moltisanti
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
R5 7500f işlemci kullanıyorum aida 64 ile teste soktuğumda 90 derece oluyor thermaltake assasins soğutucu ile kullanıyorum yük altında bu sıcaklık normal mi
termal macunu sürdüm jelatini çıkardım bir daha çıkarıp takayım o zamanHiç normal değil. Tam yükte bile 70in altında kalması lazım soğutucunuz üst seviye kule tipi.
Yeni aldıysanız montajda sorun olabilir.
Tam oturmamış olabilir, jelatini sökülmemiş olabilir. Macun eksik ya da hiç sürülmemiş olabilir. Bunları bir kontrol edin sorun bu gibi şeylerden kaynaklanmıyorsa başka sorunlar aranır.
söküp taktım hala yüksek sanırım sorun ne olabilir termal macun sürüş şeklimden vs kaynaklanıyor olabilir miHiç normal değil. Tam yükte bile 70in altında kalması lazım soğutucunuz üst seviye kule tipi.
Yeni aldıysanız montajda sorun olabilir.
Tam oturmamış olabilir, jelatini sökülmemiş olabilir. Macun eksik ya da hiç sürülmemiş olabilir. Bunları bir kontrol edin sorun bu gibi şeylerden kaynaklanmıyorsa başka sorunlar aranır.
Kalın sürdüyseniz blok işlemciye temas etmiyor olabilir evetsöküp taktım hala yüksek sanırım sorun ne olabilir termal macun sürüş şeklimden vs kaynaklanıyor olabilir mi
5 noktacık halinde azar azar sürdüm ama başka neden olabilirKalın sürdüyseniz blok işlemciye temas etmiyor olabilir evet
fanı ters sabitlemiş olabilirsin foto atar mısın5 noktacık halinde azar azar sürdüm ama başka neden olabilir
Fan bağlantısını yapmamış olabilirsin. Soğutucunun çalıştığından emin olun.5 noktacık halinde azar azar sürdüm ama başka neden olabilir
fanı ters sabitlemiş olabilirsin foto atar mısın
ben hiç oynamadım da bazı yerlerde CPU boost kapat önerisi gördüm kontrol ettim ve işlemci performans arttırma modu agresifteydi devre dışı yapınca 30 derece düştü bunla alakalı olabilir mibiosla oynadın mı fan düşük devirde çalışıyo olabilir sıfırlamayı dene istersen
voltaj değerini boştayken mi bakayımbu soğutucuyu 7600xde 5.4ghz kullanıyorum yükte bile 90ı görmüyor. HW monitor yükleyip voltaj değerlerini kontrol edebilir misin? 3 ihtimal var şimdiden söyliyim. ilki hatalı montaj, ikincisi anakart aşırı güç veriyor ve işlemciyi kavuruyor, üçüncüsü kasaya zerre hava girmiyor.