F/P sıvı soğutma önerisi

freasus

80+
Katılım
25 Mayıs 2022
Mesajlar
52
Reaksiyon skoru
2
5207677E-3811-4584-BDE8-D8175C638672.jpeg

Herkese iyi forumlar sessiz çalışacak, iyi soğuacak bir F/P sıvı soğutma önerisi yapabilir misiniz işlemcim i3-10105F. Kasamın modeli ekte. Şimdiden ilgileneceklere teşekkürler. 2000 tl ile 4000 tl arası olursa iyi olur. İşlemci stok fanla yükte 70 derece boşta 30 derecede fakat çok sesli çalışıyor.
 
Son düzenleme:
İşlemciniz çok ısınan bi işlemci değil ama ileriye dönük olsun derseniz lt720 ve artic önerebilirim
 
Alıntıyı görüntüle
Herkese iyi forumlar sessiz çalışacak, iyi soğuacak bir F/P sıvı soğutma önerisi yapabilir misiniz işlemcim i3-10105F. Kasamın modeli ekte. Şimdiden ilgileneceklere teşekkürler. 2000 TL ile 4000 TL arası olursa iyi olur. İşlemci stok fanla yükte 70 derece boşta 30 derecede fakat çok sesli çalışıyor.
bi tavsiye olarak yazayım. 1200 bandına kuletipi alıp üstüne kalan parayla işlemcini mi upgradelesen? hani 10105f sıvı soğutmayı geçtim en en en ucuz kuletipiyle bile sessiz bir şekilde soğutulabilir. ama 10105f için gerek bile yok. madem bütçende var -1000-1200 banında deepcool thermalright id-cooling soğutucuları var. böyle bişey alıp işlemcini güçlendirsen hem cebin için hemde performans açısından muazzam olur.
 
Eğer bütçen yeterse işlemci ve anakartı satıp ikinci elden R5 5600 ve B550 bir anakart tercih edebilirsin. 5600 bazen stok fanları zorluyor ama undervolt yaparsan sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. üstüne de eline para geçtiğinde 800-1000 tllik temiz bir hava soğutucu alsan çok daha rahat edersin.
 
Fan çok ses çıkardığından ötürü soğutma sistemleriyle alakalı pek de bilgim olmadığından direkt sıvı soğutma önerisi istemiştim sessiz çalışır diye. Hepinize teşekkür ediyorum.
 
sessizliğe önem veriyorsan kule tipi tavsiye ederim.5 6 yıllık sıvı soğutma kullanımını bu ay sonlandırdım. 120 mm tek fanlı kuleye geçtim.
Sessizliğin gözünü seveyim.
Şöyle 2.el 11400F + kule tipi upgrade i yapsan güzel olurmuş gibi geliyor 😊
 
Fan çok ses çıkardığından ötürü soğutma sistemleriyle alakalı pek de bilgim olmadığından direkt sıvı soğutma önerisi istemiştim sessiz çalışır diye. Hepinize teşekkür ediyorum.
Sıvı soğutma belki daha sessiz gelebilir ama o aletin içindeki sıvıyı soğutmak için de radyatörün üstünde fanlar illaki ses olucak yani mecbur :)
 
sessizliğe önem veriyorsan kule tipi tavsiye ederim.5 6 yıllık sıvı soğutma kullanımını bu ay sonlandırdım. 120 mm tek fanlı kuleye geçtim.
Sessizliğin gözünü seveyim.
Şöyle 2.el 11400F + kule tipi upgrade i yapsan güzel olurmuş gibi geliyor 😊
Sağolasın.
 
Peki kule tipi soğutma önerileriniz nedir? Kule tipi almayı düşünüyorum. 1000 tl civarında olsa maks iyi olur
 
Peki kule tipi soğutma önerileriniz nedir? Kule tipi almayı düşünüyorum. 1000 TL civarında olsa maks iyi olur
Ag400-ak400 gibi ürünler işinizi fazlasıyla görecektir.
 
Deepcool ag400 al geç geri kalan paranın üstüne para ekleyip işlemci anakart yenilersin. 10100f zaten ısınan bir işlemci değil
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,987
Mesajlar
10,501,083
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri
Top