Babam Greencard kazanırsa hak sahibi olur muyum

Sakurajima Mai

80+ Silver
Reaksiyon skoru
641
Mesela babamın üzerinden Greencard başvurdum bana çıkmadı ama ona çıktı bu durumda babam kazandı diye bende greencard için hak sahibi oluyor muyum?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Babamın yurtdışı ile işi olmaz amacım babamı kendim için kullanmak

Mesela babamın üzerinden Greencard başvurdum bana çıkmadı ama ona çıktı bu durumda babam kazandı diye bende greencard için hak sahibi oluyor muyum?

Green kart babama çıkarsa Amerika'ya gitmek zorunda yoksa hakkı yanar yurt dışı planı yoksa zaten planın direk işe yaramaz.

Yani babam sayesinde kendime müstakil bir greencard çıkaramam, tamamen babama bağlı kalıyorum doğru mu?

Oraya yerleşince seni yanına alabilir onun dışında öyle bişey olacağını sanmıyorum.

Yani babam sayesinde kendime müstakil bir greencard çıkaramam, tamamen babama bağlı kalıyorum doğru mu?
Merhaba! Evet, babanıza green card çıkması durumunda, siz de otomatik olarak green card alabilirsiniz. Bunun için, babanızın sizin için bir Form I-130, Yabancı Eş ve Çocuklar için Evlat Edinme ve Sponsorluk Dilekçesi doldurması gerekir. Bu dilekçeyi doldurduktan sonra, ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Servisi'ne (USCIS) göndermelidir.
şunların yapılması gerekiyormuş otomatik alman için

Babaynın Amerika'ya gitmesi gerekiyor yoksa yanar

Merhaba! Evet, babanıza green card çıkması durumunda, siz de otomatik olarak green card alabilirsiniz. Bunun için, babanızın sizin için bir Form I-130, Yabancı Eş ve Çocuklar için Evlat Edinme ve Sponsorluk Dilekçesi doldurması gerekir. Bu dilekçeyi doldurduktan sonra, ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Servisi'ne (USCIS) göndermelidir.
şunların yapılması gerekiyormuş otomatik alman için
Bu şekilde Greencard aldıktan sonra babam gitmesse benimkide yanıyor değil mi

Yani mustkail bir greencard sahibi olamıyorum, tamamen babama bağlıyım.

Hocam gitmezsen yanıyor zaten burada ne yapacan 😛

Ailende greencard var ise, ilerleyen zamanda kendin greencard başvurusu yaptığında onaylanma durumu daha kolay oluyor. Böyle düşünmene gerek yok. Sen git, orada yaşa, greencard konusu zaten birinci derece aile yakınında bulunduğu için sana da çıkar.

Hocam gitmezsen yanıyor zaten burada ne yapacan 😛
Zaten gitmek için istiyorum. Benim anlatmaya çalıştığım mesela kendim başvurdum ve babamın üzerinden de başvurdum, bana çıkmadı ama babama çıktı bu durumda bildiğim kadarıyla babam kazandığı için bana da greencard çıkarabiliyoruz ben şimdi babam sayesinde greencard alırsam babam Amerika'ya gitmezse yine babam sayesinde kaybetmiş mi oluyorum? Anlatmayı çalıştığım şey bu. Babam yurtdışına çıkmak istemiyor burada kurulu düzen var babamda haklı bir yandan. Benim düşündüğüm şey Amerika'ya gider 1 sene denerim baktım oldu orada kalmaya devam ederim ama başaramadım ve Türkiye'deki düzen daha rahat ozaman Türkiye'ye dönerim. Noktalama işaretlerini kullanmasını pek beceremiyorum, kusura bakmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,707
Üyeler
185,153
Son üye
sakaryali5410
Geri