3090 almak mı? Rx 7900 XT almak mı?

AwieNNN

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
22000
15 16k bandına 2. El bir 3090 almak mı? Yoksa sıfır 21 22k ya RX 7900 XT almak mı? XTX al demeyin bütçem yetmiyor XT'yi almak bile zorluyor aslında. Bende XTX'in çok daha FP olduğunu biliyorum ama param yetmiyor :D

7900 XT kesinlikle. fsr 3.0 la ve yazılım güncellemeleriyle beraber çok daha iyi bir kart olucak.

RTX 3090.

Evet ciddi bir yazılım güncellemesine ihtiyacı var kartın çok saçma oyunlarda performansta düşük kalıyor. Ama genel olarak hep 3090'ın üzerinde kalıyor yabancı redditlerde çok fazla insan XT'ye gömmüş çok saçma bir kart demiş ama XTX alacak paramda yok :D kafamda ki bir diğer soru hiç amd ekran kartı kullanmadım kullanan arkadaşlarımın hepsi uzak durmamı söylüyor oda korkutuyor açıkçası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sebebini açıklarsan sevinirim.

Her zaman sıfırdan yanayım dostum bütçe yetiyorsa sıfır 7900 xt al

dostum fanboyluk yapmıyorum iki markayıda kullamış biri olarak 2 bin 3 bin fazla ver nvidia al , zaten %10 düşük performans alsanda dünyanın sonu olmicak ama daha uzun süre ve daha pürüzsüz bir oyun deneyimin olucak kesinlikle deymez amd ye bulaşmaya

dostum fanboyluk yapmıyorum iki markayıda kullamış biri olarak 2 bin 3 bin fazla ver nvidia al , zaten %10 düşük performans alsanda dünyanın sonu olmicak ama daha uzun süre ve daha pürüzsüz bir oyun deneyimin olucak kesinlikle deymez amd ye bulaşmaya
Nvidia bu seçenekler arasında ucuz olan hocam ama sıfır ayarında ikinci el.

7900 XT tabii hem güncel hem de çok güçlü bir ekran kartı 3090 Tİ solluyor ... 3090 ve 7900 XT'i yan yana koyamazsınız hocam...

Öncelikle şöyle bir soru sorayım. Oynayacağın oyunlar için RTX 3090 yetmiyor mu ? Eğer yetiyorsa 13000 14000 TL civarına ikinci el RTX 3090 her türlü daha iyi bence. 8000 TL fazla vermenin anlamı yok. Yetmiyor dersen direk RX 7900 XT al.

7900 XT tabii hem güncel hem de çok güçlü bir ekran kartı 3090 Tİ solluyor ... 3090 ve 7900 XT'i yan yana koyamazsınız hocam...

Hocam attığın link XTX kıyaslaması XTX alabiliyor olsam zaten 3090 düşünmezdim. Ama cevabın için teşekkürler

Öncelikle şöyle bir soru sorayım. Oynayacağın oyunlar için RTX 3090 yetmiyor mu ? Eğer yetiyorsa 13000 14000 TL civarına ikinci el RTX 3090 her türlü daha iyi bence. 8000 TL fazla vermenin anlamı yok. Yetmiyor dersen direk RX 7900 XT al.
Daha güncel olduğu için XT yi düşündüm ama dediğin gibi arada 8.000 tl gibi bir fark var değer mi bilemiyorum.

Hocam attığın link XTX kıyaslaması XTX alabiliyor olsam zaten 3090 düşünmezdim. Ama cevabın için teşekkürler

Daha güncel olduğu için XT yi düşündüm ama dediğin gibi arada 8.000 TL gibi bir fark var değer mi bilemiyorum.

Pardon XT gördüm fark etmez yine daha güçlü...

Daha güncel olduğu için XT yi düşündüm ama dediğin gibi arada 8.000 TL gibi bir fark var değer mi bilemiyorum.
RTX 3090 yeter dersen direk al ikinci el olarak. Sıfır sakın alma RTX 3090. Çünkü RTX 4080 serisine indirim geleceği söyleniyor düzgün indirim gelirse belki RTX 4080 alırsın.

Geri