Çözüldü✓ 12V 4 pin Girisi 5V 3 pin Girise Cevirebilir miyim?(Donusturucu ile takabilir miyim?)

ege001

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,910
Anakartimda 12v 4pin giris var ve msi uygylamasi RGB aydinlatmasini destekliyor ama fanlarimda 5v 3pinli giris var. En azindan kontrolcu alana kadar bu seklide bir cevirici ile kullanabilir miyim? Fanlar veya anakart bozulur mu?
Bu 5v için olmaz. Aktif olarak bir dönüştürücü gerekiyor onu da TR'ye bayağıdır görmedim. Direkt kontrolcü al geç en azından kumandayla kontrol edersin.

Bu 5v için olmaz. Aktif olarak bir dönüştürücü gerekiyor onu da TR'ye bayağıdır görmedim. Direkt kontrolcü al geç en azından kumandayla kontrol edersin.
Hocam ay sonu alacagim o zamana kadar idareten bakayim dedim aliexpress gibi yerlerde bulunurmus ama degmez o kadar beklemeye. Direk kontrolcu alacagim. Tesekkurler.

Devre olarak zaten böyle bir şey pek mümkün değil. 4 pin RGB girişinde R G B pinleri Vin olarak çalışır 4. pin G yani topraktır. 3 pinli argb de ise Data, Vcc ve toprak hattı vardır. Yani dönüştürmek pek mümkün değil. En iyisi kontrolcü almak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birinde Renkler gelen voltaja göre yanarken diğerinde gelen renk datasına göre yanıyor.

Hocam ay sonu alacagim o zamana kadar idareten bakayim dedim aliexpress gibi yerlerde bulunurmus ama degmez o kadar beklemeye. Direk kontrolcu alacagim. Tesekkurler.
Kontrolcü al geç direkt boşa para harcama.

Bunu yapan devre de vardır da uğraşmana değmez. Kontrolcü en mantıklısı

Teşekkür ederim.
RGB ve ARGB'yi buradan kontrol edebiliyoruz anladığım kadarıyla

Zaten çok yok bizim ülkede.
Hocam bu da is gorur mu acaba? Yoksa direk DARK marka olani alayim mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,039
Üyeler
183,787
Son üye
maksut
Geri