Ram Frekansı Hızı

Reaksiyon skoru
3
Ram frekans hızım 3000 mhz 15 cl ama burada hız 2400 gözüküyor bu bir problem mı yoksa normal olanı mı bu anlayamadım yardımcı olur musunuz? Kutucuk içine aldığım kısım.

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    48.4 KB · Hit: 67
Bios üzerinden artrırabilirsiniz. Genel olarak ramler ilk düşük frekansla çalışır.

XMP açık mı?

Bios'tan hızını artırın 3200 3400 bile yapabilirsiniz eğer anakartınız destekliyorsa. CL değeriniz güzel.

Başkan XMP nin ne olduğunu bilsem şu an böyle bir soru soruyor olmazdım :)

Faruk arkadaşın dediği gibi ram lar ilk düşük frekans da çalışıyor bende de öyledim 3000yaptım görev yöneticisinden bakdığımda ise 1500 olarak görüyordum

Hocam bellek frekansını arttırmaya yönelik bir BIOS ayarı anakart modelinizi youtubede aratıp nasıl yapacağına dair bilgi edinebilirsin.

Nasıl yapacağımı bilmiyorum bununla ilgili bir video bulabilir miyim birde zararı olur mu pc ye
Youtube da bir sürü içerik var bununla ilgili. Anakartınızın desteklediği maks Ram frekansı ne ise onu alabilirsiniz.

Youtube da bir sürü içerik var bununla ilgili. Anakartınızın desteklediği maks Ram frekansı ne ise onu alabilirsiniz.

Yanlış bilgilendirme yapmayın O.C işlemi ile daha üst frekanslara da çıkılabilir.

Mesajlarım işine yaradıysa beğenebilirsin ben teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,047
Üyeler
184,376
Son üye
yavri
Geri