R5 5500 A320m pro max bios ayarı

onurtnkaa

80+
Reaksiyon skoru
7
https://imgyukle.com/i/JKnpkG görsel burda
arkadaşlar merhaba bios güncellemesi yaptım ve güncellemeden önce hiç görüntü vermeyen ekranım artık bios a giriş yapabiliyor ama sorun şu ki şimdi de windows a gireniyorum boot seçeneklerinden de kontrol ettim m2 ssd gözüküyor fakat giriş ekranında bi hatayla karşılaşıyorum görseli atamadım ama şu yazıyor UEFI NTFS v2.2 (x64) ardından da bir sürü info vermiş ve bir fail mesajı var could not locate 'efi\boot\bootx64.efi': [14] not found ve ardından çıkmak için bir tuşa basın diyor ve beni bios a atıyor anakartım a320m-a pro max işlemcim r5 5500 ek olarak ekran kartım (rx6600) pc ilk açılırken fanları hızlı bir şekilde dönüyor ve ardından normal şekilde çalışıyor yardımlarınızı bekliyorum

https://imgyukle.com/i/JKnpkG görsel burda
arkadaşlar merhaba bios güncellemesi yaptım ve güncellemeden önce hiç görüntü vermeyen ekranım artık bios a giriş yapabiliyor ama sorun şu ki şimdi de windows a gireniyorum boot seçeneklerinden de kontrol ettim m2 ssd gözüküyor fakat giriş ekranında bi hatayla karşılaşıyorum görseli atamadım ama şu yazıyor UEFI NTFS v2.2 (x64) ardından da bir sürü info vermiş ve bir fail mesajı var could not locate 'efi\boot\bootx64.efi': [14] not found ve ardından çıkmak için bir tuşa basın diyor ve beni bios a atıyor anakartım a320m-a pro max işlemcim r5 5500 ek olarak ekran kartım (rx6600) pc ilk açılırken fanları hızlı bir şekilde dönüyor ve ardından normal şekilde çalışıyor yardımlarınızı bekliyorum
Hocam BİOS'tan Boot sekmesinin fotoğrafını atabilir misiniz?

fotografını atarım ama m2 ssdm gözükmüyor şu an bilgin olsun bi 2dk sonra yüklerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boot görüntüsü

Son düzenleme:
fotografını atarım ama m2 ssdm gözükmüyor şu an bilgin olsun bi 2dk sonra yüklerim

boot görüntüsü
Ez mode geçip Storage kısmının da fotoğrafını atar mısın?

hocam ez mode da gözüküyor sıkıntı yok
Eğer orada M2 SSD'in görünüyorsa tekrardan Advanced Moda geç ve oradan settings menüsüne tıkla, tıkladıktan sonra Advanced yazana tıkla. Orada Windows OS Configuration göreceksin ona bas. Gelen ekranda CSM+UEFI varsa onu seç. Sonra kaydedip çık.

Eğer orada M2 SSD'in görünüyorsa tekrardan Advanced Moda geç ve oradan settings menüsüne tıkla, tıkladıktan sonra Advanced yazana tıkla. Orada Windows OS Configuration göreceksin ona bas. Gelen ekranda CSM+UEFI varsa onu seç.

o zaten uefi da hocam

açıldı eline koluna saglık hocam
Sana tavsiyem Windows'u UEFI olarak kurman. CSM eskidi artık.

Tamamdır dediğimi yap hocam. Windows senin CSM kurulmuş o yüzden hata alıyorsun yukarıdaki dediğim yolu yaparsan sistemin açılacaktır.
https://imgyukle.com/i/JKJ96Q
valla çok teşekkür ederim sistem hakkında bi yorumun var mı ben kendim topladım sistemi
r5 5500
msi a320m pro max
3200mhz 8x2 16 gb ram
rx 6600 8gb

Sana tavsiyem Windows'u UEFI olarak kurman. CSM eskidi artık.
csm in bi zararı var mı nasıl seçiyoruz onu başlangıç da

https://imgyukle.com/i/JKJ96Q
valla çok teşekkür ederim sistem hakkında bi yorumun var mı ben kendim topladım sistemi
r5 5500
msi a320m pro max
3200mhz 8x2 16 gb ram
rx 6600 8gb
En kısa zamanda anakartı değiştir. Güzel bir B550 alabilirsin. Ryzen 5 5600 alsaydın daha iyi olurmuş aslında ama sistemin gayet iyi. Bu arada RAM'lerin XMP'sini açmışsın. Profile 2 de sorun yaşarsan, Profile 1 olarak ayarla.

En kısa zamanda anakartı değiştir. Güzel bir B550 alabilirsin. Ryzen 5 5600 alsaydın daha iyi olurmuş aslında ama sistemin gayet iyi. Bu arada RAM'lerin XMP'sini açmışsın. Profile 2 de sorun yaşarsan, Profile 1 olarak ayarla.
anakartı yeni aldım ya ramler 2100mhz deydi 3200 e aldım o yüzden önceki bilgisayarımda sıkıntı yaşamadım bunda da olmaz herhalde

Geri