- Reaksiyon skoru
- 511
önce fiziki olan simi takıyorsun sonra esimE sim tanıttıktan sonra cihazı açmadan mı fizikiyi takıyoruz yoksa fiziki takılıyken mi tanıtıyoruz beynim yandı sabah sabah
önce fiziki olan simi takıyorsun sonra esimE sim tanıttıktan sonra cihazı açmadan mı fizikiyi takıyoruz yoksa fiziki takılıyken mi tanıtıyoruz beynim yandı sabah sabah
son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkmak gerekiyor kayıt içinArkadaşlar yurtdışından 930$ a iPhone 14 128gb getirip satıyor telefoncular. Tanıdığım yapıyor ben aldım ve 3 arkadaşım daha aldı. Forumda da bu tarz soruları görmüştüm bilgilendireyim dedim. 930 dolar 17.500tl yapıyor ortalama. Actirmasi 6bin TL hepsi beraber 23.500tl tutuyor ortalama. Şoyle bir şey var. Actirmayi iki arkadaş birinin üzerinden yaparsa 3bin 3bin bolusuyorlar. Yani bize 20.500tl ye geldi iPhone 14 128gb sıfır ürün kapalı kutu direk.
iyi de zaten her imei için 4 ay hak veriliyor, bu haklar her yıl sıfırlanır(eğer kapandıysa tekrar 4 aylığına açılır)yurtdışı esim olan iphone kullananlar için size kıyak olsun benden. bunu da kimse söylemez size
şimdi şöyle yapıyorsunuz;
kendi kullanacağınız hattınızı esime çeviriyorsunuz sonra bir tanıdığınızın simini cihazın fiziki sim kısmına takıp işleme başlıyorsunuz sonra kendi esim olan hattınızı cihaza tanıtıyorsunuz daha sonra da fiziki simi cihazdan çıkartıyorsunuz. baaam noldu şimdi, cihaz esim olarak kaldı ve buga girdi. imei sorgulamanızda kayıt bulunamadı diyecek böylelikle imei tespit edildi kapatılacak diye bir mesaj almayacaksınız ve öyle kullanacaksınız gittiği yere kadar. aylardır kullanıyorum hala mesaj gelmedi bana![]()
sıfırlansa da 1 yılda 8 ay kullanabilirsin en fazla. dediğim yöntemle sıfırlandı sıfırlanmadı gibi bir konuyla uğraşmıyorsun. kayıt için 6bin vermektense böyle kullan diyorumiyi de zaten her imei için 4 ay hak veriliyor, bu haklar her yıl sıfırlanır(eğer kapandıysa tekrar 4 aylığına açılır)
sanırım tüm 14 serisi iphonelarda e sim var değil misıfırlansa da 1 yılda 8 ay kullanabilirsin en fazla. dediğim yöntemle sıfırlandı sıfırlanmadı gibi bir konuyla uğraşmıyorsun. kayıt için 6bin vermektense böyle kullan diyorum
11den sonra hepsinde var diye biliyorum. ben 12 kullanıyorum.sanırım tüm 14 serisi iphonelarda e sim var değil mi
1 yıl içerisinde tekrar yurtdışına çıkmak gerekmiyor mu?Arkadaşlar yurtdışından 930$ a iPhone 14 128gb getirip satıyor telefoncular. Tanıdığım yapıyor ben aldım ve 3 arkadaşım daha aldı. Forumda da bu tarz soruları görmüştüm bilgilendireyim dedim. 930 dolar 17.500tl yapıyor ortalama. Actirmasi 6bin TL hepsi beraber 23.500tl tutuyor ortalama. Şoyle bir şey var. Actirmayi iki arkadaş birinin üzerinden yaparsa 3bin 3bin bolusuyorlar. Yani bize 20.500tl ye geldi iPhone 14 128gb sıfır ürün kapalı kutu direk.
yok kral öyle bir kural1 yıl içerisinde tekrar yurtdışına çıkmak gerekmiyor mu?
dostum simdi telefonu kapattım anlatıyorum. bazı modeller icin 2 sim oluyor telefonda alacagın 2 teelfonun da sımleri aynı vs olmalı. 2 telefonu aldın TEK pasaport yeterlıymıs bir telefonun 2 sımını de kayıt ettın kayıt ettıkten sonra 2 farklı numara cıkarıyorsun pasaport sahıbı üzerine esım denilioyr 2. sime yanlış anlamadıysam. 2 sım geldikten sonra esımı diğer telefonda kullanıyorsun. kabaca böyle 3-4 yıldır iphonelarda bu sistem yapılıyormuş ama modellerin birbirine uyması lazımmış 2 iphone 14 aynı tel zaten.Merakla bekliyorum![]()
dostum simdi telefonu kapattım anlatıyorum. bazı modeller icin 2 sim oluyor telefonda alacagın 2 teelfonun da sımleri aynı vs olmalı. 2 telefonu aldın TEK pasaport yeterlıymıs bir telefonun 2 sımını de kayıt ettın kayıt ettıkten sonra 2 farklı numara cıkarıyorsun pasaport sahıbı üzerine esım denilioyr 2. sime yanlış anlamadıysam. 2 sım geldikten sonra esımı diğer telefonda kullanıyorsun. kabaca böyle 3-4 yıldır iphonelarda bu sistem yapılıyormuş ama modellerin birbirine uyması lazımmış 2 iphone 14 aynı tel zaten.Haber bekliyoruz hacım![]()
%90 olmalı ama yine kesin bir bilene sorsanırım tüm 14 serisi iphonelarda e sim var değil mi
Sen paranın ne demek olduğunu bilmiyorsun yada hiç tasarruf edeyim moduna girmemişsin.Iphone bizim ülkemizde lüks bir telefon zengin insanlar için, paran varsa alırsın geçersin paran yoksa oradan getireyim açtırayım taktırayım kaydettireyim diye uğraşmanın mantığını anlamadım, zengin değilsen öyle gözükmeye çalışmanın bir anlamı yok benim için.
sene sonlarında görelim o zaman böyle kullanmak işe yaramış mı diyesıfırlansa da 1 yılda 8 ay kullanabilirsin en fazla. dediğim yöntemle sıfırlandı sıfırlanmadı gibi bir konuyla uğraşmıyorsun. kayıt için 6bin vermektense böyle kullan diyorum
Hortlat konuyu durumu söylerimsene sonlarında görelim o zaman böyle kullanmak işe yaramış mı diye![]()
Arkadaş ıphone'nın lüks olduğunu özellikle bizim ki gibi ülkelerde bir telefon için o paraların verilmemesi gerektiğini söylüyorum, sen bana paranın ne demek olduğunu bilmiyorsun tasarruf moduna girmemişsin hiç diyorsun, herhalde ya okumasını bilmiyorsun ya anlamasını.Sen paranın ne demek olduğunu bilmiyorsun yada hiç tasarruf edeyim moduna girmemişsin.
1 zengin veya holding sahibi ile 1 ay onu beraber çalış kaçırdıkları vergileri vergiden düşürdüklerini gördükten sonra yaşama şevkin kırılır. Zenginsen bile o an fakirin fakiri hissedersin kendini.