B450M-A PRO MAX R5 5600X Overlock Yaparsam Anakartı Yakar Mıyım?

Reaksiyon skoru
100
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese;
Ben r5 5600x'E overlock yapmak istiyorum çünkü darboğaz yaşıyorum,ve internette araştırdım bu sefer akılsızca hareket yapmayayım dedim sizlere sormak istedim.Arkadaşlar bu anakart için fazı falan kötü diyorlar yakarsın diyorlar oc için.Benim amacım 4.5 ghzlere çıkarmak sizce voltaj vererek çıkarsam sorun yaratır mı? Belkide haftalardır uğraştığım darboğaz ortadan kalkar? yada en kötü ihtimal komple bu anakartıda yakmış olurum bende kurtulurum forumda benden kurtulur :) Ne diyorsunuz? Overlock işine gireyim mi yavaş yavaş voltaj versem sorun olur mu?

Yapma diye bir şey yok hocam cidden çok custom yapmanız lazım ama o iş o kadar kolay değil milyon farklı ayar denemeli iyi bir soğutma sağlamalısınız

Yapma diye bir şey yok hocam cidden çok custom yapmanız lazım ama o iş o kadar kolay değil milyon farklı ayar denemeli iyi bir soğutma sağlamalısınız
Ghz 4.5'e yükseltip voltaj verip bırakacağım hocam fazla bir şey istemiyorum?

Otomatik hız aşırtma ayarı var hocam. Bendeki 5600G bile stock soğutucu ile 4.3 4.4 ghx leri görüyor

Ghz 4.5'e yükseltip voltaj verip bırakacağım hocam fazla bir şey istemiyorum?
Hocam elinizdeki işlemcinin denk gelen silikonu bile yapıp yapamayacağını belirliyor en iyi çözüm denemek merak etmeyin anakartınız falan yanmaz

turbo frekansa ocsiz de çıkabiliyor olması lazım biostan coreboostprecions filan öyle bişeyle açılıyor
4.8-4.9 lara çıkartır mı anakart hocam yakmadan? işlemci X zatende de anakarttan korkuyorum yanar falan diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam elinizdeki işlemcinin denk gelen silikonu bile yapıp yapamayacağını belirliyor en iyi çözüm denemek merak etmeyin anakartınız falan yanmaz
Emin misiniz hocam bakın ondan önce işlemci takarken gül gibi anakartıma kısa devre yaptım çöp oldu :) bu ankarıtmıda oc yüzünden kaybet istemiyorum :)

Sana anakartı yakacağını (bozacağını) izah ettim.
Risk alıp almamak sana kalmış.
Mosfetler için 112-114 derece bir de boşta çok fazla.

Sana anakartı yakacağını (bozacağını) izah ettim.
Risk alıp almamak sana kalmış.
Mosfetler için 112-114 derece bir de boşta çok fazla.
Hocam hiç mi elverişli değil 4.5 içinde mi? ulan var ya ben çok cahillik ettim bu anakartı alarak overlock bile yapamıyorum.

şu videoyu izle senin işini en iyi curve optimizer çözer

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,315
Son üye
ucaksavar91
Geri