Performans eksikliği

Reaksiyon skoru
5
1712502920647.png

Arkadaşlar oyunda fps düşüşü oluyor ve oyunu oynarken bilgisayar ne rami nede ekran kartını kullanıyor .
Bunu nasıl düzeltebilirim pc nin cpu ve gpu ya biraz daha yük bindirmesini nasıl sağlıyabilirm

gpu: 4070 asus dual
cpu :ryzen 5 5600
Anakart : asus prime b450m k-2
ram :

Team T-Force Delta RGB Black 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18 TF3D416G3600HC18JDC01 Ram

İşlemciniz 2.5ghz çalışıyor, ama sıcaklığı 50 derece yani iyi.
Büyük ihtimal sistemi güç tasarufunda kullanıyorsunuz.
Onun dışında CPU'ya GPU'ya yük bindirme diye bir muhabbet yok. Kullanacağı kadar kullanıyor.

Güç ayarını Nihai Performans yapın.

Nvidia Denetim masası ayarlarındanda güç ayarını Maksimum Performans yapın.

Bide Görev Yöneticisinden Ram hızınıza bakın 3600mhz mi çalışıyor diye.

Eğe siz boşta iken çok yüksek güçte çekmesin diyor iseniz Windows güç modunu dengeli, NVİDİA güç modunu ise uyarlamalı yapabilirsiniz.

1712503850366.png
1712503861886.png
1712503908908.png

bunlar suanki ayarlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

deiştirmem gerekn ayarlar hangisi

@Ceasar123

Herangi bir sorun yok gibi gözüküyor. Başka popüler bir oyun girerek öyle FPS sonuçlarını atın.
Oynadığınız oyunu bilmediğim için yorumum yok.
Belki aldığınız değerler şuan normal nerden bileyim.

Ayrıca Yüksek Performans güç modunda iken işlemci hep tam GHZ de çalışması gerek.
2.5ghz değil.
Güç ayarını sıfırlayın
1712504249065.png

YADA
Nihai performans ekleyin, daha iyidir.

Herangi bir sorun yok gibi gözüküyor. Başka popüler bir oyun girerek öyle FPS sonuçlarını atın.

Ayrıca Yüksek Performans güç modunda iken işlemci hep tam GHZ de çalışması gerek.
2.5ghz değil.
Güç ayarını sıfırlayın
Alıntıyı görüntüle
YADA
Hocam overclock yapsam bir şey deişirmi ama oyun içerisinde baktığımda gpu kulanımı 60 50 lerde overclok işlemi yapsam herhangibir artısı olurmu.
Ve cs var o uyarsa sonucları atabilirm

2.5ghz değil.
Güç ayarını sıfırlayın
Alıntıyı görüntüle
YADA
Hocam ben heralde burdan işlemciyi kısıtlamısım ondan 2 mhz de optimize etmem gerek sanırım.
1712518288737.png

Son düzenleme:
Sizin sistemin oyun testleri kendinizinkisi ile kıyaslayın

Sizin sistemin oyun testleri kendinizinkisi ile kıyaslayın
Bu videoyu gördüm fakat oyunun eski bi sürümünde çekildiği için performans farkları olabilir .
Rdr de daha önce test etmiştim arkdaş 1440p de çekmis 80-90 fps arası almıs , ben oynadığım zaman 1920x1080 oynamıstım maks ayarlarda 120- 130 fps civarı oynamıstım sanırım normal de olabilir.

Geri