13 yaşında kas yapmak boy uzamasını engeller mi?

KaRa BeLa

80+
Reaksiyon skoru
49
Yaşım 13 kilom 55. Biraz yapilanmak istiyorum . Kaldiramayacagim ağırlıkları yapmıyorum haberiniz olsun. Arkadaşlarım bu yaşta yaparsam boyumun uzamayacagini söylüyorlar. Boyum ise 1.63 içime kurt düşürdüler. Bı sıkıntı olur mu?

Yaşınız daha 13. Spor yapmak boy uzamasına olumsuz etki etmez. Aksine daha düzgün daha sağlıklı bir postür gelişimi göstermenize faydası olur.​

Boyuna engel olmaz ama en azından 16 yaş iyidir. İllaki birkaç ay sonra ağır girersin ve kemik gelişiminde sıkıntı çıkabilir

ben 15 yaşındayım yakında başlamayı düşünüyorum sen de 15-16 yaşları gibi başla bence o kas işlerine boy uzamayla alakası yok işin ama ergenliğin tam ortası olduğu için 15 yaşı çok daha uzun çevik ve dayanıklı bir hale geliyorsun o yüzden kas yaparken aletleri daha kolay kullanırsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim düşüncem bu şahsen

Yanlış Bilgilendirme
Yaşım 13 kilom 55. Biraz yapilanmak istiyorum . Kaldiramayacagim ağırlıkları yapmıyorum haberiniz olsun. Arkadaşlarım bu yaşta yaparsam boyumun uzamayacagini söylüyorlar. Boyum ise 1.63 içime kurt düşürdüler. Bı sıkıntı olur mu?
ağırlık kaldırmak kemikleri basar uzamaya olumsuz etkisi var

Ocakta 14 yaşına geçeceğim. Bazi arkadaşlar yapma diyor tam karar veremedim.

Ergenlik biranda girilip biten bir dönem değil. Sırası kişiye göre değişebilir ama ses kalınlaşır, kıllanma artar, kas miktarı artar, boy uzar gibi sırayla gerçekleşir.
Yaşın daha küçük olduğundan kas oranındaki artış veya uzama daha gerçekleşmemiş olabilir. Kimi insan 17 18 yaşında 10 12 cm uzayabiliyor.
Ergenliğin bitişi 20-22'ye kadar sürebildiğinden aceleci davranma.

Kaldıramayacağım ağırlıkları yapmıyorum demişsin. Zaten kas yapmak için önemli olan hareketi düzgün yapabilmektir. Body buildingciler, seti düzgünce tamamlayabileceği max veya maxa yakın ağırlığı kaldırarak çalışır. Bazen show amaçlı çok daha ağır ağırlıklar altında 1 2 tekrar yapıp bırakabilirler ama bu normal antrenmanları olmaz.
Kardiyo çalışması yapar gibi 2-5 kg gibi ağırlıklarla spor yapman hiç yapmamaktan iyidir. Boy uzamasınada engel olmaz. Veya kendi ağırlığınla yapabileceğin hareketleri tercih edebilirsin. Şınav, mekik gibi

Son düzenleme:
Yaşınız daha çok küçük, eklemleriniz daha çok yumuşak durumda. Yüzme Gibi Sporlar Daha uygun olur. 16 Yaşında Başlarsınız.

Boyla fitness in bir alakası yok etkilemez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,406
Üyeler
184,448
Son üye
erencan60
Geri