Çözüldü✓ Macbook Air M1 16 GB vs Huawei D16 i7 12700H

Reaksiyon skoru
35
Bütçe
20000
Merhabalar. Ben genelde iş için (Excel, Word, Mail, Günlük Kullanım, İleri Yazılım, Premier ve Photoshop vs.) kullanmak üzere laptop bakıyorum. Bütçem 20.000 TL. 2. El baktım. Ve aşağıdaki laptopları buldum. Sizce hangisini almalıyım? Sizin önerebilecekleriniz de varsa yazabilirsiniz.

Huawei D16 i7 12700H (Sıfır.) --> 20.000 TL
 veya
Huawei D16 i7 12700H (15 Ay Garantili.) --> 16 .500 TL

yada

Macbook Air M1 16 GB (18 Ay Garantili.)
--> 20.000 TL

i7 12700H performans olarak önde gözüküyor ve karşılaştırma sitelerinde aynı puanı veriyorlar. Karar veremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
D16 victusa göre daha uzun pil ömrü ve daha taşınabilir bir cihaz. Victus ise oyunlarda ve grafik işlerinde daha yüksek performans verir. İkisinin kullanma alanları farklı. İşiniz daha absit uygulamalarla ise d16, ağır uygulamalarla ise victus 16 iyi bir seçenektir

D16 victusa göre daha uzun pil ömrü ve daha taşınabilir bir cihaz. Victus ise oyunlarda ve grafik işlerinde daha yüksek performans verir. İkisinin kullanma alanları farklı. İşiniz daha absit uygulamalarla ise d16, ağır uygulamalarla ise victus 16 iyi bir seçenektir
Yani Excel, Word, Mail, YouTube, Google, Yazılım, Photoshop, Adobe Premier vs. Bunları yapacağım. Hangisi uygun olur?

premier ve photoshop dışında d16 daha iyi olur ama bunlar işin içine girdiğinde d16nın performansı üzer

Merhabalar. Ben genelde iş için kullanmak üzere laptop bakıyorum. 2. El baktım. Ve aşağıdaki laptopları buldum. Sizce hangisini almalıyım?

Huawei D16 i7 12700H (Sıfır Kapalı Kutu) --> 17.000 TL

HP Victus 16 i7 12700H RTX 3060
(Açılmış ama 2 yıl garantisi var yazmış.)
--> 20.000 TL

Şimdiden çok teşekkür ediyorum...
HP Victus tabii ki de. Harici ekran kartına sahip olduğu için, RAM'i DDR5, 2 adet M.2 NVMe portu var (boş olan PCIe 3.0 destekliyor) ve Wi-Fi 6E destekli Intel AX211 mevcut. Ama kötü yanı da var:

O parayı 2.el Victus'a vermek daha mantıklı. Birde, ultrabook alınacaksa AMD SoC'lu almak daha mantıklı. Intel'lerdeki iGPU'lar güçsüz. AMD'lerdeki iGPU'lar yani APU'lar daha güçlü. i7 12700H'de 1.61 TFLOPS güce sahip Intel Iris Xe var 96 yürütme birimli. Mesela Ryzen 7 6800H'de 3 TFLOPS civarı bir APU var. Mobil GTX 1650'ye yakın sayılır performansı. Intel'deki ise masaüstü GTX 1050 Ti'dan güçsüz.

Fiyatı da özellikleri de iyi.
Birde, ultrabook alınacaksa AMD SoC'lu almak daha mantıklı. Intel'lerdeki iGPU'lar güçsüz. AMD'lerdeki iGPU'lar yani APU'lar daha güçlü. i7 12700H'de 1.61 TFLOPS güce sahip Intel Iris Xe var 96 yürütme birimli. Mesela Ryzen 7 6800H'de 3 TFLOPS civarı bir APU var. Mobil GTX 1650'ye yakın sayılır performansı. Intel'deki ise masaüstü GTX 1050 Ti'dan güçsüz.
Evet hocam da türkiyeye güncel ultrabook serilerinden pek cihaz gelmiyor ki. Piyasada hala 10.nesil intel işlemciler vs dolanıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alternatif olarak bir kaç ürün ekleyeceğim onlara da bakabilirsiniz

Son düzenleme:
Fiyatı da özellikleri de iyi.

Evet hocam da türkiyeye güncel ultrabook serilerinden pek cihaz gelmiyor ki. Piyasada hala 10.nesil intel işlemciler vs dolanıyor

Alternatif olarak bir kaç ürün ekleyeceğim onlara da bakabilirsiniz

Knk 1. Attığının işlemcisi i7 den daha kötü diye biliyorum. Benim bulduğum da sıfır kapalı kutu aynı fiyat. Benimki daha mantıklı gibi geldi ama?
2. De stokta yok stokta olanlarda 22k yani bütçeyi aşıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,315
Son üye
ucaksavar91
Geri