Sıcak çay ve kahveyi içemeyenler, alternatif çözümleriniz neler?

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
652
Arkadaşlar sorun başlıkta belirttiğim gibi. Sıcak bir şeyler içemiyorum, içtikten sonra dilim yanıyor hemen ve günlerce acıyor. Bir ortamda herkes çay ya da kahve içiyor mesela, ben ya soğuyana kadar bekliyorum ya da çok soğumadan içiyorum bu sefer de dilim yanıyor dediğim gibi. Bazılarının ağzı kazan gibi cidden kaynar çayı içiveriyorlar. Bunun bir taktiği fln var mı yoksa mecbur soğuyana kadar bekliyecek miyim?

Arkadaşlar sorun başlıkta belirttiğim gibi. Sıcak bir şeyler içemiyorum, içtikten sonra dilim yanıyor hemen ve günlerce acıyor. Bir ortamda herkes çay ya da kahve içiyor mesela, ben ya soğuyana kadar bekliyorum ya da çok soğumadan içiyorum bu sefer de dilim yanıyor dediğim gibi. Bazılarının ağzı kazan gibi cidden kaynar çayı içiveriyorlar. Bunun bir taktiği fln var mı yoksa mecbur soğuyana kadar bekliyecek miyim?
Soğuk çay ve kahve

Ben çok sıcakken icenlerdenim. Bu biraz genetik galiba. Yani sıcak herseyde diliniz yanabilir. Beklemekten başka çareniz yok gibi.

Bende de benzer durum var. Gerçekten dediğiniz gibi bazılarının ağzı kazan gibi. Sıcacık kaynar çayın yarısını tek yudumda içen gördüm. İçe içe alışacağım gibi artık. :D Yavaş yavaş alıştım gibi de. Dile değdirmeden direkt içmeye çalışıyorum.

Ben çok sıcakken icenlerdenim. Bu biraz genetik galiba. Yani sıcak herseyde diliniz yanabilir. Beklemekten başka çareniz yok gibi.
Yanıyor aga, soğuyana kadar bekliyorum anca içebiliyorum. Baya hassas benim dil. Sen de sıcak içebiliyorsun demek ki :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende de benzer durum var. Gerçekten dediğiniz gibi bazılarının ağzı kazan gibi. Sıcacık kaynar çayın yarısını tek yudumda içen gördüm. İçe içe alışacağım gibi artık. :D
Benim de aklıma bu geldi, acaba her gün sıcak çay içe içe alışmaya çalışsam mı? Bu sefer de dilin içinden geçmeyelim hahaha :D

Alışıyorsunuz sürekli yana yana, yeni koyulmuş sıcak çayın neredeyse yarısını içebiliyorum.

Soğuğu da olur kafeteryalarda kafelerde
Dershane, üniversite kantinleri gibi yerlerde soğuk çay var mıdır bir fikrim yok. Açıkçası çayın tadını da pek sevmem. Niye bu kadar favori bir içecek anlamış değilim.

Dershane, üniversite kantinleri gibi yerlerde soğuk çay var mıdır bir fikrim yok. Açıkçası çayın tadını da pek sevmem. Niye bu kadar favori bir içecek anlamış değilim.
Özellikle dem oranı iyi ayarlanmış şekersiz çayın içtikten sonra dilde bıraktığı tat nefes alırken çok iyi hissettiriyor beni, içme sebebim sadece bu bile olabilir.

Soğuğu da olur kafeteryalarda kafelerde
Benim gittiğim ilkel hocam :)

İçmeden önce hemen üfleyip yudumlayın iş yapar belki:d
Tecrübe ile sabit mi? :D

Alışıyorsunuz sürekli yana yana, yeni koyulmuş sıcak çayın neredeyse yarısını içebiliyorum.
Hey maşallah :)

Ben de çok sevmiyorum da işte ayak uydurmak için içiveriyorum yani :D Soğuk göremedim ben genelde.

Özellikle dem oranı iyi ayarlanmış şekersiz çayın içtikten sonra dilde bıraktığı tat nefes alırken çok iyi hissettiriyor beni, içme sebebim sadece bu bile olabilir.
Aynen çay da çok önemli, bazıları gerçekten güzel oluyor.

Benim gittiğim ilkel hocam :)

Tecrübe ile sabit mi? :D

Hey maşallah :)

Ben de çok sevmiyorum da işte ayak uydurmak için içiveriyorum yani :D Soğuk göremedim ben genelde.

Aynen çay da çok önemli, bazıları gerçekten güzel oluyor.
Annemler evde özellikle iki çayı birbirine karıştırıyor, siyah çay ve tomurcuk çay.
Kokusu ve tadı o kadar iyi oluyor ki anlatamam.

Geri