EKRANDA YIRTILMA

erenkesk

80+
Reaksiyon skoru
71
Arkadaşlar bilgisayarmı alalı 2 hafta olmadı ilk hafta sıkıntı yoktu ama sonradan akıcılık gitti valorantta yırtılma sorunu yaşıyorum çok fazla diğer oyunlarda ise daha az yaşıyorum fakat sonuçta yaşıyorum ne yapmalıyım

NOT:SİSTEM ÖZELLİKLERİ

asus tuf rx5600xt evo
ryzen 5 3600
16 gb 3200mhz ram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

monitör ise asus vg24vq

free sync açarmısınız

şöyle bir sıkıntı var freesync açınca monitörde hz düşme sorunu yaşıyorum mesela 144hz ayarlı ama oyunda 96 düşüyo 130,80 e düşüyor kendiliğinden sonra tekrar yükseliyor açamıyorum oyüzden

Radeon ayarlarından ve monitörün kendi ayarlarından FreeSync açın, yok olması lazım
açınca dediğim olay oluyor

şöyle bir sıkıntı var freesync açınca monitörde hz düşme sorunu yaşıyorum mesela 144hz ayarlı ama oyunda 96 düşüyo 130,80 e düşüyor kendiliğinden sonra tekrar yükseliyor açamıyorum oyüzden

sen bilirsin yırtılma yaşamak istemiyorsan açman lazım lazım ya yırtılarak 144hz yada yırtılma olmadan 90hz

hayır demek istediğim 90 hz oynamak sorun değil ama sabit kalmıyor bir yükseliyor bir düşüyor ve ekran da renk değişimi gibi bişey oluyor

Direkt monitorun ayarlarindan freesynci acin
Sonra oyunlarda v-sync kapatin.Ben oyle yapiyorum yirtilma sorunu yok su an

açınca dediğim olay oluyor
FreeSync in olayı o zaten, eğer açmayacağım diyorsan fps yi ekran hz sine yakın bi sayıya sabitlemeyi dene

ayn bende öyle yapıyorum freesync monitörde açık v sync kapalı

FreeSync in olayı o zaten, eğer açmayacağım diyorsan fps yi ekran hz sine yakın bi sayıya sabitlemeyi dene
nasıl yani anlamadım niye bilerek hz düşürsün

ayn bende öyle yapıyorum freesync monitörde açık v sync kapalı

nasıl yani anlamadım niye bilerek hz düşürsün
Yırtılmaları engellemek için hz nin sabitlemesini kaldırıyor, bu sayede oyunlarda yırtılmalar olmuyor. Amacı düşürmek değil yırtılmaları önlemek

anladım peki akıcılık neden yok

yani şöyle diyim ilk aldığımda ghosting baya azdı ama şimdi baya ghosting farkediliyor

Freesync varsa onu açın yoksa vsync devam

var var halletim teşekküler

Geri