ölü soket derken neyi kasdediyorsunuz anlamadım bu sene değil de 4 -5 yıl götürmesi lazım . bildiğiniz iş ve oyun yükünde iyi olan bir işlemci önerisiniz var ise alabilirim . marka üretici fark etmez.amd alın intel bu sene ölü soket
15.nesil çıkınca anakart uyumsuz olacakölü soket derken neyi kasdediyorsunuz anlamadım bu sene değil de 4 -5 yıl götürmesi lazım . bildiğiniz iş ve oyun yükünde iyi olan bir işlemci önerisiniz var ise alabilirim . marka üretici fark etmez.
anladığım kadarı ile intel tarafında en iyi işlmeciyi alsam bile 15. nesil cıkınca çöp mü olacak aldığım anakart15.nesil çıkınca anakart uyumsuz olacak
evetanladığım kadarı ile intel tarafında en iyi işlmeciyi alsam bile 15. nesil cıkınca çöp mü olacak aldığım anakart
Anakartınız çöp olacak değil de. İntelin 15. nesil işlemcisini takamayacaksınız ancak Ryzen anakart alırsanız şu an 3 nesil daha destekleyecek yani bu sene çıkacak yeni ryzen işlemcileri takabileceksiniz. 2025 ve 2026'da çıkacak ryzen işlemcileri de takabileceksiniz. Yeni bir anakart alma ihtiyacınız olmayacak. O yüzden en size r9 7900x3d öneririm. Hem çoklu çekirdek performansı işiniz görecek kadar yüksek hem de x3d modellerinden olduğu için oyun performansı çok yüksek. Ryzen 7800x3D I9 14900KS'ten daha yüksek bir oyun performansı sunuyor mesela. Bu işlemciyi alırsanız kuvvetli muhtemel 4 sene işlemciye dokunmanıza gerek kalmaz.anladığım kadarı ile intel tarafında en iyi işlmeciyi alsam bile 15. nesil cıkınca çöp mü olacak aldığım anakart
anladım hocam teşekkürler.Anakartınız çöp olacak değil de. İntelin 15. nesil işlemcisini takamayacaksınız ancak Ryzen anakart alırsanız şu an 3 nesil daha destekleyecek yani bu sene çıkacak yeni ryzen işlemcileri takabileceksiniz. 2025 ve 2026'da çıkacak ryzen işlemcileri de takabileceksiniz. Yeni bir anakart alma ihtiyacınız olmayacak. O yüzden en size r9 7900x3d öneririm. Hem çoklu çekirdek performansı işiniz görecek kadar yüksek hem de x3d modellerinden olduğu için oyun performansı çok yüksek. Ryzen 7800x3D I9 14900KS'ten daha yüksek bir oyun performansı sunuyor mesela. Bu işlemciyi alırsanız kuvvetli muhtemel 4 sene işlemciye dokunmanıza gerek kalmaz.
Hocam fiyatına değmez bana kalırsa çünkü 1200w muazzam fazla. Ben 800w ile 4080 super ve r9 5900x kullanıyorum. Ekran kartım 320w işlemcim de max 175w çekebiliyor zaten. Ben bu power supply ile sorunsuz bir şekilde 4090 da kullanırım. Hani geleceğe yönelik olsun diyorsanız 1000w falan alın da 1200w bana kalırsa para israfı.anladım hocam teşekkürler.
Bir sorum daha olacak . power supply almak istiyorum şuan indirimde 1200w 80+ gold seltifikalı şuan uygun gibi fiyat değer mi ?
![]()
ASUS TUF Gaming 1200W Gold 80+ Gold Full Modüler Gaming (Oyuncu) Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Hocam fiyatına değmez bana kalırsa çünkü 1200w muazzam fazla. Ben 800w ile 4080 super ve r9 5900x kullanıyorum. Ekran kartım 320w işlemcim de max 175w çekebiliyor zaten. Ben bu power supply ile sorunsuz bir şekilde 4090 da kullanırım. Hani geleceğe yönelik olsun diyorsanız 1000w falan alın da 1200w bana kalırsa para israfı.
![]()
MSI MPG A850G PCIE5 850W 80+ Gold Full Modüler Power Supply - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
850 watt olanı da var 5050 TL uygun mudur fiyat
hem oyun hem de iş için 3d modelleme gibi işler için kullanıcak . İstediğim işlemci . Sizin taysiye olarak iş ve oyun odaklı orta bir işlemci var ise alabilirim tavsiyeOyun için istediğinizi varsayıyorum.
Eğer sadece işlemci diyorsanız 7800X3D şuan dünyanın en güçlü oyun işlemcisidir.
![]()
AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 13.119,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anakart, soğutucu vs. dahil mi bu arada?
Çok teşekkür edeirm hocam .Burda daha da ucuz.
Bu da benim kendi kullandığım güç kaynağı, oldukça kaliteli bir model. Gold, korumaları tam bir model.
![]()
High Power Performance GD 800W 80+ Gold Güç Kaynağı (HP1-J800GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
High Power Performance GD 800W 80+ Gold 66.7A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 800W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 800W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 3090, AMD Radeon RX 6900 XT gibi yeni nesil...www.teknobiyotik.com
Aradaki fiyat farkı şundan dolayı, benim kullandığım modelde kablolar çıkmıyor yani kasanın alt tarafından kaçınılmaz bir kablo kalabalığı oluyor ve PCIE5 değil yani rtx 4000 serisinden itibarenki Nvidia kartlara dönüştürücü olmadan takamıyorum. 1X16 kablo istiyor bu da diğer PSU'lardaki gibi 8'li gpu pinleri var. Yani ucuz olsun diyorsanız benim modeli alın, param var diyorsanız diğerini alın. İkisi de birebir aynı işinizi görecektir ama ve güvenlik dereceleri konusunda aynılar yani patlayacak diye korkmanıza gerek yok.