❌İndirim Bitti! ASUS TUF RTX 3060 8549₺

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

452 dolar * 18.56 = 8384 TL. Bunun millette para olmasıyla alakası yok. Biz almasak düşer vs. Arabaların fiyatları düşüyor mu? Bitcoin/Ethereum'un yükseldiği dönemlerde yine almıyordun, yine artıyordu. Çünkü, sen almasan da birileri alıyor, alacak.

Dolarla gelen ürün/ürünler için hele hele yarın bir açıklama yapıldığında ne olacağı bilinmeyen bir kur politikasında nasıl indirim bekleniyor? Ekran kartları dolar bazlı inerse ancak bir indirim olur. 6 ay beklersen tabii ki yeni kartlar çıktığı için eskileri dolar bazlı ucuzlayacak bu dünyanın her alanında böyledir. Dolar 22 olur, ekran kartı 400 dolar olursa ne değişecek mesela? Hadi diyelim 350 dolar oldu, dolar da 20'de kaldı. 7000 TL'den aldın. Eee noldu? 6 ay daha teknolojisi eskimiş bir kart aldın. Aslında yine de bir maliyetin oldu. Eskime maliyeti.

Ha diyorsan ki ben zaten yazın oynamak için bir bilgisayar topluyorum ve bütçemde ancak rtx 3060'a yetiyor, o zaman zaten burdaki insanlarla senin satın alma stratejinin uyuşmaması normal lakin yine de satın alanların eleştirilecek bir yanı yok. Amerika fiyatı = TR fiyatı olduğunda, bu ürün Türkiye için uygun fiyatlıdır. Özellikle teknolojik ürünlerde.
bunu okudum ve siparişimi iptal ettim :(

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

452 dolar * 18.56 = 8384 TL. Bunun millette para olmasıyla alakası yok. Biz almasak düşer vs. Arabaların fiyatları düşüyor mu? Bitcoin/Ethereum'un yükseldiği dönemlerde yine almıyordun, yine artıyordu. Çünkü, sen almasan da birileri alıyor, alacak.

Dolarla gelen ürün/ürünler için hele hele yarın bir açıklama yapıldığında ne olacağı bilinmeyen bir kur politikasında nasıl indirim bekleniyor? Ekran kartları dolar bazlı inerse ancak bir indirim olur. 6 ay beklersen tabii ki yeni kartlar çıktığı için eskileri dolar bazlı ucuzlayacak bu dünyanın her alanında böyledir. Dolar 22 olur, ekran kartı 400 dolar olursa ne değişecek mesela? Hadi diyelim 350 dolar oldu, dolar da 20'de kaldı. 7000 TL'den aldın. Eee noldu? 6 ay daha teknolojisi eskimiş bir kart aldın. Aslında yine de bir maliyetin oldu. Eskime maliyeti.

Ha diyorsan ki ben zaten yazın oynamak için bir bilgisayar topluyorum ve bütçemde ancak rtx 3060'a yetiyor, o zaman zaten burdaki insanlarla senin satın alma stratejinin uyuşmaması normal lakin yine de satın alanların eleştirilecek bir yanı yok. Amerika fiyatı = TR fiyatı olduğunda, bu ürün Türkiye için uygun fiyatlıdır. Özellikle teknolojik ürünlerde.
Dostum bence bu normal fiyatı. Kampanya fiyatı değil ki :) Ben indirim göremedim diyorum. Normal fiyata geldi alabilirim diyebilirsin. (Türkiye normali tabi bence daha düşük olmalı da) Ben kampanya ve büyük indirimden bahsediyorum. 8000 küsür tl sırf 3060 a veriyorum. 2 hafta içinde 8000tl ye 3060ti satılamaz kesinlikle diyebilir misin? Eğer fiyat 6500-6700 olsaydı ben de anında 3060 a yapışırdım. O fiyatlara her zaman düşmez ve bir daha zor bulunur diye. Bence (tahminim, fikrim) artık 3060 zaten normal piyasası 8000 civara dolaşacak. 6 ayı abartı söyledim biraz ama unutma 3000'e 1660ti, 4000 tl ye 2060 fırsatı çıktı diyelim kampanya yaptılar. (yapmazlarda) eski teknoloji vs denmez alınır :)

• Beğen

Neden? :)

Dostum bence bu normal fiyatı. Kampanya fiyatı değil ki :) Ben indirim göremedim diyorum. Normal fiyata geldi alabilirim diyebilirsin. (Türkiye normali tabi bence daha düşük olmalı da) Ben kampanya ve büyük indirimden bahsediyorum. 8000 küsür TL sırf 3060 a veriyorum. 2 hafta içinde 8000tl ye 3060ti satılamaz kesinlikle diyebilir misin? Eğer fiyat 6500-6700 olsaydı ben de anında 3060 a yapışırdım. O fiyatlara her zaman düşmez ve bir daha zor bulunur diye. Bence (tahminim, fikrim) artık 3060 zaten normal piyasası 8000 civara dolaşacak. 6 ayı abartı söyledim biraz ama unutma 3000'e 1660ti, 4000 TL ye 2060 fırsatı çıktı diyelim kampanya yaptılar. (yapmazlarda) eski teknoloji vs denmez alınır :)

rtx 3060 bana göre de ucuzlamalı ama bu ucuzlamama politikasının Türkiye'deki insanların ekran kartı alması ile alakası yok döviz bazlı ucuzlarsa burada da ucuzlar. Her ürün Amerika'da her zaman daha ucuza satılır hatta Avrupa'dan da daha ucuza satılır. Bunun sebebi politik de olabilir, gümrük ve taşıma masrafları da olabilir. O konuda net ve aydınlatıcı bilgiye sahip değilim. Euro, dolardan 1 TL ve hatta daha fazla değerli olduğu dönemlerde dahi x markanın ürünü Amerika'da daha ucuz oluyor o nedenle Amerika ile eşit fiyat = Türkiye'de indirime tekabül ediyor. Hatta insanlar bir ürün aldıklarında Amerika fiyatından bile daha ucuz mesajlarını atarlar zaman zaman.

Ayrıca indirimli kart satıldığında da 6500 TL örneği vermişsin o kart hiçbir zaman yar olmuyor. Ya kampanyayı tutturamıyorsun, ya anlık limit olmuyor, ya site çöküyor, ya da birileri ikişer üçer tane alıp satıyor. Yani indirimden ekran kartı çekmek de kolay değil.

1660ti, rtx 2060 gibi kartlara talep her zaman daha fazla olur çünkü ucuz ürünler daha geniş bir popülasyonun radarına girer. Benim söylemim rtx 3060'ın kötü bir kart olduğu, eski bir teknolojiye sahip olduğu değil. Bugünden yarına ekran kartı alınmayan her gün x. ekran kartının eskidiği koşulunu doğurur. Bu da aslında gizli bir maliyettir. Yani 1660ti da 6 ay daha eskiyor, 3090 da 6 ay daha eskiyor. Kartın yeterliliğinden bahsetmiyorum. Burda pek çok kardeşimiz 1660 Super'im olsa diye hayal kuruyor. 3060'a laf etmiyorum yani eski vs diye. Kendim 2060 sahibiyim zaten. Lakin iktisadi/teknolojik olarak güncel olan yerine eski bir ürünü alıyor olmak zaten içerisinde bir maliyet barındırıyor. Bu her üründe geçerli değil ama telefon ve oem ürünleri gibi ürünlerde geçerli. Elimizdeki bütçe ile güncelliğe en yakın olanı seçmeye çalışmak zorundayız her zaman. Yani "6 ay derken biraz abartmış olabilirim" dedin ama belki de 6 ay beklesen bu sefer 3060 almak değil de 4060 veya çıkarsa 4050 falan almak isteyeceksin belki de.

Ha bu arada 2 hafta içinde 8000 TL'ye 3060ti satılamaz diyemem ama sen de 2 ay sonra dolar 25 olamaz diyebilir misin? İnsanların doların 18 olduğundaki tepkisini hatırlıyor muyuz? Herkes isyan ediyordu. 12'ye indi diye davul, zurna ile göbekler atıldı. Halbuki hiçbir şey yapılmasaydı dolar 8 idi. Şu anda ise doların 18.5 olmasına alıştık. Çok değil 4 sene evvel Allah 1, bilmem ne 2, Dolar 3, Euro 4 şakaları yapıyorduk . Herkes parasını nasıl kullanması gerektiği konusunda özgür ama ekran kartları satıldığı için fiyat yüksek lafına pek katılamayacağım.

Son düzenleme:
1 Ay sonra pişman olacağını düşünüyorum çünkü farkettiğiniz üzere TÜRKİYE de yaşıyoruz arkadaşlar her geçen gün enflasyondan dolayı Türk lirasının değeri gün gün eriyor yılbaşına kadar ne aldınız aldınız ondan sonra gene zamcıklar gelecek olacak sana asgari ücret 7-8k sonra tekrardan fiyatlar yukarı çıkacak :D
Not:benim fikrim

• Beğen
1 Ay sonra pişman olacağını düşünüyorum çünkü farkettiğiniz üzere TÜRKİYE de yaşıyoruz arkadaşlar her geçen gün enflasyondan dolayı Türk lirasının değeri gün gün eriyor yılbaşına kadar ne aldınız aldınız ondan sonra gene zamcıklar gelecek olacak sana asgari ücret 7-8k sonra tekrardan fiyatlar yukarı çıkacak :D
Not:benim fikrim
Senin gibi düşündüğüm için aldım okuduklarimdan ziyade tek çekim yapmışım acele ile birlikte bu yuzden mecburen iptal ettim. Şuan üzgünüm

• Beğen
Senin gibi düşündüğüm için aldım okuduklarimdan ziyade tek çekim yapmışım acele ile birlikte bu yuzden mecburen iptal ettim. Şuan üzgünüm

Benim mesajla alakası yok ki o zaman beni niye işin içine soktun. :) Elbet yine kampanya gelir umarım bu fiyatlardan biraz daha düşüğüne en azından 8 bine falan gelir. Ya da kart dolar olarak da düşerse belki black friday'de marjinal bir indirim gelir.

• Beğen
Hayırlısı olsun çok vade biniyordu öyle yapınca, almış olmanın anlamı olmayacaktı. Sağlık olsun.

3060 gibi düşük tdp ye sahip orta segment kartlarda marka model çok farketmiyor herhangibi 3060 alsanız zaten buz gibi çalışıyor. Palit 3060ti var 2 senedir 60 dereceyi geçtigini görmedim. Asusmuş tuf muş, diger marka modeller bunlar yüksek segmentlerde güzel fark yaratıyor ama 3060 da cidden gerek yok. Öte yandan 4060ın çıkmasına 3 ay kala bu kadar heves ile 3060 peşinde koşmazdım açıkçası. Borası türkiye bogön olmozsan alomozson diyenleri de anlamıyorum. Alır 400 500 dolarını koyarsın kenara 4060 gelince bozdurur onu alırsın ocakta şubatta 25tl de olsa.

Kartı 1 senedir kullanıyorum aşağı yukarı. Taş gibi vallaha, kavgaya girilir kendisiyle. E-spor oyunlarında yazın bile fan açmadı. Kendisine o kadar aşığım ki amazon.jp üzerinden çok açılı ekran kartı dik tutucu aldım bol bol izliyorum.
Çok açılı dik tutucu nedir link atar mısın?

• Beğen
Bence çökülmez. Ti olsa çökülürdü. Lakin 3060. Pek güçlü kart değil fiyat olarak rakibi karşısında
Takibi 6700 den ziyde 6600 diye biliyorum

• Beğen
Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri