4+4 GB RAM VS 4+8 GB RAM

QUATREX

80+
Reaksiyon skoru
4
Eski sayılabilecek bir laptop kullanıyorum ve şuan içinde 4gb ram bulunmakta. Yeni ram alacağım 4gb alsam dual channel olacak daha fazla performans verecek ama 8gb alsam daha fazla ram kapasitesi sağlayacak. Sizce ne yapmalıyım?

Eski sayılabilecek bir laptop kullanıyorum ve şuan içinde 4gb ram bulunmakta. Yeni ram alacağım 4gb alsam dual channel olacak daha fazla performans verecek ama 8gb alsam daha fazla ram kapasitesi sağlayacak. Sizce ne yapmalıyım?
8 de alsan dual channel olacak.

8 al.

Flex mode denen bir şey duydum o nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dual channel performansı gösterir mi?
4+4 dual kalan 4 single channel olarak çalışacak. Hemen hemen dual channel performasi veriyor. Yani 4+8 al

Ben Masaüstünde birbirinden farklı marka rami 8+2 gb dual channel olarak kullandım. %5-10 farkını dosya açarken sistem açılırken , program açarken fark ediyorsun. Oyunlar fazla ramden dolayı daha rahat çalışıyor. Ama Fps etkisi çok yok.

Flex çalışır hocam 4+8 yaparsan.

Flex durumunda 4GB + 8'lik RAM'in 4GB'ı çift kanal, 8'lik RAM'in diğer 4GB kısmı tek kanal çalışır. Sistem 8GB ram kullanımı aştığı zaman tek kanal çalışan 4GB'lık kısım devreye gireceğinden tek kanal performansı alırsınız. 8GB kullanımı geçmediği sürece çift kanal devam eder.

Laptop marka model nedir?

Laptop marka model nedir?
Lenovo g505 sanırım. 2 slot var anakartta tek slot 8gb destekliyor yani 16ya kadar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Flex çalışır hocam 4+8 yaparsan.

Flex durumunda 4GB + 8'lik RAM'in 4GB'ı çift kanal, 8'lik RAM'in diğer 4GB kısmı tek kanal çalışır. Sistem 8GB ram kullanımı aştığı zaman tek kanal çalışan 4GB'lık kısım devreye gireceğinden tek kanal performansı alırsınız. 8GB kullanımı geçmediği sürece çift kanal devam eder.
Siz hangisini önerirsiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,408
Üyeler
186,479
Son üye
trendyolcu92
Geri