Yardım TurkTelekom fiber modeme kabloyla nasıl bağlanabilirim ?

baha41

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, dün eve turktelekom fiber kurulumu yaptı (sağlayıcım farklı). 2 adet modem var biri 5GHz olan diğeri 2.4GHz. 5GHz olan modemde 1 lan girişi var, o girişte diğer modeme bağlanmak için kullanılıyor.(Yanlış biliyor olabilirim ama dolu işte sonuç olarak :D). 5GHz olan modeme lan çoğaltıcı alıp bilgisayarımı kabloyla bağlayabilir miyim ? Veya bunun başka bir yolu var mı ?

2 adet modem nasıl oluyor anlamadım ben :D Telekom 1 ONT 1 tane de Router verir.

Hocam beni hatırladınız mı bir sorum var
Bizim alt yapı aktif olmuş ne yapmam lazım fiber kablosunu biz mi takacağız ekipler mi gelecek biliyor musunuz acaba
Normalde size ait iç tesisat bölgeden bölgeye de değişir türk Telekom kendi de yapabilir kendi müşterisine kendisi çekiyor ama diğer ISS lere cekmeyebilir arayıp sorman lazım hangi firmadan alacaksan

routerdir o zaman ismi tam anlamıyorum bu konulardan :D
Duvardan çıkan fiber kablosu önce ONT'ye gelir, ONT'den çıkan kablo Router'e gider hocam. Yani sizin 1 adet Ethernet kablosu bulup bir ucunu Router'e diğer ucunu bilgisayara, laptopa, televizyona, konsola artık nereye götürecekseniz oraya takmanız lazım.

Normalde size ait iç tesisat bölgeden bölgeye de değişir türk Telekom kendi de yapabilir kendi müşterisine kendisi çekiyor ama diğer ISS lere cekmeyebilir arayıp sorman lazım hangi firmadan alacaksan
Bize evvelsi gün geldi kabloyu taktılar kutuyu takmalarını bekliyoruz onlarda 1 ay falan sürebilir diyorlar

iç tesisat vs yapılmıştı en son her dairelerin önüne siyah kablo çekilmişti alt yapının aktif olmasını bekliyorduk tamamdır arayıp sorarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,840
Üyeler
187,738
Son üye
PrimeTime
Geri