Windows 11 Donup Kalıyor

PffPanda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
211
Bilgisayarda herhangi bir işlem yaparken işimin ortasında bilgisayar durduk yere kilitlenip kalıyor hiç bir işleve cevap vermiyor . Kapatmak yada oturumdan çıkmak için zorladığımda ise ekran griye dönüyor . Windows 10 da böyle bir sorunum yoktu . Windows 11 e her geçişimde mutlaka böyle özürlü özürlü sorunlar oluyor . Ne yapabilirim ? PC güncel , driverlar güncel . Herhangi bir şekilde sistemi şişirip tıkayacak bozuk yada eksik bileşen program vs hiç bişey yok .

Bileşenler;
Windows 11 23H2
AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
Samsung 980 Pro 2TB M2 SSD ( 400 gb boş )
WD 1TB WD10PSX 7200RPM HDD
DeepCool LS720 SE Sıvı Soğutucu
Gskill Z5 RGB 2X16 6400MHZ RAM
MSI MAG B650 Tomahawk DDR5 Wifi Anakart
MSI RTX 4070Ti Ventus 3X OC 192 BIT 12 GB GPU

Bilgisayarda herhangi bir işlem yaparken işimin ortasında bilgisayar durduk yere kilitlenip kalıyor hiç bir işleve cevap vermiyor . Kapatmak yada oturumdan çıkmak için zorladığımda ise ekran griye dönüyor . Windows 10 da böyle bir sorunum yoktu . Windows 11 e her geçişimde mutlaka böyle özürlü özürlü sorunlar oluyor . Ne yapabilirim ? PC güncel , driverlar güncel . Herhangi bir şekilde sistemi şişirip tıkayacak bozuk yada eksik bileşen program vs hiç bişey yok .

Bileşenler;
Windows 11 23H2
AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
win 11 tekrar kurmayı dene

Bileşenler;
Windows 11 23H2
AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
Cmd'yi yönetici olarak çalıştırıp şunu yazsana: sfc /scannow

3. temiz kuruşum hala aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaptım hala aynı
O zaman ekran kartı driver'ı yapıyor olabilir. Driver'ı ddu ile sil eski sürümlerden indir

O zaman ekran kartı driver'ı yapıyor olabilir. Driver'ı ddu ile sil eski sürümlerden indir
DDU ile sildim denedim fakat hala aynı . Temiz yükleme bile kurtaramıyor . Donanımda herhangi bir sorun yok . Windows 10 da bir sorun yoktu . Windows 11 de oluyor

DDU ile sildim denedim fakat hala aynı . Temiz yükleme bile kurtaramıyor . Donanımda herhangi bir sorun yok . Windows 10 da bir sorun yoktu . Windows 11 de oluyor
Eski driver indirdin mi dostum?
Win 11 driverlarda sıkıntı yaratabiliyor onun için eski sürüm indirin diyorum

Eski driver indirdin mi dostum?
Win 11 driverlarda sıkıntı yaratabiliyor onun için eski sürüm indirin diyorum
Evet.

10 tane farklı sürüm sürücü kurdum halen aynı devam ediyor .

Driverlar'dan kastınızın içinde chipset dahil mi? Değilse yeniden bir kurulum yapın. Ek olarak BIOS sürümünüz güncel değilse onu da bir güncelleyin.

10 sorunsuzsa, devam ederse 10'a geri dönebilirsiniz, DDR5 ve Windows 11 ikilisinde bu sorunlar çok şaşırtmaz.

Evet.

10 tane farklı sürüm sürücü kurdum halen aynı devam ediyor .

Çeviriden aldım.
  • Son büyük Windows güncellemesini "Güncelleme Geçmişi" aracılığıyla kaldırdık; Windows güncelleme ayarlarındaki bölüm.
  • BIOS'umda Yeniden Boyutlandırılabilir Çubuk/4g üzeri kodlama yeniden etkinleştirildi. BIOS'umu güncellediğimde bunlar kapandı, ancak o zaman bunu fark etmedim.
  • Yukarıdaki nedenden dolayı EXPO'yu yeniden etkinleştirin.
  • BIOS'umda TPM'yi devre dışı bırakın. Görünüşe göre W11'i yüklemek için buna ihtiyacınız var, ancak gerçekte çalıştırmak için değil.

Birde ekran gittiği zaman monitorü kapatıp açmayı deneyin. Gpu'dan görüntü kablosunu çıkartın tekrar takın.

Düzelmezse tekrar win10 geçin. Ben win11 kullanamak istiyorum diyorsan win10 kur Driverları vs herşeyi kur sonra win11 update yap.

Driverlar'dan kastınızın içinde chipset dahil mi? Değilse yeniden bir kurulum yapın. Ek olarak BIOS sürümünüz güncel değilse onu da bir güncelleyin.

10 sorunsuzsa, devam ederse 10'a geri dönebilirsiniz, DDR5 ve Windows 11 ikilisinde bu sorunlar çok şaşırtmaz.
Evet onlarda dahil . Ayrıyeten Windows 10 ile Windows 11 arasında dönüp durmaktan bıktım arkadaş . Bir tanesi diyor performansı daha iyi 10 da niye kalıyorsun , bir tanesi de gidiyor 11 kötü 10 a geç , 11 ile 10 un ram kullanımı aynı sen windows 10 da napıyorsun gibi bir ton yorum geliyor . Arkadaş şunun neresi aynı ya ? Hani tamam 32 gb ram olduğu swap miktarı artıyordur o yüzden belki kullanıyordur diyeceğim de 5-6 gb ram kullanıyor . Windows 10 da yarısı sadece bu değer . Ayrıyeten içindeki gereksiz şeyleri kaldırmaktan ben bıktım yoruldum . 10 a geçip güncellemeleri de kökten kapatacağım . Gerçi bu sefer de pc her açıldığında 11 e geç diye ekran gelip duracak.

Evet onlarda dahil . Ayrıyeten Windows 10 ile Windows 11 arasında dönüp durmaktan bıktım arkadaş . Bir tanesi diyor performansı daha iyi 10 da niye kalıyorsun , bir tanesi de gidiyor 11 kötü 10 a geç , 11 ile 10 un ram kullanımı aynı sen windows 10 da napıyorsun gibi bir ton yorum geliyor . Arkadaş şunun neresi aynı ya ? Hani tamam 32 gb ram olduğu swap miktarı artıyordur o yüzden belki kullanıyordur diyeceğim de 5-6 gb ram kullanıyor . Windows 10 da yarısı sadece bu değer . Ayrıyeten içindeki gereksiz şeyleri kaldırmaktan ben bıktım yoruldum . 10 a geçip güncellemeleri de kökten kapatacağım . Gerçi bu sefer de pc her açıldığında 11 e geç diye ekran gelip duracak.

Hayır güncellemeleri kapatmayın. Güncellemeler önemlli.
Tek tek uğraş zor oluyorsa bu ISO'ma göz atabilirsiniz. Sizin gibi defalarca 11'e geçip geri döndüm. Ve iş pluginlerini kurmaktan kaç günüm gitti sayamadım. 11 daha iyi diyenlere bu aşamada çok aldırış etmeyin. 11'in hala gidecek çok zamanı var. 10'un desteği kesilene kadar muhtemelen ben kullanmaya devam edeceğim. 11'in kısa sürede düzgün bir OS olması zor.

Hayır güncellemeleri kapatmayın. Güncellemeler önemlli.
Öylede kaldırdığımız veya özelleştirdiğimiz çoğu şey gidiyor yada geri geliyor ya . Bana kalırsa güncellemeleri entegre edip kapatmak daha mantıklı geliyor . Şişiyor yoksa öbür türlü

Sorunum windows 10 a dönmekle çözülüyor bu arada . Dualboot ile baktım hiç bir sorun yok

Geri