Twitch Yayınlara başlıyorum sizce kalitem nasıl?

MOON_MVR

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
736
Dostlarım Selam. Yayınlara başlıyorum gerek sistem olsun, gerek yayın içi kamera olsun, chat yeri olsun, ses seviyeleri, yayın kalitesi ve pikselleşmesi vesaire nasıl yorumlar mısınız?

örnek yayın geçmişim.

Umarım reklam niteliği vesaire taşımıyordur eğer ki taşıyor ise lütfen uyarın isim görünmücek şekilde yüklemeye çalışayım.

Sistemim.
Windows : 11
İşlemci :Ryzen 5 5600X
Ram : 8X2 16 GB Corsair Vengeance RGB Pro Beyaz 3600 MHZ Ram (32 Yapmak Mantıklı mı?)
Ekran Kartı : Zotac RTX 3060 AMP White Edition 12 GB GDDR 6
Depolama : Samsung 500GB M2SSD / Segate 2 TB HDD
Anakart : Colorful Igame 550M Frozen V14
Soğutma : CORSAIR iCUE H100i ELITE CAPELLIX BEYAZ RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Kasa : CORSAIR CRYSTAL SERİSİ 280X RGB FANLI Micro ATX TAMPER CAMLI SİYAH KASA
Monitör : 3 Adet ASUS VP249QGR Oyuncu Monitörü – 23,8 inç, Full HD, IPS, Çerçevesiz, 1 ms MPRT, 144Hz,

Ekipmanlarım

Kamera : Logitech C270 HD 720p (Değiştirmek istiyorum.)
Mikrofon : Razer Seiren X + Stand / Popfilter
Mouse : Logitech G Pro X Superlight Kablosuz
Klavye : H*ntai custom red switch klavye.
Kulaklık : Rampage X-Nova Kulaklık. (Değiştirmek istiyorum.)
VR : Oculus Quest 2 2024 Sürümü
Direksiyon Seti : Logitech G29 + Shifter (El freni önerisi istiyorum.)
Tripod : EN SİGA A Plus Tripod 175 Cm Profesyonel Kamera Tripodu
Monitör Kolu : 3 Kollu NB Monitör Standı Hidrolik Destekli

Son düzenleme:
1080p'de yayın güzel görünüyor gibi. Kamera biraz pikselleşiyor. Daha iyi bir kamerayla, daha güzel yayın yaparsın bence.

1080p'de yayın güzel görünüyor gibi. Kamera biraz pikselleşiyor. Daha iyi bir kamerayla, daha güzel yayın yaparsın bence.
Kamera değiştirmek istiyorum bütçem 1500 tl ama geçekten 2 bin e güzel şu var der isen 2 zorlayabilirim. İşi ciddiye taşımak istiyorum çünkü

Dostlarım Selam. Yayınlara başlıyorum gerek sistem olsun, gerek yayın içi kamera olsun, chat yeri olsun, ses seviyeleri, yayın kalitesi ve pikselleşmesi vesaire nasıl yorumlar mısınız?

örnek yayın geçmişim.

Umarım reklam niteliği vesaire taşımıyordur eğer ki taşıyor ise lütfen uyarın isim görünmücek şekilde yüklemeye çalışayım.

Sistemim.
Ram : 8X2 16 GB Corsair Vengeance RGB Pro Beyaz 3600 MHZ Ram (32 Yapmak Mantıklı mı?)
Soğutma : CORSAIR iCUE H100i ELITE CAPELLIX BEYAZ RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu

Ekipmanlarım

Klavyeyi merak ettim :D

örnek yayın geçmişim.

Sistemim.

Ekipmanlarım

hdd çöpünden kurtul komple ssd ye aban 2 tb ssd çek rami 2x8 anakart destekliyorsa 2.elden al 32 yap daha sonra ise iyi bir kamera alabilirsin

Hocam sizin ekipmanların toplamı elinizde ki sistemin 2 katı daha değerli. Paranız varsa sistemi biraz üst seviye tutun, DDR5'e geçmek mantıklı olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DDR4 için daha fazla yatırım yapmak bana mantıklı gelmiyor.

YAZDIGIM YORUM PART 2

1710746288821.png

BU GÖRSELDE GÖRECEGİN ÜZERE ANORMAL RAM TÜKETEN ÜRÜNLER EKRAN DA AÇIK 16 GB RAM İLE İZLEDİGİMDE FPS DE UFAK ARALIKLARLA DROP YEDİGİNİ FARK ETTİM

YAZDIGIM YORUM PART 2

Alıntıyı görüntüle

BU GÖRSELDE GÖRECEGİN ÜZERE ANORMAL RAM TÜKETEN ÜRÜNLER EKRAN DA AÇIK 16 GB RAM İLE İZLEDİGİMDE FPS DE UFAK ARALIKLARLA DROP YEDİGİNİ FARK ETTİM
Normal obs discord ve yt açık hocam

Hocam sizin ekipmanların toplamı elinizde ki sistemin 2 katı daha değerli. Paranız varsa sistemi biraz üst seviye tutun, DDR5'e geçmek mantıklı olur.

DDR4 için daha fazla yatırım yapmak bana mantıklı gelmiyor.
DDR5 E nedense ısınamadım hocam 3 kez aldım 3ünde de sorun yaşadığım için ddr4 kaldım 32 yapmayı düşünüyorm ama

Normal obs discord ve yt açık hocam

DDR5 E nedense ısınamadım hocam 3 kez aldım 3ünde de sorun yaşadığım için ddr4 kaldım 32 yapmayı düşünüyorm ama
Ne alıp sorun yaşadınız ki? Bu arada şu klavye sorusuna hâlâ yanıt alamadım :D keycaps linkini cümleti alem bekliyoruz 😶

Ya şey bu klavye nerden alınır (Acil) ben bakacam sadece bir ark alacakmış
Klavyeyi merak ettim :D
WhatsApp Image 2024-03-18 at 10.38.50 AM.jpeg

Her tuş özel renk olabiliyor ben mavi hastasıyım diye böyle. Aynısının hafleri gözüken versiyonu da var fakat ben klavyeyi ezbere bildiğim için böyle kullanıyorum + olarak enter tuşu daha kurumadı kurusun takıcam.

Ne alıp sorun yaşadınız ki? Bu arada şu klavye sorusuna hâlâ yanıt alamadım :D keycaps linkini cümleti alem bekliyoruz 😶
İlk aldığıım ram de mhz arzası vardı 3600 mhz yazıyordu 2600 den yukarı alınca ledleri bi absütleşiyordu.
ikinci aldığım ramler de aşırı ısınma sorunu vardı öyle böyle değil
üçüncü aldığım ram de kullanılmış çıktı o yüzde tövbe çektim diyim

32 yap rami gayet güzel gözüküyor yayın başarılar inşallah istediğin yere gielirsin brom

Ha bu arada merak edenler için evet içinde minik bir hoparlör de mevcut o instadaki gibi inleme seslerini istersem açabiliyorum komik oluyor ehm. mkgldfşgmdfkladş

Geri