Windows 11 Geçilir mi

Reaksiyon skoru
29
arkadaşlar yeni sistem aldım windows 10 etkinleştirdim windows 11 geçmelimiyim sizce performans kaybı olur mu

rtx 3070 ti ryzen 5 5600 var

valla reis ben geçtim arayüzü çok hoşuma gitti sıkıldım bide 10dan, performans konusunda daha bir eksiklik görmedim win 10 ile aynı gibi

arkadaşlar yeni sistem aldım windows 10 etkinleştirdim windows 11 geçmelimiyim sizce performans kaybı olur mu

knkm bende kararsızdım geçtim 1h dir kullanıyorum hiçi sorun yok hatta çok daha performanslı çoğu oyunda fps im yükseldi

hocam durduk yerde aklıma getirdin şimdi, yarın bi win11 çekeyim :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam durduk yerde aklıma getirdin şimdi, yarın bi win11 çekeyim :D
10 dan 11 e geçerken pc de yüklü olan dosyalar oyunlar vs. siliniyo mu?

Yükseltme değilde temiz kurulumla geçilmesi daha sağlıklı. Bende 1 haftadır Windows 11 kullanıyorum ve baya gelişme olmuş. Windows 10dan daha çok fps alıyorum ve ram kullanımı %14 gayet iyi.

BIOS'u güncelle hocam eğer güncel değilse. Ondan sonra format atarak geç hocam. Performans kaybı yaşamazsın.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.

Geçebilirsiniz.

BIOS'u güncelle hocam eğer güncel değilse. Ondan sonra format atarak geç hocam. Performans kaybı yaşamazsın.
Windows 11 Yapılımı:
1) Öncelikle elinizde en az 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun.
2) (https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11) sayfayı alta kaydır, ISO yazan kısmından Windows 11'i seçip indir. Bu indirme işlemi bittikten sonra masaüstünde ya indirilenler klasöründe bu ISO'nuz görünecek.
3) Şimdi RUFUS adlı programı indiriyoruz. (https://rufus.ie/tr/)
4) RUFUS'u çalıştırıyoruz ve flash belleği takıyoruz. Önyükleme seçiminden indirmiş olduğunuz ISO'yu seçiyorsunuz. Sonra Disk Bölüm Düzenini GPT seçiyorsunuz, Hedef Sistem ise UEFI (CSM yok) diye görünecek. Diğer hiçbir şeye dokunmanıza gerek yok otomatik yapıyor bu ayarları sonra başlat diyorsunuz. Ondan sonra bir kaç tane daha seçenek çıkıyor 3 ya da 4 kutucuklu onları boş bırakın. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. Sonra format flashınız hazır olacak.
hocam daha önce usb bellekle format attim fakat ilk defa yükseltmek için atmayı düşünüyorum riski var mıdır?
Ve bios güncellemesi nasıl yapılır?

hocam daha önce usb bellekle format attim fakat ilk defa yükseltmek için atmayı düşünüyorum riski var mıdır?
Ve bios güncellemesi nasıl yapılır?
Windows arama kısmına msinfo32 yazarak ekran görüntüsü atar mısın? Yükseltmeyi tavsiye etmem. Her zaman en temizi sıfır kurulum yapmaktır.

Windows arama kısmına msinfo32 yazarak ekran görüntüsü atar mısın? Yükseltmeyi tavsiye etmem. Her zaman en temizi sıfır kurulum yapmaktır.
hemen bakiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu mu

Ekler

• IMG-20230316-WA0002.jpg
    IMG-20230316-WA0002.jpg
    199.9 KB · Hit: 61
Son düzenleme:
yani tek yapmam gereken iso dosyasını usb belleğe yazdırıp baslatmak?
peki startı biostan mı yapmak lazım yoksa usb belleği açık setuptan yapsak olur mu
Boot menü üstünden direk yap hocam. Flash belleği hazırladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat. F11 tuşuna bas durmadan Boot menüsü gelecek. Oradan UEFI ......... (flash bellek adı) Partition 1 yazanı seçip kuruluma başla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,211
Üyeler
194,904
Son üye
gerekyok
Geri