Araba sürmekten çok korkuyorum nasıl öğrenebilirim?

feritmusaoz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
725
Beyler ben araba sürmeye çok korkuyorum hem babam sinirli biri olduğundan, hemde arabaya veya başkasına zarar veririm diye. Siz nasıl öğrendiniz anlatır mısınız? Kalkışları falan öğrendim az çok ama direk frene basıyorum çok korkunç geliyor. (g*y değilim)

Abartılacak bir iş değil. Gaza basıyorsun gidiyor direksiyon çeviriyorsun dönüyor. Tabi baba kolay sinirlenince hiç çekilmiyor :D Ama burdan yapılacak bir şey yok zamanla öğrenirsin.

g29 ile alıştırma yap elin ayağın alışsıın, kalanı sağa sola çarparak öğrenirsin. Bu iş böyle

Sen babanla öğrenmeye çalışıyorsan geçmiş olsun. Hele birde sinirliyse..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

g29 ile alıştırma yap elin ayağın alışsıın, kalanı sağa sola çarparak öğrenirsin. Bu iş böyle
Herkeste g29 yok reis.

Şahin varsa çevrendekilerde al boş arazide sür. Şahini sürünce diğerleri vız gelir. Dayım 2 sefer arazide öğretti. Direksiyon dersinde ilk gün hoca trafiğe çıkarttı beni daha önce hiç çıkmamıştım dediğim gibi arazide sürüyordum sadece. Sınavda da tek attım ehliyeti aldım.

Sürerek öğreniyorsun. Korkma. Boş yollarda sür ve oralarda yokuş kalkış, yavaş fren testi falan yap. Böyle 1 hafta devam et. Sonra çarşıda trafiğe çıkmaya basla yavaştan. Kalkislarin hâlâ sorunlu olacaktir kavramak zor oluyor ilk öğrenen kişilere göre. Ondan sonrası çorap söküğü. Bol bol sür. Babana gerekirse hatalarımı durduktan sonra söyle dikkatimi dağıtıyor heyecan yapıyorum de. Vura vura öğrenmek bana boş laf vurmayarak çok rahat öğrenirsin :) ---- bunlar kendi tecrübelerim tavsiye ederim---

Beyler ben araba sürmeye çok korkuyorum hem babam sinirli biri olduğundan, hemde arabaya veya başkasına zarar veririm diye. Siz nasıl öğrendiniz anlatır mısınız? Kalkışları falan öğrendim az çok ama direk frene basıyorum çok korkunç geliyor. (g*y değilim)
Öncelikle sana araba süremiyorsun diye Gay diyen arkadaşınla bir daha görüşme hayatından çıkar kendine olan ve toplum kişiliğine olan saygın için.
İkincisi bir korkuyu yenmenin tek yolu onun deneyimlemektir. Başka bir seçenek, ilaç, temenni yoktur. Kim ne derse desin o direksiyonda heyecanlanman normal olacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,166,193
Üyeler
185,235
Son üye
ta3ecr
Geri