Kule soğutucu boyanır mı?

Etzel

80+
Reaksiyon skoru
27
sorum başlıkta arkadaşlar. Kule tipi soğutucu siyah almak istiyordum fakat neredeyse 2 katına çıktı fiyatı bir gecede. Gri demir görüntüsü gözüme hoş gelmiyor acaba kule kısmını (ekte işaretli olan kısım) siyaha boyasam ısı yaymada veya bakır iletkenliğinde bir zararı olur mu?

Ekler

• AE08BD52-D9E1-41DC-ACD0-BEDA5C248981.jpeg
    AE08BD52-D9E1-41DC-ACD0-BEDA5C248981.jpeg
    162 KB · Hit: 50
Olumsuz etkisi olacagini dusunuyorum

sorum başlıkta arkadaşlar. Kule tipi soğutucu siyah almak istiyordum fakat neredeyse 2 katına çıktı fiyatı bir gecede. Gri demir görüntüsü gözüme hoş gelmiyor acaba kule kısmını (ekte işaretli olan kısım) siyaha boyasam ısı yaymada veya bakır iletkenliğinde bir zararı olur mu?
Zamanla boya ısıdan dolayı atar muhtemelen araba boyası kullanmadığın sürece, araba boyaları da emin ol soğutucudan daha pahalı.

Zor bir işlem kötü olma olasılığı daha fazla.

Boyama sicaktan boyasi erir sen farketmeden anakarti islemciyi sogutucuyu haşat edersin

ısıya dayanıklı boya tercih etmen lazım

kule tipi soğutucunun üstünü mü boyayacaksın
Aynen sadece üstünü boyamayı düşündüm ızgara tarafını
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zamanla boya ısıdan dolayı atar muhtemelen araba boyası kullanmadığın sürece, araba boyaları da emin ol soğutucudan daha pahalı.

Zor bir işlem kötü olma olasılığı daha fazla.

Boyama sicaktan boyasi erir sen farketmeden anakarti islemciyi sogutucuyu haşat edersin

ısıya dayanıklı boya tercih etmen lazım
Çoğunluğun kararına saygı duyuyor vazgeçiyorum boyamaktan. Ben de boyanın verebileceği zarardan emin olamamıştım zaten. Teşekkürler cevaplar için 🙋🏼‍♂️

gereksiz hocam ya risklii iş

boyama kankam baya riskli büyük ihtimal sıcaklıkların tavan yapacak

Boyanmaz. Buna özel boyalar var onun haricinde boyarsan performansı ciddi anlamda düşer muhtemelen.

Aynen sadece üstünü boyamayı düşündüm ızgara tarafını
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğunluğun kararına saygı duyuyor vazgeçiyorum boyamaktan. Ben de boyanın verebileceği zarardan emin olamamıştım zaten. Teşekkürler cevaplar için 🙋🏼‍♂️
En iyisini yapiyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,443
Üyeler
190,749
Son üye
akameronin
Geri