25k bütçeli hazır veya toplama sistem önerisi

Emirguler

80+
Reaksiyon skoru
2
sistem almayı düşünüyorum 20k bütçem var maks 25k'ya kadar çıkabilirim, hazır veya toplama fark etmez, tamamen oyun oynamak için alacağım. tercihim nvidia ekran kartı olmasından yana fakat performans açısından önemli fark varsa amd kartta alabilirim. m2 ssd 1tb olursa çok iyi olur 500gb yetersiz kalır bana. ayrıyetten olur derseniz 2 tane xpg d30 8gb 3200mhz ram'e sahibim böylece ram'e vereceğim parayı başka bir parçanın iyisini almak için kullanabilirim. bilgisi olan herkes yanıtlarsa sevinirim detaylı bi konu olsun gören başka arkadaşlarda faydalansın istiyorum şimdiden teşekkürler

rami 32gbye ssdyi 1tb yükseltince 23118 tl oluyo ssdyi yüksetlicem kesinde rami yükseltmeye değermi
rram var zaten sende içinden çıkan rami 0 diye sat satın alırken belirt ramler kutusuyla gelsin yani montajlanmasın diye

Öncelikle ekran kartı modeli Asus olduğundan soğutma bakımından sıkıntı yaşamazsın. İşlemci kısmı ise ryzen 5 5600 ile kafa kafayalar çoğunlukla fakat online oyunlarda cs, valo, bf gibi oyunlarda ryzen 5 5600 önbelleği sayesinde daha fazla fps verecektir. 2 sistemi de alabilirsin ama ben alcak olsam muhtemelen incehesaptan alırdım. Bu arada özelleştirmelerini bu arada buraya yazarsın fikir veririm.

Öncelikle ekran kartı modeli Asus olduğundan soğutma bakımından sıkıntı yaşamazsın. İşlemci kısmı ise ryzen 5 5600 ile kafa kafayalar çoğunlukla fakat online oyunlarda cs, valo, bf gibi oyunlarda ryzen 5 5600 önbelleği sayesinde daha fazla fps verecektir. 2 sistemi de alabilirsin ama ben alcak olsam muhtemelen incehesaptan alırdım. Bu arada özelleştirmelerini bu arada buraya yazarsın fikir veririm.
cs2 ve rust oynayacağım genelde kaç fps fark eder

Burdan incelemesine bakabilirsin.

anladığım kadarıyla iki işlemcide beni üzmez. senin attığın sistemi 23kya doğru yükseltiyim diyorum hangi parçaları yükseltmeliyim sence
Birazdan yazıcam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ssd 1tb James Donkey yap. Normalde Kioxia p3 olan ssdyi dicem de anakart gen4 desteklemiyo o yüzden onu önerdim. Rami de patriot yap hem görüntüsü benim hoşuma gitti hemde cl değeri daha düşük fiyatta 21.900TL oluyor. Zaten kasa/psu iyi aynı kasayı arkadaşıma almıştık benim evimde duruyor şuan devasa güzel bir kasa :).

Bu arada bütçe yeterli olursa bu sistemi öneririm. Hem am5 sistem işlemci zaten deli dehşet fps veren bir işlemci özelleştirme olarak ise;
Anakart B650M-K
SSD AGİ 1TB
PSU Deepcool 550W
Toplam fiyat: 25.600TL
Anakart yükseltmesiz fiyat: 24.400TL
Anakartı yükseltmen için sebepleri;
M2 yuvası 2 adet, gen4 M2 ssd desteği ve soğutucusu olması.
Sistemin tek eksik yanı bu özelleştirmeleri yaptıktan sonra sadece ramler biraz düşük kalıyo onuda hissetmezsin. İleride bütçen olursa 6000mhz cl30 değerinde 16x2 32GB'lık bir ram çakarsın abooo yanar.

Son düzenleme:
Birazdan yazıcam.

Ssd 1tb James Donkey yap. Normalde Kioxia p3 olan ssdyi dicem de anakart gen4 desteklemiyo o yüzden onu önerdim. Rami de patriot yap hem görüntüsü benim hoşuma gitti hemde cl değeri daha düşük fiyatta 21.900TL oluyor. Zaten kasa/psu iyi aynı kasayı arkadaşıma almıştık benim evimde duruyor şuan devasa güzel bir kasa :).

Bu arada bütçe yeterli olursa bu sistemi öneririm. Hem am5 sistem işlemci zaten deli dehşet fps veren bir işlemci özelleştirme olarak ise;
Anakart B650M-K
SSD AGİ 1TB
PSU Deepcool 550W
Toplam fiyat: 25.600TL
Anakart yükseltmesiz fiyat: 24.400TL
Anakartı yükseltmen için sebepleri;
M2 yuvası 2 adet, gen4 M2 ssd desteği ve soğutucusu olması.
Sistemin tek eksik yanı bu özelleştirmeleri yaptıktan sonra sadece ramler biraz düşük kalıyo onuda hissetmezsin. İleride bütçen olursa 6000mhz cl30 değerinde 16x2 32GB'lık bir ram çakarsın abooo yanar.
Digerlerinin fiyat farkina değer mi ona göre bunu almaya zorlayabilirim bütçemi

Geri