Abdullah abinin çelişkili sözleri

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Muhtemelen dalgınlığına gelmiştir bunu kendisi cevaplasın. En sonuncu konuya gelecek olursak sırf sizleri sıkmadan, özgür bir platform yaratmak istedik. Fakat bu iyi niyet fazla suistimal edildi, eğer katı davransaydık çok daha fazla üye ceza yerdi. Umarım iyi niyetimiz suistimal edilmeye devam etmez...
Biraz katı davranılması gerekiyor sanırsam Mehmet Hocam.
Gerçekten birçok konu fazla alttan alınıyor.

Forumda sırf mesaj ve reaksiyon skoru kasmak için zaman harcayanlar var. 15 dakika boyunca cevap yazdığım konulara tek kelime ile cevap verip kaçıyorlar. Sayfayı yenileyip en son konuya yazıyorlar. Türkçe desen yok , bilgi desen yok... Mesela bunun en büyük örneği alınma ama @Beyfendiiii6 . Adam yemiyor içmiyor burada skor kasıyor. Yani doğru düzgün takılsa eyvallah ama 15 dakika cevap yazdığım konuya tek kelime yazıp sadece skor kastığını görmek + "almayacağım" dediği halde aldığı "sözde ödülünü" görünce koyuyor biraz. 80+ Titanium olunca forumu salacağından eminim.
Sırf bunu yapmamak için çoğu bilmediğim konuda yorumda bulunmuyorum. Eğer ileride daha bilgili bir insan olursam silver olurum belki.

Forumda sırf mesaj ve reaksiyon skoru kasmak için zaman harcayanlar var. 15 dakika boyunca cevap yazdığım konulara tek kelime ile cevap verip kaçıyorlar. Sayfayı yenileyip en son konuya yazıyorlar. Türkçe desen yok , bilgi desen yok... Mesela bunun en büyük örneği alınma ama @Beyfendiiii6 . Adam yemiyor içmiyor burada skor kasıyor. Yani doğru düzgün takılsa eyvallah ama 15 dakika cevap yazdığım konuya tek kelime yazıp sadece skor kastığını görmek + "almayacağım" dediği halde aldığı "sözde ödülünü" görünce koyuyor biraz. 80+ Titanium olunca forumu salacağından eminim.
Bazen bir konuya mesaj yazarken arkadaş bana mesaj atıyor ona bakıp kaldığım yerden devam ediyorum konu açıldığı anda girsem bile ben cevabı bitirene kadar birbirine benzeyen 3826929201 tane mesaj geliyor ve evet benimkisi de o cevaplara benziyor ve kendi kendime "millet mesaj kasmak için yazdığımı sanacak" diyorum. Oysa olabilecek en hızlı şekilde yazmaya çalışıyordum.

Konuyu Abdullah'a yönelik yazdığın için, onun adına benim konuşmam doğru olmazdı.
Sondaki kısım ise Abdullah ile alakasız şekilde, moderatörleri ilgilendirdiği için, ben o kısım ile ilgili açıklama yaptım.
Çok normal değil mi?
Dostum niye bi anda kendini savunmaya geçtin? Ben seninle alakasız bi şey demiştim, konudaki herkesin ama herkesin asıl konu ile alakası bile olmayan sadece bir cümleye daha fazla odaklanmalarına şaşırdım sadece. Bence birazcık rahatlaman lazım.

Muhtemelen dalgınlığına gelmiştir bunu kendisi cevaplasın. En sonuncu konuya gelecek olursak sırf sizleri sıkmadan, özgür bir platform yaratmak istedik. Fakat bu iyi niyet fazla suistimal edildi, eğer katı davransaydık çok daha fazla üye ceza yerdi. Umarım iyi niyetimiz suistimal edilmeye devam etmez...
Bazı konularda cezaların biraz daha sert olması lazım bence. Technopat daki cezalardan sonra burada ben hiç ceza almayınca nedense diğer insanların ceza alma ihtimali olduğu aklıma gelmedi pek. Özellikle Intel pentium'un bu kadar çok ceza alması.

Aga valla bende sayafyı yenileyip en yeni konuya cevap vermeye çalışıyorum yardıma ihtiyacı olan kişi beklemesin diye.

@Mehmet Yılmaz muhabbet ne bilmiyorum ama benim bir eleştirim olacak. Forum son zamanlarda çöplüğe dönmeye başladı. Saçma sapan konular, spamlar, Türkçeyi katletmeleri vs. Bana kalırsa forum reaksiyon/mesaj sayısına göre dizayn edilmeli. Yani daha az mesajla daha çok reaksiyon alanlar ön plana çıkmalı. Yoksa forum çöplükten öteye geçemiyor. Boş muhabbetler, yazmış olmak için yazmalar vs. Forumun ilk açıldığı günlerde de önermiştim. K/D oranı gibi bir sisteme geçilebilinir.

@Mehmet Yılmaz muhabbet ne bilmiyorum ama benim bir eleştirim olacak. Forum son zamanlarda çöplüğe dönmeye başladı. Saçma sapan konular, spamlar, Türkçeyi katletmeleri vs. Bana kalırsa forum reaksiyon/mesaj sayısına göre dizayn edilmeli. Yani daha az mesajla daha çok reaksiyon alanlar ön plana çıkmalı. Yoksa forum çöplükten öteye geçemiyor. Boş muhabbetler, yazmış olmak için yazmalar vs. Forumun ilk açıldığı günlerde de önermiştim. K/D oranı gibi bir sisteme geçilebilinir.
Bu sistem bence rezalet olur çünkü bu sefer Y/B oranı yüksek olanlara bazı üyeler tarafından bilgeymiş gibi davranılabilir, ki Technopat forumunda bu olay görülebiliyordu. Sırf puanı yüksek diye ne dediği önemsenmeden o insana saygı duyanlar oluyordu.

Ama belki belli bir reaksiyon ya da mesaj puanı altında olanların konuları mesela moderatör incelemeden yayınlanmasın vs. gibi olaylar belki olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sabahtan akşama forumdayım 5500 mesaj olamadım daha adamlar 20000' e gidiyor. Buna bir şey demiyorum tabii ama nası bu kadar mesaj atıyonuz? :D
Evet, forumda o kadar çok konu bile açılmıyor ama bazı kişiler feci derecede mesaj yazıyor, onca sürede nasıl bu kadar çok yazıyorlar anlamıyorum.

Dostum niye bi anda kendini savunmaya geçtin? Ben seninle alakasız bi şey demiştim, konudaki herkesin ama herkesin asıl konu ile alakası bile olmayan sadece bir cümleye daha fazla odaklanmalarına şaşırdım sadece. Bence birazcık rahatlaman lazım.
"peki acaba konunun asıl açılma sebebinin cevabını kim ne zaman verecek şimdi merakla onu bekliyorum,
en sona bir cümle yazdığım şey diğer bütün konudan daha fazla rehavet gördü"

Bu yorumuna düzgünce açıklama yaptım, bunu "kendini savunma" olarak görmen üzücü.
Zira ben "savunma" yapmamı gerektiren bir konumda değilim.

Ek olarak, yukarıda da belirttiğimiz gibi;
Direkt olarak Abdullah'ın cevaplaması gereken bir mesaj yazmışsın.
Yöneticilerin veya diğer üyelerin bu konu ile ilgili bir şey yazmasını beklemek yersiz olur.

Bu sistem bence rezalet olur çünkü bu sefer Y/B oranı yüksek olanlara bazı üyeler tarafından bilgeymiş gibi davranılabilir, ki Technopat forumunda bu olay görülebiliyordu. Sırf puanı yüksek diye ne dediği önemsenmeden o insana saygı duyanlar oluyordu.

Ama belki belli bir reaksiyon ya da mesaj puanı altında olanların konuları mesela moderatör incelemeden yayınlanmasın vs. gibi olaylar belki olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet, forumda o kadar çok konu bile açılmıyor ama millet feci derecede mesaj yazıyor, onca sürede nasıl bu kadar çok yazıyorlar anlamıyorum.
Niye saçma olsun? O insanı yüksek puana ulaştıracak olanlarda forum olacak. Şu anki sistemden saçma değil bence. Şu anki sistemde millet daha fazla mesaj ve reaksiyon kasmaya çalışıyor. Benim önerdiğim sistem ise spam yapmanın önüne geçiyor. Az ve öz.

Ağızına sağlık duygularıma tercüman olmuşsun @Redmental

Maalesef gereksiz konu çok.

Çekilişkili söz değil bugün aldığım karar, sırf reaksiyon kasmak için forumda takılan ve bu etkinlik suistimal edildiği için ilk ve sondu devamı gelmeyecek.
1- Intel Pentium dediğiniz arkadaş tam 7 uyarı cezası almış 7 vay canına... ve bunun sonucu moderatör kalıcı değil 1 ay banlamış. DA Forumda üyeleri banlamak bizim en sevmediğimiz şey ve bunları yaptığımızda da ya ağır suçu vardır ya da uyarı cezalarının birikmesi sonrası otomatik banlanmıştır. Eğer adam kayıralım adaletsiz davranalım diyorsanız banını kaldırayım!
2- @Beyfendiiii6 isimli arkadaşa gelirsekte onunla bizzat konuşmuştum. Ben reaksiyon hediyelerini verirken üye istediği kadar reaksiyon kassın göze batacak şekilde yanlış bilgilendirme içeren yorumlara denk gelirsek hediye etkinliğinden elenir ve diğer sıradaki hakeden kişiye veririm orada bir kuşkunuz olmasın kimse de kusura bakmasın. Onun için kimse hedeflediği reaksiyon puanına ulaşınca çok sevinmesin bizzat kontrol edeceğim.
3- Rütbe sistemini kökten değiştireceğiz rütbe kasmak çok zorlaşacak. Kaliteli üyenin rütbesinin artacağı bir algoritmaya geçeceğiz.

4- Yeni hediye sistemimiz olacak mı peki? evet olacak başarılı doğru bilgiyi kaliteli şekilde veren üyeleri "forum yöneticilerinin" bizzat puanlayıp üyelerin yükselebileceği "elite" rütbeler olacak ve yine bir hediyeleşme etkinliği olacaksa sadece elite üyeler arasında olacak.

Çok emek veriyorum çok büyük zaman ve ter akıtıyorum biz de bizi yeni anlıyoruz zamanla çok daha iyi yerlere ulaşacağız. Desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar

"peki acaba konunun asıl açılma sebebinin cevabını kim ne zaman verecek şimdi merakla onu bekliyorum,
en sona bir cümle yazdığım şey diğer bütün konudan daha fazla rehavet gördü"

Bu yorumuna düzgünce açıklama yaptım, bunu "kendini savunma" olarak görmen üzücü.
Zira ben "savunma" yapmamı gerektiren bir konumda değilim.

Ek olarak, yukarıda da belirttiğimiz gibi;
Direkt olarak Abdullah'ın cevaplaması gereken bir mesaj yazmışsın.
Yöneticilerin veya diğer üyelerin bu konu ile ilgili bir şey yazmasını beklemek yersiz olur.
Yahu dostum azıcık rahatlasana, yok "savunma yapmama zaten gerek yok", yok "bunu savunma olarak görmen üzücü" falan. Azıcık chill yahu. Ayrıca zaten alıntıladığın o cümlede Abdullah Hacıgül'den bahsediyorum, nedense sadece Abdullah Hacıgül ya da Mehmet Yılmaz cevap yazar ve konu biter diye düşündüm ama bi anda diğer üyeler Intel pentium dan bahsetmeye başladı pata küte.

Niye saçma olsun? O insanı yüksek puana ulaştıracak olanlarda forum olacak. Şu anki sistemden saçma değil bence. Şu anki sistemde millet daha fazla mesaj ve reaksiyon kasmaya çalışıyor. Benim önerdiğim sistem ise spam yapmanın önüne geçiyor. Az ve öz.
E ama o zaman senin dediğin mantık olsa bu sefer şuan spam vs vs yapanlar sırf "bundan reaksiyon gelmez" diye cevap yazmaz. Bu da evet kirliliği azaltır ama aynı zamanda bilgi paylaşımını da azaltır.

Neyse Abdullah abi zaten gereken cevabı verdi, konu amacına ulaştı ve olay bitti.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri