soğutucun stok soğutucu mu?ryzen 5600 ü yüksek perofrmans moduna alınca 4.3 ghzde çalışmaya başlıyor ve valorantta yüksek fps alıyorum bu sayede. Ama işlemci 78-80 derece arası gidiyor. Bir zarar verir mi işlemciye?
normalde zaten sorun yokta yüksek performans moduna alınca frekans 3.5 den 4.3 e çıkıyor ondan sıcak oluyorsıkıntı yok bu sıcaklarda normal
öyle olması gerek zaten. termal macunu yenileyin kryonaut extreme öneririmnormalde zaten sorun yokta yüksek performans moduna alınca frekans 3.5 den 4.3 e çıkıyor ondan sıcak oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bi de termal macunu 1 yıl önce sürüldü işlemcinin
yani sıcaklık yazı da hesaba katarsak normal ancak bence o soğutucu yerine amd wraith prism almanı öneririmnormalde zaten sorun yokta yüksek performans moduna alınca frekans 3.5 den 4.3 e çıkıyor ondan sıcak oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bi de termal macunu 1 yıl önce sürüldü işlemcinin
Hocam 80 derece nedir ki, zaten yük altında çok normal yani, bence bu soruyu 95 derece deyip sormak lazım.ryzen 5600 ü yüksek perofrmans moduna alınca 4.3 ghzde çalışmaya başlıyor ve valorantta yüksek fps alıyorum bu sayede. Ama işlemci 78-80 derece arası gidiyor. Bir zarar verir mi işlemciye?
hocam valla vatan bilgisayarda bu rampage i kakaladılar banayani sıcaklık yazı da hesaba katarsak normal ancak bence o soğutucu yerine amd wraith prism almanı öneririm
Bir işlemci 90 derecelerde yakın bir ısıya yaklaşıp iyi bir performans verip devamlılığını şapkaya biliyorsa atabilir ve silikon kalitesi yüksektir bu bilgiyi parayla satın alamazsın gene iyisinryzen 5600 ü yüksek perofrmans moduna alınca 4.3 ghzde çalışmaya başlıyor ve valorantta yüksek fps alıyorum bu sayede. Ama işlemci 78-80 derece arası gidiyor. Bir zarar verir mi işlemciye?
5600 e sıvı soğutucuya gerek yok. sağlık olsun elindeki soğutucu da götürür senihocam valla vatan bilgisayarda bu rampage i kakaladılar banaben cooler master sıvı soğutucu alcaktım ordaki çalışan bu daha iyi falan dedı keşke sıvı soğutma alsaydım diyorum o zamanlar çok bi bilgim yoktu soğutucular hakkında. Bu rampage in pek bir iş yaptığını sanmıyorum