Çözüldü✓ Monster harici ekran kartı kullanmıyor

Buradan Chipset sürücünü (Intel Yonga Sürücüsü) yükle bakalım. https://www.monsternotebook.com.tr/suruculer/abra-a7-v13-2-serisi-laptop-suruculeri/
1682286099993.png

Yükledim hocam, hala aynı gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1682286099993.png

Bu arada not olarak düşeyim, çift monitör kullanıyorum. HDMİ kablosunu söküpde denedim hala aynıydı.

Alıntıyı görüntüle

Bu arada not olarak düşeyim, çift monitör kullanıyorum. HDMİ kablosunu söküpde denedim hala aynıydı.
Aklıma şuanlık başka yol gelmiyor. BIOS'u güncelle ondan sonra tekrar bakarız.

Boş bir yerde masaüstüne sağ tıklayın ve "Nvidia Kontrol Paneli"ni seçin;
3D ayarları yönet'e tıklayın;
Program Ayarları'nı tıklatın;
NVIDIA grafiklerle açmak istediğiniz programı seçin;
Bu bilgisayardaki grafik işlemcisini seçin'de, yüksek performanslı bir NVIDIA işlemciye değiştirin;
Bunu NVIDIA grafiklerle açmak istediğiniz tüm programlarla yapın;

Şimdi sistemin Denetim Masası'nı açın;
Sistem ve Güvenlik'e tıklayın;
Güç Seçenekleri'ni tıklatın;
Yüksek performans'ı seçin;

Geri dönüş sağlanırsa güncelleyeceğim. Sence donanımsal olarak bir problem gözüküyor mu?

Boş bir yerde masaüstüne sağ tıklayın ve "Nvidia Kontrol Paneli"ni seçin;
3D ayarları yönet'e tıklayın;
Program Ayarları'nı tıklatın;
NVIDIA grafiklerle açmak istediğiniz programı seçin;
Bu bilgisayardaki grafik işlemcisini seçin'de, yüksek performanslı bir NVIDIA işlemciye değiştirin;
Bunu NVIDIA grafiklerle açmak istediğiniz tüm programlarla yapın;

Şimdi sistemin Denetim Masası'nı açın;
Sistem ve Güvenlik'e tıklayın;
Güç Seçenekleri'ni tıklatın;
Yüksek performans'ı seçin;
Kankam o tarz klasik çözümlerin hepsini denedim zaten. Düzelmiyor.

Geri dönüş sağlanırsa güncelleyeceğim. Sence donanımsal olarak bir problem gözüküyor mu?

Kankam o tarz klasik çözümlerin hepsini denedim zaten. Düzelmiyor.
Benim için son kez dediğim şeyi deneyip laptobu şarja takıp oyuna girer misin

Tamamdır hocam. Sonucu bildirirsin.

Kardeşim sana çok teşekkür ediyorum, aylardır boş yere bu kadar uğraşıyormuşum. Biosu güncelleyerek sorunumu çözdüm üstüne üstlük oyunlarda fps artışı gözlemliyorum. Ekran kartını falan kullanmıyormuş bilgisayar resmen. Fps artışının yanında ısı artışıda oldu birazcık ama sorunum nihayetinde çözüldü. Tek sıkıntım boş yere win11 e geçtim, biraz fazla ram kullanma ve bazı oyunlarda çalışmaması dışında herhangi bir sorunum yok.

sonunda.png

Gta V oynadığım sırada yan ekranda 4k video izlerkenki aldığım değeler.

Kardeşim sana çok teşekkür ediyorum, aylardır boş yere bu kadar uğraşıyormuşum. Biosu güncelleyerek sorunumu çözdüm üstüne üstlük oyunlarda fps artışı gözlemliyorum. Ekran kartını falan kullanmıyormuş bilgisayar resmen. Fps artışının yanında ısı artışıda oldu birazcık ama sorunum nihayetinde çözüldü. Tek sıkıntım boş yere win11 e geçtim, biraz fazla ram kullanma ve bazı oyunlarda çalışmaması dışında herhangi bir sorunum yok.
Önemli değil hocam. Böyle durumlarda zaten 3 şey sebep olabiliyor. Bir BIOS, iki Chipset sürücüsü, üçte ekran kartı sürücüsü. Isı artışına takılmana gerek yok ekran kartın adam akıllı daha yeni çalışmaya başlamıştır. Bence Windows 11 de kalmandan yana sıkıntı yok.

Önemli değil hocam. Böyle durumlarda zaten 3 şey sebep olabiliyor. Bir BIOS, iki Chipset sürücüsü, üçte ekran kartı sürücüsü. Isı artışına takılmana gerek yok ekran kartın adam akıllı daha yeni çalışmaya başlamıştır. Bence Windows 11 de kalmandan yana sıkıntı yok.
Evet Win11 de kalacağım tekrar format falan uğraşamam zaten. Tekrardan teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,970
Üyeler
183,196
Son üye
özgüç55
Geri