80 derecede işlemci zarar görür mü?

stbeox

80+
Reaksiyon skoru
68
ryzen 5600 ü yüksek perofrmans moduna alınca 4.3 ghzde çalışmaya başlıyor ve valorantta yüksek fps alıyorum bu sayede. Ama işlemci 78-80 derece arası gidiyor. Bir zarar verir mi işlemciye?

sıkıntı yok bu sıcaklarda normal
normalde zaten sorun yokta yüksek performans moduna alınca frekans 3.5 den 4.3 e çıkıyor ondan sıcak oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bi de termal macunu 1 yıl önce sürüldü işlemcinin

normalde zaten sorun yokta yüksek performans moduna alınca frekans 3.5 den 4.3 e çıkıyor ondan sıcak oluyor

öyle olması gerek zaten. termal macunu yenileyin kryonaut extreme öneririm

yani sıcaklık yazı da hesaba katarsak normal ancak bence o soğutucu yerine amd wraith prism almanı öneririm

sıcaklıktan bozulan işlemci göremezsin. hepsi uzun süreler boyunca sabit 95 derecede çalışacak şekilde dizayn edildi. çok ısınırsa da kendini kapatır.

ryzen 5600 ü yüksek perofrmans moduna alınca 4.3 ghzde çalışmaya başlıyor ve valorantta yüksek fps alıyorum bu sayede. Ama işlemci 78-80 derece arası gidiyor. Bir zarar verir mi işlemciye?
Hocam 80 derece nedir ki, zaten yük altında çok normal yani, bence bu soruyu 95 derece deyip sormak lazım.

yani sıcaklık yazı da hesaba katarsak normal ancak bence o soğutucu yerine amd wraith prism almanı öneririm
hocam valla vatan bilgisayarda bu rampage i kakaladılar bana :D ben cooler master sıvı soğutucu alcaktım ordaki çalışan bu daha iyi falan dedı keşke sıvı soğutma alsaydım diyorum o zamanlar çok bi bilgim yoktu soğutucular hakkında. Bu rampage in pek bir iş yaptığını sanmıyorum

Bir işlemci 90 derecelerde yakın bir ısıya yaklaşıp iyi bir performans verip devamlılığını şapkaya biliyorsa atabilir ve silikon kalitesi yüksektir bu bilgiyi parayla satın alamazsın gene iyisin

hocam valla vatan bilgisayarda bu rampage i kakaladılar bana :D ben cooler master sıvı soğutucu alcaktım ordaki çalışan bu daha iyi falan dedı keşke sıvı soğutma alsaydım diyorum o zamanlar çok bi bilgim yoktu soğutucular hakkında. Bu rampage in pek bir iş yaptığını sanmıyorum
5600 e sıvı soğutucuya gerek yok. sağlık olsun elindeki soğutucu da götürür seni

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,174,331
Üyeler
186,465
Son üye
Gercekbiri
Geri