[REHBER] Ryzen 5 1600 AF VS 3100 VS 3300X (HANGİSİ ALINIR?)

1600af nin 3300x e göre çoklu çekirdek performansı avantajı %10 u geçmiyor
Çoklu çekirdek gücü sadece çekirdek sayısı değildir mimari avantajı 3300x i öne geçiriyor (xeon larla neden oyun oynanmıyor mis gibi çoklu çekirdek (!)
Dostum render performanslarına bir bak, şuanda olan oyunlar hala tam anlamıyla çoklu çekirdeğe dönemedi. İlerde çıkacak oyunlar için core ve thread bakımından 1600 AF her türlü daha iyi bir seçenek.

Dostum şehir efsanesi dediğin olay ??? BF gibi oyunların tekli çekirdekmi çoklu çekirdekmi kullandığına bir bak isterim ilerdeki çıkacak oyunlarda cs lol gibi oyunlar olmayacağı için işlemciyide zorlayacak ve çoklu çekirdeği kullanacak bu durumda da 9400F 1600 AF ile ya aynı performansı verecek yada gerisinde kalacak.
Boşuna kendini kandırma öyle şeyler olmaz.
Bana çoklu çekirdeğe önem veren 10 tane oyun sayamazsın.
Ki önümüzdeki yılardada oyunlar için tekli çekirdek performansı önemli olacak.
Çoklu çekirdeğin oyunlarda uçuk farklar elde edmeyeceğini asıl amacının render olduğunu anlayın artık.

Hayır , "Sadece oyun oynamayacaksan ALMA !" diyeceksin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bununla beraber bu konu kilitlenmeli bence.

Zaten 3500X'in daha güçlü olduğunu anlamak için Youtube'ya: ''1600 AF RTX 2070 Super test'' yaz sonra '' 3500X RTX 2070 Super'' yaz. O zaman anlarsın.

Dostum render performanslarına bir bak, şuanda olan oyunlar hala tam anlamıyla çoklu çekirdeğe dönemedi. İlerde çıkacak oyunlar için core ve thread bakımından 1600 AF her türlü daha iyi bir seçenek.

Vahiy falan mı iniyor? Nereden biliyorsun çoklu çekirdeğe döneceğini? İsterse 1000 çekirdek olsun o çekirdekler ve izlekler yeterince güçlü olmayınca hiç bir anlamı yok.

Zaten 3500X'in daha güçlü olduğunu anlamak için Youtube'ya: ''1600 AF RTX 2070 Super test'' yaz sonra '' 3500X RTX 2070 Super'' yaz. O zaman anlarsın.
Oyun kısmında daha güçlü olduğunu biliyorum zaten. Hâlâ neyi kabul ettirmeye çalışıyorsun ? Sadece oyun oynanmayacak sistemler için bu işlemciler A-LIN-MAZ! Parana yazık olur.

Dostum şehir efsanesi dediğin olay ??? BF gibi oyunların tekli çekirdekmi çoklu çekirdekmi kullandığına bir bak isterim ilerdeki çıkacak oyunlarda cs lol gibi oyunlar olmayacağı için işlemciyide zorlayacak ve çoklu çekirdeği kullanacak bu durumda da 9400F 1600 AF ile ya aynı performansı verecek yada gerisinde kalacak.
Bu dediğin imkansız, i5 9400f 3600 ile eşit oyun performansına sahip tıpkı 3500x gibi.
3500x'in intel versiyonu denebilir.
O.C yapılmadığı, önbelleği daha düşük olduğu, soket yapısı geleceğe dönük olmadığı ve stok fanı iyi olmadığı için önermiyoruz.
İleride 1600 AF'nin i5 9400f/3500x'i yakalaması zor.
Tekli çekirdekte her türlü daha iyiler yani oyun performansında.
Stock halde 375 puan 1600 AF, 3500x ise 461 arada 100 puan fark var.
1600 AF 4.2 GHz O.C yapsan bile 432 oluyor ve yine 30 puan daha iyi 3500x.
Bu arada 3500x'i de O.C yaparsan bu farkı çok daha arttırırsın bunu unutma.
Dediğim gibi çoklu çekirdek farkı oyunda pek etki etmiyor, 5 fps falan anca.
Yani ileride her oyun BF,AC gibi çok çekirdek olsa bile fark belli.
Çoklu çekirdeğin iyi olması render ve yayın gibi işlerde çok işe yarıyor.
1600 AF O.C (4.2 GHz) 3500x'den %40 daha iyi render konusunda, 3600 ise %60 daha iyi.
Onun haricinde 3300x/3500x her anlamda daha iyi ve besleyeceği ekran kartı kapasitesi daha iyi.
Zaten sadece oyun odaklı ve render yapmayacak sistemler için öneriyoruz, benim gibi.
Zaten hazır sistem alan bir sürü arkadaş, gelse de Fortnite, CS:GO falan oynasam derdinde.
Çoğunun render ile işi yok ve hazır sistem alıyor. Yani amacı sadece oyun.
3600 almak isteyen fakat alamayan amacı sadece oyun olan birçok arkadaş var.
Hazır sistemde 3600 ile fark 400'e kadar çıkıyorken bütçesi yetmeyen kişinin 1600 AF yerine 3500x alması mantıklı.
Kaldı ki 3500x aldı diye render falan yapamayacak diye bir şey yok.
1600 AF O.C 1 saate renderliyorsa 3500x 2 saate render yapacak o kadar.
Zaten 1600 AF alıp O.C yapmazsan 3500x'den zaten kötü.

Son düzenleme:
Hem kendin diyorsun "oyun odaklı işlemciler" diye 😂

Vahiy falan mı iniyor? Nereden biliyorsun çoklu çekirdeğe döneceğini? İsterse 1000 çekirdek olsun o çekirdekler ve izlekler yeterince güçlü olmayınca hiç bir anlamı yok.

9400F gibi bir işlemci 1600 ile kıyaslanmamalı, 1600 AF almak çooooook daha mantıklı. Hatta 3300X bile daha çekici bir tercih.

Oyun kısmında daha güçlü olduğunu biliyorum zaten. Hâlâ neyi kabul ettirmeye çalışıyorsun ? Sadece oyun oynanmayacak sistemler için bu işlemciler A-LIN-MAZ! Parana yazık olur.

Hocam ben konunun başından beri bu işlemcileri sadece oyun oynayacaksanız alın diyorum.

Boşuna kendini kandırma öyle şeyler olmaz.
Bana çoklu çekirdeğe önem veren 10 tane oyun sayamazsın.
Ki önümüzdeki yılardada oyunlar için tekli çekirdek performansı önemli olacak.
Çoklu çekirdeğin oyunlarda uçuk farklar elde edmeyeceğini asıl amacının render olduğunu anlayın artık.
Hocam hadi ben bunu bilmiyorum (öyle olacağı günler gelince yine tartışırızda neyse) siz nerden biliyorsunuz hala tekli çekirdeğin önemli olacağını.

Ben hala tam anlayamadım :D şimdi bildiğime göre ilerideki oyunlar sağlam grafikli olacağı için çoklu çekirdek performansına geçecek e bu durumda 1600AF 3100 ve 3300x den daha iyi olmayacakmı? sonuçta 6/12

Bu dediğin imkansız, i5 9400f 3600 ile eşit oyun performansına sahip tıpkı 3500x gibi.
3500x'in intel versiyonu denebilir.
O.C yapılmadığı, önbelleği daha düşük olduğu, soket yapısı geleceğe dönük olmadığı ve stok fanı iyi olmadığı için önermiyoruz.
İleride 1600 AF'nin i5 9400f/3500x'i yakalaması zor.
Tekli çekirdekte her türlü daha iyiler yani oyun performansında.
Stock halde 375 puan 1600 AF, 3500x ise 461 arada 100 puan fark var.
1600 AF 4.2 GHz O.C yapsan bile 432 oluyor ve yine 30 puan daha iyi 3500x.
Bu arada 3500x'i de O.C yaparsan bu farkı çok daha arttırırsın bunu unutma.
Dediğim gibi çoklu çekirdek farkı oyunda pek etki etmiyor, 5 fps falan anca.
Yani ileride her oyun BF,AC gibi çok çekirdek olsa bile fark belli.
Çoklu çekirdeğin iyi olması render ve yayın gibi işlerde çok işe yarıyor.
1600 AF O.C (4.2 GHz) 3500x'den %40 daha iyi render konusunda, 3600 ise %60 daha iyi.
Onun haricinde 3300x/3500x her anlamda daha iyi ve besleyeceği ekran kartı kapasitesi daha iyi.
Zaten sadece oyun odaklı ve render yapmayacak sistemler için öneriyoruz, benim gibi.
Zaten hazır sistem alan bir sürü arkadaş, gelse de Fortnite, CS:GO falan oynasam derdinde.
Çoğunun render ile işi yok ve hazır sistem alıyor. Yani amacı sadece oyun.
Hazır sistemde 3600 ile fark 400'e kadar çıkıyorken bütçesi yetmeyen kişinin 1600 AF yerine 3500x alması mantıklı.
Kaldı ki 3500x aldı diye render falan yapamayacak diye bir şey yok.
1600 AF O.C 1 saate renderliyorsa 3500x 2 saate render yapacak o kadar.
Zaten 1600 AF alıp O.C yapmazsan 3500x'den zaten kötü.
Lütfen buna cevap verin.
Aksini falan iddia edin veya bana kanıtlayın testler ile dediklerim dışında bir şey.
Ben tamam diyeceğim.
@ByEfe04

Hocam hadi ben bunu bilmiyorum (öyle olacağı günler gelince yine tartışırızda neyse) siz nerden biliyorsunuz hala tekli çekirdeğin önemli olacağını.

Şimdi giriyosun Yutub'a yazıyosun: ''1600 AF RTX 2070 Super Test'' sonra diyosun ki: ''Darboğaz yapıyor 1600 AF ile RTX 2070S alınmaz.'' Sonra Yutub'â yazıyosun: ''3500X RTX 2070 Super Test'' sonra diyosun ki: '' Darboğaz yapmıyor bu durumda 3500X ile RTX 2070S alınır'' sonra geliyosun foruma diyosun ki: 1600 AF 3500X'den daha güçlü. hahahaha

Arkadaşım bundan 5 yıl öncesine kadar olmuyorsa ben bunu öngörebiliyorum çünkü son 5 yılda müthiş grafikli online oyunlar çıkmasına rağmen tekli çekirdek performansı hala ön plandaydı.ben bunu görerek yorumluyorum ancak senin elinde bf5 oyunundan başka bir kanıt yok.

Geri