Şu an boşta kaç derece hocam? Belki amansız ısınıyordur.önerin var mı cpu soğutucu bundan da kaynaklanabilir mi diyorsun
7600 de expo var hocam expo açık boşta sıcaklık 50-55 derecelerdeŞu an boşta kaç derece hocam? Belki amansız ısınıyordur.
Hocam XMP falan açık mıdır? Sorma gereği duymadım ama kapalı ve açık olsa bile bazı sistemlerde slutter yapıyor. Değişik durumlar.
ramlar da amd expo uyumlu serisi fury nin onda da uyumsuzluk yok7600 de expo var hocam expo açık boşta sıcaklık 50-55 derecelerde
Hocam benimki boşta 34 derecelerde. Bir de ben anakarttan silent mode açtım. Normal modda 27 derece falan.7600 de expo var hocam expo açık boşta sıcaklık 50-55 derecelerde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
evet çok insanda var ve kimse bu konu hakkında net bir araştırma yapmamışbu konuyla ilgili valorant için redditte yerli yabancı forumlarda vs çok araştırma yaptım bir çok sebebi olabilir hatta evdeki elektrik tesisatından dolayı bile bu sorunu yaşayan var, ama genellikle işlemci tabanlı sorunlar
onu da deneyeceğim yeni bir soğutucu alıp o da olmazsa artık ne yaparım bilmiyorumHocam benimki boşta 34 derecelerde. Bir de ben anakarttan silent mode açtım. Normal modda 27 derece falan.
Sizin işlemci ve soğutma ile alakalı biraz araştırma yapın isterseniz. Biraz normal değil sanki.
Çünkü yeni nesil işlemci sizinki. Boşta 55 çok gibime geldi.
sizde şey oluyor mu mesela yeni indirdiğiniz ilk oyuna girişte droplar sonradan yavaş yavaş düzelmeye başlıyor veya ekran kartı driver kurdunuz sonrasında girdiğiniz oyunlarda ilk başta oluşan droplar ? yoksa buda mı bende sadeceHocam benimki boşta 34 derecelerde. Bir de ben anakarttan silent mode açtım. Normal modda 27 derece falan.
Sizin işlemci ve soğutma ile alakalı biraz araştırma yapın isterseniz. Biraz normal değil sanki.
Çünkü yeni nesil işlemci sizinki. Boşta 55 çok gibime geldi.
Hocam eğer oyunun grafik API'si Vulkan ise shader cache yapar ondan biraz takılmalar olur. Sonra arada da olur. Shader cache yapar çünkü sürekli. Belli bir zamandan sonrada olmaz. Bunun yapmasını nedeni Vulkan'ın grafikleri önceden çizdirmesi ve daha fazla performans vermesidir.Sizde şey oluyor mu mesela yeni indirdiğiniz ilk oyuna girişte droplar sonradan yavaş yavaş düzelmeye başlıyor veya ekran kartı driver kurdunuz sonrasında girdiğiniz oyunlarda ilk başta oluşan droplar ? yoksa buda mı bende sadece
eski ortalama sistemimde bende de yoktur ben artık donanımda mı sorun var diye düşünmeye başladımBende sistemi aldığım tarih olan 2020'den bu yana asla drop olmadı hocam bugüne kadar. LoL'de bile drop yemedim ben;
Alıntıyı görüntüle
Hocam eğer oyunun grafik API'si Vulkan ise shader cache yapar ondan biraz takılmalar olur. Sonra arada da olur. Shader cache yapar çünkü sürekli. Belli bir zamandan sonrada olmaz. Bunun yapmasını nedeni Vulkan'ın grafikleri önceden çizdirmesi ve daha fazla performans vermesidir.sizde şey oluyor mu mesela yeni indirdiğiniz ilk oyuna girişte droplar sonradan yavaş yavaş düzelmeye başlıyor veya ekran kartı driver kurdunuz sonrasında girdiğiniz oyunlarda ilk başta oluşan droplar ? yoksa buda mı bende sadece
evet ilk girişte mesela çok fazla oluyor sonra açılmaya başlıyoHocam eğer oyunun grafik API'si Vulkan ise shader cache yapar ondan biraz takılmalar olur. Sonra arada da olur. Shader cache yapar çünkü sürekli. Belli bir zamandan sonrada olmaz. Bunun yapmasını nedeni Vulkan'ın grafikleri önceden çizdirmesi ve daha fazla performans vermesidir.
Hangi oyundur? Her oyun olmaz çünkü.evet ilk girişte mesela çok fazla oluyor sonra açılmaya başlıyo