Korsan indirip sonra parasini odemek kul hakki olur mu?

Kemal0

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar ben kul hakkina cok onem vermeye calisan birisyim ve eger bir oyunu korsan yukleyip mesela 1 - 2 ay sonra onu parasiyla satin alirsam bu kul hakkina girmis olur muyum yine de?

Yok (5 krktr)

Ben hakkımı helal ederim korsan oynayıp daha sonra indirimde satın alırsan. Sonuçta bizi yönetenlerin dünyasında yaşıyoruz (dünya zenginleri) bazı şeyler elimizde değil madem, kendince doğru olanı yapmakta özgür kalıyorsun.

Hayır olmazsınız niye olasınız borcunuzu ödemiş gibi olmalısınız işte normal şartlarda

Korsan emek hırsızlığıdır. Senin bu dediğin tam olarak şöyle; sen marketten ürün çal 1 2 ay sonra öde.

Sen çalmayı veresiye göstermeye çalışıyorsun.
Eğer kul hakkı, haram-helal diye düşünüyorsan bunu anlamak zor değil.

Zaten oyun platformlarının çoğu veya hepsi para iadesi yapıyor. Hadi yapmıyor olsa bile YouTube diye bir mecra var, oradan istediğin oyunun videolarını izleyip beğenip beğenmeyeceğine karar verebilirsin.

Korsan emek hırsızlığıdır. Senin bu dediğin tam olarak şöyle; sen marketten ürün çal 1 2 ay sonra öde.

Sen çalmayı veresiye göstermeye çalışıyorsun.
Eğer kul hakkı, haram-helal diye düşünüyorsan bunu anlamak zor değil.

Zaten oyun platformlarının çoğu veya hepsi para iadesi yapıyor. Hadi yapmıyor olsa bile YouTube diye bir mecra var, oradan istediğin oyunun videolarını izleyip beğenip beğenmeyeceğine karar verebilirsin.
Oyunu kıran ve paylaşan emek hırsızlığı yapıyor. Kullanan da hırsız olamaz yani.

Mesela hırsızın birisi bankadan 1 milyar dolar çalsın. Ve sokakta önüne gelen fakirlere paraları dağıtsın. Adamları mı içeri tıkacaklar, yoksa hırsızı mı?

Aslında oyunu kırıp paylaşanlar bir nevi Robin Hood :D

Oyunu kıran ve paylaşan emek hırsızlığı yapıyor. Kullanan da hırsız olamaz yani.

Mesela hırsızın birisi bankadan 1 milyar dolar çalsın. Ve sokakta önüne gelen fakirlere paraları dağıtsın. Adamları mı içeri tıkacaklar, yoksa hırsızı mı?

Aslında oyunu kırıp paylaşanlar bir nevi Robin Hood :D
O sokaktaki adamdan parayı geri alırlar ama kanun ve kurallardaki açıklar yüzünden harcadığını temin edemezler. Fakir biride olsan nereden geldiğini bilmediğin nasıl kazanıldığını bilmediğin bir yiyeceği bile yiyemezsin islamda.

O sokaktaki adamdan parayı geri alırlar ama kanun ve kurallardaki açıklar yüzünden harcadığını temin edemezler. Fakir biride olsan nereden geldiğini bilmediğin nasıl kazanıldığını bilmediğin bir yiyeceği bile yiyemezsin islamda.
Namaz kılıp hacca giden kadın biliyorum. Çocuk hastanesinin müdürü.
Hasta çocukların ilaçlarını ve yemeklerini çalıp satıyordular.

Daha sayamadığım tonlarca ahlaksızlıklar biliyorum. Korsan kullanımı bunların yanında devede kulak kalıyor.

Namaz kılıp hacca giden kadın biliyorum. Çocuk hastanesinin müdürü.
Hasta çocukların ilaçlarını ve yemeklerini çalıp satıyordular.

Daha sayamadığım tonlarca ahlaksızlıklar biliyorum. Korsan kullanımı bunların yanında devede kulak kalıyor.
O onun kusuru, buradaki arkadaş ondan tamamen bağlantısız. Çocuk bile anne babasının hatasıyla yargılanmaz hiç bir kanunda.
İşin dini kısmını merak edip elinden geldiğince uygulayacaksa da kendi bilir uygulamayacaksa da.

O onun kusuru, buradaki arkadaş ondan tamamen bağlantısız. Çocuk bile anne babasının hatasıyla yargılanmaz hiç bir kanunda.
İşin dini kısmını merak edip elinden geldiğince uygulayacaksa da kendi bilir uygulamayacaksa da.
E yani. İslam diye diye millet ne işler çeviriyor bir bilsen. Çok safsın malesef.

Bir kendine baksana. Ne kadar kızın canını yaktın? İslam üsulu ile evlenmeden :D

Bir oyun 400-500 TL bandındaysa biz ne yapalım ki ama? 200 TL'ye kadar dişimi sıktım sıktım ama bu da çok fazla. Mecburen bende korsana yöneliyorum ne kadar istemesemde.

Bir oyun 400-500 TL bandındaysa biz ne yapalım ki ama? 200 TL'ye kadar dişimi sıktım sıktım ama bu da çok fazla. Mecburen bende korsana yöneliyorum ne kadar istemesemde.
Aga o adama kafayı bozma.
Bana The Crew 2 aldırdı.
Oyun araba yarışından öte araba zıplattırıp uçurtma oyunuydu.
Gece oluyor aracın farları mum işığı sanki. Önünü göremiyorsun gibi saçma saçma şeylerle dolu.

Eeee şimdi kalmış kütüpanemde tozlu rafta. Saçma oyun işte.

Geri