sys fan ayarlanmıyor

Reaksiyon skoru
2,991
fan 3 pinli anakarttaki 4 pinli sys fan yuvasına taktım ne biostan ne de msi centerdan ayarladığımda işlemiyor. anakart: msi b450m-a pro max.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hep full hızda 1500 rpm de çalışıyor yardı. edenlere şimdiden teşekkür ederim.

BIOS üzerinden fanı DC moda çekip ayar yapabilirsiniz.
PWM modda ise ayar yapamazsın zaten.

Geldi mi senin Assassin?
Yaparız ayarı biosa girince. OC yaparken.
geldi geldi ama biraz sıcak çalışıyor sanki. r23 te maks. 59 derece gördü. ekran kartını full yüke sokup r23 açınca 66 derece gördü.

kasada tek fan olmasının da etkisi vardır.

geldi geldi ama biraz sıcak çalışıyor sanki. r23 te maks. 59 derece gördü. ekran kartını full yüke sokup r23 açınca 66 derece gördü.

kasada tek fan olmasının da etkisi vardır.
59 derece nasıl sıcak oluyor reis? Oyun içinde kaç derece ve fan yüzdesi kaç?
BIOS hardware monitör kısmının foto atarsan oradan ayarlamana yardımcı oluruz.

hocam sadece pwm seçeneği var normalde yanında dc seçeneği de olması gerekiyor.

20230927_150736.jpg

görsel attım.

E
hocam sadece pwm seçeneği var normalde yanında dc seçeneği de olması gerekiyor.

Alıntıyı görüntüle

görsel attım.
Evet. 4 pinin doğru 3 pinine taktığından emin misin? Takman gereken üç pinin arkasında çentik var bir tanesini kapsamıyor o çentik. Eğer doğru taktıysan çıkarıp tekrar takmayı dene. Yine DC mode görünmezse DC desteklemiyor demek ki anakart.

Bu arada sıcaklıkların normal zaten o fanı hiç takmasan da olur gibi eğer full hızda dönüp ses yapıyorsa.

E

Evet. 4 pinin doğru 3 pinine taktığından emin misin? Takman gereken üç pinin arkasında çentik var bir tanesini kapsamıyor o çentik. Eğer doğru taktıysan çıkarıp tekrar takmayı dene. Yine DC mode görünmezse DC desteklemiyor demek ki anakart.

Bu arada sıcaklıkların normal zaten o fanı hiç takmasan da olur gibi eğer full hızda dönüp ses yapıyorsa.
çıkarıp taktım yine olmadı anakart desteklemiyor sanırsam zaten fan kontrolcü aldım ona takacağım sorun yok o yüzden. sağolun hocam. fan kasadaki tek fan ve oyunda bayağı bir sıcak hava atıyor o yüzden çıkarmak istemedim. birkaç güne fan kontrolcü gelince kumandadan ayarlarım.

Her anakartta DC kontrol özelliği yok. CPU FAN yuvasına koyuyorlar diğerlerine koymuyorlar genelde.

Geri