acer nitro 5 3060 ısınma sorunu

ewone

80+
Reaksiyon skoru
12
1 ay önce bir laptop aldım ve bir kaç benim tarafımca şikayetim var
laptop valorant oynarken 200 fpsi geçmiyordu ve 80 derecelere kadar çıkıyordu
internetten bir çözüm buldum ve intel arclerini güncelleyerek çözdüm 400 altı görmüyorum fpsi
ama şimdi de gerçekten çok fazla ısınmaya başladı 90-92 dereceleri görüyorum cpu da
altına fan vs de koysam çok fazla düşeceğini düşünmüyorum acaba termal macununda mı sıkıntı var veya üründe mi bir sıkıntı var
nitro 5 kullanan birisi varsa aranızda yardımcı olursa sevinirim.
ve bir ekleme daha yapayım dedim şu an sadece google ve spotify açık bu şekilde 64 derece gösteriyor çok garibime gitti.

Son düzenleme:
İşlemci nedir?

kanka turbo boostu kapat ve işlemci gücünü kıs işlemci gücünü kısmak fps düşürür ama daha az ısınan laptopun ömrü daha uzun olur bu videoyu uygula

işlemci undervolt için video
knka son attıgın vide kullanılamıyor diyo

kanka video bende açılıyor youtube bunu yaz

Undervolt Nasıl Yapılır? İşlemci Sıcaklığı Düşürme Rehberi - 11 Oyunda Normal vs Undervolt FPS Testi CİHAZ TV​

tamamdır hocam eyw teşekkür ettim

Olmayan sorun.Laptop aldıysan 90 dereceye alışmayı zorunlu tutuyor firmalar artık.Hele bide yaz ayındayız.94'ü görüyordur o işlemci...

Olmayan sorun.Laptop aldıysan 90 dereceye alışmayı zorunlu tutuyor firmalar artık.Hele bide yaz ayındayız.94'ü görüyordur o işlemci...
ilk defa gaming laptop kullanıyorum sıkıntı yaşar mıyım peki bu durumdan ?

ilk defa gaming laptop kullanıyorum sıkıntı yaşar mıyım peki bu durumdan ?
Hayır.Ghz kısar performans kaybı yaşanır.94 derece olunca odayı ısıtıyor laptop bide.Rahatsız ediyor çok.İşlemci gücünü kısarak soğutabilirsin.

Hayır.Ghz kısar performans kaybı yaşanır.94 derece olunca odayı ısıtıyor laptop bide.Rahatsız ediyor çok.İşlemci gücünü kısarak soğutabilirsin.
aynı bilgisayrı kullanan birisini ekran kartı yanmış sanırım vram kullanımım düştü aynı gün içinde vram çipinin içinden voltaj kontrol ünitesine kısa devre yaptı çip yandı dedi undervolt yapmamı tavsiye etti şu an sadece google açık olmasında rağmen 60 derece altına düşmüyor cpu korkutmuyor da değiş bilemedim

Öyle birşeyin olması için voltajın dalgalanması gerekli.Tüm gaming laptopların cpu'su 90 dereceyi görür.Pc tehlikeye girse kendini kapatacaktır.

Öyle birşeyin olması için voltajın dalgalanması gerekli.Tüm gaming laptopların cpu'su 90 dereceyi görür.Pc tehlikeye girse kendini kapatacaktır.
anladım eyw ben işlemci boostunu kapattım şu anlık oyuna girip deneyemedim ama normalde 55-60 derece görüyordu kullanmadığım halde şimdi boostu kapattım 50 derece falan eskisinden daha ferah undervolt yapmak istedim ama biraz karışık geldi bu yeterli olur umarum

Geri