Üniversite okucam askerliği tecil ettirebilir miyim

shiedabro

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,546
Merhabalar 2004 doğumluyum 19 yaşındayım şu an açık lisedeyim seneye üniversite okumayı planlıyorum bu senede dershaneye yazılıp sıkıçalışmayı düşünüyorum askerliğimi tecil ettirebilir miyim e devlet üzerinde yoklamaya son 6 ay 15 gün yazıyordu

Merhabalar 2004 doğumluyum 19 yaşındayım şu an açık lisedeyim seneye üniversite okumayı planlıyorum bu senede dershaneye yazılıp sıkıçalışmayı düşünüyorum askerliğimi tecil ettirebilir miyim e devlet üzerinde yoklamaya son 6 ay 15 gün yazıyordu
Evet erteleyebilirsin okul okumana bile gerek yok.

Açıktan lise okuyanların bunun için öncelikle, Açıköğretim Lisesi'nin işlerini yürüten Anadolu liselerinden veya Halk Eğitim Merkezlerinden Ek.C2 belgelerini almaları gerekir. Daha sonra ilgili askerlik şubelerine tecil ettirme için müracaat etmelidirler. Aktif, donuk veya silik fark etmeksizin, her öğrencinin bu belgeyi alması mümkündür.
Bir haber sitesinde böyle yazıyor hocam. Sisteme otomatik düşmüyorsa e devletten yapamıyorsanız her halükarda askerlik şubesine gitmeniz daha iyi olacaktır. Açık lisede okuduğunuz zamanda tecil ettirebiliyorsunuz deniyor

Okula yerleşirsen okul kendisi hallediyor
Edit: Eksik okumuşum, sorunun cevabı bu mesajda yok :kekw: Bildiğim kadarıyla 1 sefer 2 sene erteleyebiliyorsun

Son düzenleme:
benimde yoklamaya 6 ay var istediğim sonuçları alamazsam ki alamayacağımı düşünüyorum 22 yaşıma kadar tecil ettirebiliyormuşum lise mezunu oldugum için

Bir haber sitesinde böyle yazıyor hocam. Sisteme otomatik düşmüyorsa e devletten yapamıyorsanız her halükarda askerlik şubesine gitmeniz daha iyi olacaktır. Açık lisede okuduğunuz zamanda tecil ettirebiliyorsunuz deniyor
e devlet üzerinden birçok defa baktım fakat erteleme başvurusu bulamadım yüksek ihtimalle şubeye gitmem lazım

hocam meslek lısesı mezunuyum 6 sene tecıl ettırmıstım subeye gıdıp

Üniversite okuyunca zaten askerlik durumunda öğrenci tecilli yazacak. Bir şey yapmana gerek yok. Okula devam.

Üniye kayıt olduğunda sistem seni tecil ediyor otomatik

Devlet otomatik tecil ediyor. Benimkini 6 yıl kadar tecil ettiler.
e devlette 6 ay içinde başvuru yapmam gerektiği yazıyo arkadaşlara sordum yapmazsam ne olur asker kaçağı gözükürsün diyorlar

Geri