Yarın konuşma sınavı var

D3atlY

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
150
Yarın Türkçe konuşma sınavı var konu yok sizce ne yapayım en basit

Cümlelerin arasında ııı... diye duraksama ve düzgün telafuz et gerisi ya da konu önemli değil

Ne anlatayım sence en basitinden
Lisede edebiyat öğretmeni herkese rastgele konu verip o konu hakkında yazı yazıp yazıyı da sınıf önünde okumamızı istemişti. Benim konum kalemdi. Kalem ile ilgili özellikler, kalemin tarihçesi, kaleme atfedilen anlamlarla ilgili şeylerden bahsetmiştim. Geniş yönlü bir konu seçersen hakkında konuşacak daha çok şeyin olur.

Lisede edebiyat öğretmeni herkese rastgele konu verip o konu hakkında yazı yazıp yazıyı da sınıf önünde okumamızı istemişti. Benim konum kalemdi. Kalem ile ilgili özellikler, kalemin tarihçesi, kaleme atfedilen anlamlarla ilgili şeylerden bahsetmiştim. Geniş yönlü bir konu seçersen hakkında konuşacak daha çok şeyin olur.
Ben 8. Sınıfım

konuşmayi hoca başlatmali hoca neyle ilgilenir onlarla konuş

Ben 8. Sınıfım
Fark etmez, büyük ihtimal sizden de aynı şeyi bekliyor. Geniş ve hakkında çok şey anlatabileceğin bir konu seç. Sevdiğin bir konu olursa(mesela edebiyat, kediler, sinema, müzik) daha iyi metin çıkartırsın. Yazdığın kağıt da elinde olur unuttuğunda bakarsın metine.

Yarın Türkçe konuşma sınavı var konu yok sizce ne yapayım en basit
Kendin sevdiğin ilgilendiğin konu neyse onu anlat. Zaten o konuyu sevdiğin bildiğin için akıcı ve uzun bir şekilde konuşabilirsin. Ben baya ilgilendiğim dolandırıcılık hakkında konuşmuştum bunun sayesinde konuşmam 15 dk sürmüştü mesela.

cimbomun eline nasıl verilmiş bunu anlatabilirsin hoca

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,313
Üyeler
183,412
Son üye
libert404
Geri