Yardım MSI B450M PRO VDH MAX BIOS Güncelleme BOOT Işığı

Katılım
10 Mart 2024
Mesajlar
32
Reaksiyon skoru
29
İşlemcim AMD RYZEN 5 5500 ekran kartımı taktım her şeyimi sıfırdan topladım kendim. Görüntü gelmiyor BIOS güncelleyemiyorum ne yapabilirim bu durumda? Eski amd işlemci bulabileceğim bir yerde yok.
 
İşlemcim AMD RYZEN 5 5500 ekran kartımı taktım her şeyimi sıfırdan topladım kendim. Görüntü gelmiyor BIOS güncelleyemiyorum ne yapabilirim bu durumda? Eski amd işlemci bulabileceğim bir yerde yok.
Öncelikle RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak taktınız di mi?
 
Taktım denedim hala boot ışığı yanıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


ekranda yok tabi
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'i çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'i A2 (2. slot)'a takıp çalıştır. Eğer gene görüntü gelmezse ya 1000-2000-3000 serisi bir işlemci bul ya da anakartı servise göndertip BIOS'u güncelleştir.
Ekran görüntüsü 2024-03-10 020040.png
 
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı kalmasın. Ondan sonra RAM'i çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'i A2 (2. slot)'a takıp çalıştır. Eğer gene görüntü gelmezse ya 1000-2000-3000 serisi bir işlemci bul ya da anakartı servise göndertip BIOS'u güncelleştir. Alıntıyı görüntüle

Bugün anakartı güncelletim ancak ekran gelmiyor ekran kartı eski bozuk olabilir mi?
 
Görüntü kablosunu ekran kartına takıyorsun di mi? Yanlışlıkla anakarta takma hocam. Bu yazdığım şekilde BIOS'u tekrardan sıfırla. Ondan sonra tekrardan bilgisayarı açıp görüntünün gelip gelmeyeceğine bak.
 
Evet ekran kartına takıyorum boot ışığı yanıyor sadece ekran kartını çıkarınca vga yanıyor ekran kartı eski 10 yıllık falan. BIOS sıfırla dediğin şey görselli olan mı?
 
Evet ekran kartına takıyorum boot ışığı yanıyor sadece ekran kartını çıkarınca vga yanıyor ekran kartı eski 10 yıllık falan. BIOS sıfırla dediğin şey görselli olan mı?
Evet hocam o. BIOS güncellemesini işlemci + ekran kartı ile mi yaptın? Yoksa direkt grafik birimi içinde olan işlemci mi taktın anakarta?
 
Bilgisayarcıya götürmüştüm ekran kartı takmıştı uzay sistem kurup bios açılmıştı görüntü vardı.
Senin ekran kartında bir sorun olabilir. Bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan bir dene bakalım.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,344
Mesajlar
10,835,798
Üyeler
190,735
Son üye
AliAlmis
Geri
Top