu eğlencenin kaynağı tek bu değil.
Mert Hoca ile dersler çok iyi akıyor.

Siz nasıl ders çalışmaya odaklanabilirsiniz, nasıl sevebilirsiniz?
Cevap basit: Sanki çok eğleniyormuş gibi yapmak. Sonra böyle saat erken saatlerde kalkmak. Harbi bu çok zevkli bir şey. Erken kalkınca güneşten önce güne merhaba dediğinde baya iyi geliyor insana.
Daha sonrasında kaliteli bir ortam oluşturmak. Kaliteli ortam nedir?

• İyi hocalar.
    • Matematik - Mert Hoca kesinlikle
    • Fizik %100 VIP Fizik
    • Kimya - Kimya Adası veya Görkem Hoca
    • Biyoloji - Dr. Biyoloji : Çok seviyorum bu adamı da.
  • İyi kaynaklar.
    • Mert Hoca 70 Günde TYT Matematik ve Soru Bankası
    • 345 TYT Fizik
    • Kimya Adası Ders Notları, Kampplus ve 345 TYT Kimya ya da Benim Hocam Görkem Hoca Konu Anlatımı ve Soru Bankası
    • 345 TYT Biyoloji
  • Güneş alan pencereye yakın ve en önemlisi derli toplu temiz bir masa.
  • Biraz özenin kendinizi özendirin.
    • Bir şeylere özenin. Misal program yaparken Gri Koç Planlama Defteri kullanın. Ayrıca özenin. O plana falan. Ya da notion kullanın. Google Takvim kullanın. Yeter ki özenin kendinizi özendirin. Özel hissedin.
    • Gri Koç Navigasyon 2023 Katıl programına üye olabilirsiniz. Orada insanları görüyorsunuz. Her gün saat 5 de kalkıp ders çalışan insanları görünce motive oluyorsunuz. Siz de kalkıp güne paragraf problem ile başlıyorsunuz. Kendinizi bir gruba ait hissediyorsunuz.
  • Kendinizi bir gruba ait hissedin evet. Siz YKS tayfasınız. Bu tayfayla olun. Hayvan gibi çalışın bu tayfayla. Bu tayfanın motivasyonuyla.
  • Canınız sıkıldığında ders çalışmaya 5-15 dk arasında bir mola verin. Kafanızı toplayın. Bu süreç içerisinde uzanabilirsiniz. Yürüyüş yapabilirsiniz. Ama kesinlikle teknolojik aletlerden uzak durmalısınız.
  • Tik atın. Bir şeylere tik atın. Atıyorum notion da program yaptınız. Orada yaptığınız programda tik atın. Bu beyne "evet ben bir şeyleri başarabiliyorum başarıyorum" mesajı verecektir.
Eveeet, evet evet evet. Kendimi nasıl motive ettiğime dair kısaca bir yazı yazdım. Umarım faydalı olur. Bir şeyler çıkarabilirsiniz.

Önerdiğim kaynakların toplu halinin linki. Direkt sepete ekleyip başlayabilirsiniz: https://app.hps.im/d7ct/91i1zi8g

Görkem hocadan daha iyi bir kimya öğretmeni görmedim. Matematikte "Rehber Matematik"i de önerebilirim.

Valla ben son sene bile oynamayı bırakmadım pc yi, dopamin ile alakalı olabilir evet ama eğer her şeyin planlı ve düzenliyse zaten gerek kalmıyor. Ben zaten okuldan 6 gibi gelirdim yemek yerdim biraz insta shitpostta dolaşırdım arkadaşlarla sohbet ederdim sonra derse geçerdim 7.30 gibi.
11 e kadar falan çalışırdım ve hep eğlenceli gelirdi. Ama tabi saat 10 gibi olunca yorulmaya, sıkılmaya başlıyodum. Bu sefer de krakere falan abanıyordum ders çalışırken ya da çekirdek falan. İşte o zaman tehlikeli olmaya başlıyor dopamin olayı. Ben her stres ve sıkıntı altında yemek yemeye çalışıyordum. İşte buna dopamin bağımlılığı deniyor. Bunla başa çıkabilirsen kilo almadan seneyi kapatırsın. Telefonu falan da bırakmadım pc yi de cuma cumartesi pazar 2 saat falan oynuyodum. Genelde arkadaşlarla girip çıkıyoduk zaten. Yani yeteri iraden varsa dopamin bağımlılığı diye bir şey olmaz.
Bu arada ben de kaynaklara eklemek istedim :
Bilgi sarmalının her şeyini çözün arkadaşlar, her şeyini. Özellikle fen ayt ve tyt parça denemelerini. Kesinlikle çözün.
Paragrafta palme süper belki limit de olabilir.
Sürekli parça deneme çözün ve kronometreyle zaman tutun.

Reis nerdesin yaa
h.g

Valla yanlış anlama ama o kitaplarla hiç bir şey olmaz

Valla yanlış anlama ama o kitaplarla hiç bir şey olmaz
Hal bu ki en çok kullanılan kaynaklar. Hal bu ki bu insanları izleyerek tıp yerleşenler bile var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,644
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri