Oyunu kıran ve paylaşan emek hırsızlığı yapıyor. Kullanan da hırsız olamaz yani.Korsan emek hırsızlığıdır. Senin bu dediğin tam olarak şöyle; sen marketten ürün çal 1 2 ay sonra öde.
Sen çalmayı veresiye göstermeye çalışıyorsun.
Eğer kul hakkı, haram-helal diye düşünüyorsan bunu anlamak zor değil.
Zaten oyun platformlarının çoğu veya hepsi para iadesi yapıyor. Hadi yapmıyor olsa bile YouTube diye bir mecra var, oradan istediğin oyunun videolarını izleyip beğenip beğenmeyeceğine karar verebilirsin.
O sokaktaki adamdan parayı geri alırlar ama kanun ve kurallardaki açıklar yüzünden harcadığını temin edemezler. Fakir biride olsan nereden geldiğini bilmediğin nasıl kazanıldığını bilmediğin bir yiyeceği bile yiyemezsin islamda.Oyunu kıran ve paylaşan emek hırsızlığı yapıyor. Kullanan da hırsız olamaz yani.
Mesela hırsızın birisi bankadan 1 milyar dolar çalsın. Ve sokakta önüne gelen fakirlere paraları dağıtsın. Adamları mı içeri tıkacaklar, yoksa hırsızı mı?
Aslında oyunu kırıp paylaşanlar bir nevi Robin Hood![]()
Namaz kılıp hacca giden kadın biliyorum. Çocuk hastanesinin müdürü.O sokaktaki adamdan parayı geri alırlar ama kanun ve kurallardaki açıklar yüzünden harcadığını temin edemezler. Fakir biride olsan nereden geldiğini bilmediğin nasıl kazanıldığını bilmediğin bir yiyeceği bile yiyemezsin islamda.
O onun kusuru, buradaki arkadaş ondan tamamen bağlantısız. Çocuk bile anne babasının hatasıyla yargılanmaz hiç bir kanunda.Namaz kılıp hacca giden kadın biliyorum. Çocuk hastanesinin müdürü.
Hasta çocukların ilaçlarını ve yemeklerini çalıp satıyordular.
Daha sayamadığım tonlarca ahlaksızlıklar biliyorum. Korsan kullanımı bunların yanında devede kulak kalıyor.
E yani. İslam diye diye millet ne işler çeviriyor bir bilsen. Çok safsın malesef.O onun kusuru, buradaki arkadaş ondan tamamen bağlantısız. Çocuk bile anne babasının hatasıyla yargılanmaz hiç bir kanunda.
İşin dini kısmını merak edip elinden geldiğince uygulayacaksa da kendi bilir uygulamayacaksa da.
Bir oyun 400-500 TL bandındaysa biz ne yapalım ki ama? 200 TL'ye kadar dişimi sıktım sıktım ama bu da çok fazla. Mecburen bende korsana yöneliyorum ne kadar istemesemde.O onun kusuru, buradaki arkadaş ondan tamamen bağlantısız. Çocuk bile anne babasının hatasıyla yargılanmaz hiç bir kanunda.
İşin dini kısmını merak edip elinden geldiğince uygulayacaksa da kendi bilir uygulamayacaksa da.
Aga o adama kafayı bozma.Bir oyun 400-500 TL bandındaysa biz ne yapalım ki ama? 200 TL'ye kadar dişimi sıktım sıktım ama bu da çok fazla. Mecburen bende korsana yöneliyorum ne kadar istemesemde.