Çözüldü✓ MSI B450 A PRO ile 5600X kullanma

Ahmet İ.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,544
Merhaba,
MSI B450 A PRO ve Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Anakart Max olmayan normal versiyon A-PRO.
İşlemciyi upgrade etmek istiyorum 5600x'e.
Şu an 2-3 yıl öncenin BIOS sürümü mevcut Anakart üzerinde.

Ben bu anakartın hangi BIOS sürümünü yüklemeliyim 5600x kullanmak için?

Anakartın sitesinde en başta beta olan bir BIOS versiyonu mevcut, bunu 2600 takılıyken güncelleyip daha sonra 5600X'i taksam olur herhalde değil mi?

Ayrıca XMP ayarını 2600 takılıyken açmasam, 5600X'i takıp onunla beraber XMP ayarını açsam daha mı iyi olur?

Anakart'ın Site Linki;

Merhaba,
MSI B450 A PRO ve Ryzen 5 2600 kullanıyorum. Anakart Max olmayan normal versiyon A-PRO.
İşlemciyi upgrade etmek istiyorum 5600x'e.
Şu an 2-3 yıl öncenin BIOS sürümü mevcut Anakart üzerinde.

Ben bu anakartın hangi BIOS sürümünü yüklemeliyim 5600x kullanmak için?

Anakartın sitesinde en başta beta olan bir BIOS versiyonu mevcut, bunu 2600 takılıyken güncelleyip daha sonra 5600X'i taksam olur herhalde değil mi?

Ayrıca XMP ayarını 2600 takılıyken açmasam, 5600X'i takıp onunla beraber XMP ayarını açsam daha mı iyi olur?

Anakart'ın Site Linki;

7B86vAH buna güncellemek zorundasın. XMP bir sorun çıkarmaz açabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BETA BİOS değil bu arada.

Ryzen 5 2600 işlemci takılı iken güncellemelisin.

7B86vAH buna güncellemek zorundasın. XMP bir sorun çıkarmaz açabilirsin.

BETA BİOS değil bu arada.

Ryzen 5 2600 işlemci takılı iken güncellemelisin.
Bu anakartın BIOS EEPROM çipi 16 MB olduğu için sıkıntı yapıyordu bir ara Click BIOS 5 dışındaki güncellemelerinde.
O yüzden bu durum biraz uzak tutuyor beni. Hatta MSI, bu modelin MAX olan versiyonunu çıkarttı. Onun BIOS çipi 32MB olduğundan bu konuda daha iyi.

Acaba ne gibi bir sorun yapar bu işlemler sırasında, onları düşünüyorum. Yoksa sıkıntısız halledebilir mi.

Bu anakartın BIOS EEPROM çipi 16 MB olduğu için sıkıntı yapıyordu bir ara Click BIOS 5 dışındaki güncellemelerinde.
O yüzden bu durum biraz uzak tutuyor beni. Hatta MSI, bu modelin MAX olan versiyonunu çıkarttı. Onun BIOS çipi 32MB olduğundan bu konuda daha iyi.

Acaba ne gibi bir sorun yapar bu işlemler sırasında, onları düşünüyorum. Yoksa sıkıntısız halledebilir mi.
Bir sıkıntı çıkarmadan yapacaktır. Yoksa yayınlamazlardı.

Ben ona güvenemiyorum maalesef, sırf çıkarttılar diye😶
Ben yinede bir problem çıkaracağını düşünmüyorum. O kadar yeni işlemcilere destek verdiler. Test edip yayınlıyorlar. Betadan başarıyla geçtiğine göre bir sıkıntı yoktur gene de bir redditte vb. yabancı forumlara bir bak sıkıntı yaşamışlar mı diye.

5600x yerine 5600 almalısın fiyatları bayağı düştü

Bende 5600x takacağım bu anakarta, önce bios güncelleyip sonra mı yeni işlemciyi takmak gerekiyor yoksa bios güncellerken yeni işlemci takılı mı olmalı ?

Bir de son sürüm 7C52v3G olarak görünüyor. Güncelleyip sorun yaşayan var mı ?

Bende 5600x takacağım bu anakarta, önce bios güncelleyip sonra mı yeni işlemciyi takmak gerekiyor yoksa bios güncellerken yeni işlemci takılı mı olmalı ?

Bir de son sürüm 7C52v3G olarak görünüyor. Güncelleyip sorun yaşayan var mı ?
Önce güncelleme lazım yoksa görüntü alamazsın zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,237
Üyeler
185,048
Son üye
Mert9797
Geri