İnternette Satılan Ucuz Windows Keylerinin Yasal Olmadığı İddia Ediliyor

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
17,130
Webtekno'da yer alan habere göre 10 liraya, 5 liraya satılan keylerin yasal olmadığı söyleniyor. Kendim de bu keylerden kullanıyorum. Yasal olmadığına inanmıyorum. Microsoft yetkilileri bu keylerin klonlanmış key olduklarını söylüyorlar. Bence sırf yüzlerce lira verelim gidelim kendilerinden alalım diye bunu söylüyorlar. Yoksa sisteme girerken key neden onaylansın ? Onaylanırken sonuçta internet açık ve Microsoft sunucularına bağlanıyor. Microsoft sözde klonlanmış keylerin önüne geçemeyecek bir şirket değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Haberin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

O keyler tabii ki yasal değil.
CMD'den klonlama ile yapılıyor,ticareti var bunun.
Şu ana kadar bu keylerden alıp da keyi patlayan görmedim. Madem yasal değil bunun önüne niye geçilmiyor.

Şu ana kadar bu keylerden alıp da patlayan görmedim. Madem yasal değil bunun önüne niye geçilmiyor.
Bunun önüne geçecek güç şuan Microsoft'ta yokta o yüzden.
Bende milyarlar verilmesini doğru bulmuyorum.Korsana hiçbir zaman destek vermem bu konu dışında.

Bunun önüne geçecek güç şuan Microsoft'ta yokta o yüzden.
Bende milyarlar verilmesini doğru bulmuyorum.Korsana hiçbir zaman destek vermem bu konu dışında.
Bu yasal değilse neden korsana girmiyor hocam ? Microsoft dünyanın en büyük yazılım şirketi. Adamların elinde dakikada milyon dolarlar dönüyor. Onların nasıl gücü olmaz.

Bence zamanında win 7 olan şirket bilgisayarlarının çoklu keyleri vardı onları win 7 den 10a geçmek bedavayken kurup kurup yükselttiler o keyleri satıyorlar bunlar yurt dışından toplu alıyor

100% Yasal.

Hayır. Alakası yok.

Çalıntı kartlar ile satın alınıp ucuzdan satıldığından tut bazı ülkelerde daha ucuz olduğu için yurtdışından alınıp satılmasına kadar hatta ve hatta klon yöntemine kadar fazla yöntem var.
Neye dayanarak %100 yasal diyebiliyorsun?

Çalıntı kartlar ile satın alınıp ucuzdan satıldığından tut bazı ülkelerde daha ucuz olduğu için yurtdışından alınıp satılmasına kadar hatta ve hatta klon yöntemine kadar fazla yöntem var.
Neye dayanarak %100 yasal diyebiliyorsun?
Ben şey diye okumuştum. Şirketler toplu open lisans alıyorlar. Ellerinde kalan fazladan keyleri satıyorlar.

Webtekno'da yer alan habere göre 10 liraya, 5 liraya satılan keylerin yasal olmadığı söyleniyor. Kendim de bu keylerden kullanıyorum. Yasal olmadığına inanmıyorum. Microsoft yetkilileri bu keylerin klonlanmış key olduklarını söylüyorlar. Bence sırf yüzlerce lira verelim gidelim kendilerinden alalım diye bunu söylüyorlar. Yoksa sisteme girerken key neden onaylansın ? Onaylanırken sonuçta internet açık ve Microsoft sunucularına bağlanıyor. Microsoft sözde klonlanmış keylerin önüne geçemeyecek bir şirket değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Haberin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

zaten yasal değil. bunu bilmeyerek alan var mıdır?
eğer yasal olsa windowsun kafası basmıyor mu 1800tl den key satıyor.
bunun önüne geçecek bir gücü yok zaten. (maddiyattan bahsetmiyorum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,337
Üyeler
187,492
Son üye
waka
Geri