İşlemci upgrade ettim fps değişimi olmadı

bensero

80+
Reaksiyon skoru
3
Ryzen 5 2600 işlemcim vardı cs2 de 90-150 arası fps alıyordum biraz daha sabit ve yüksek olması umuduyla ryzen 5 5600e geçtim ama en ufak fps artışı olmadı sorun ne olabilir ekran kartı rx580

Ryzen 5 2600 işlemcim vardı cs2 de 90-150 arası fps alıyordum biraz daha sabit ve yüksek olması umuduyla ryzen 5 5600e geçtim ama en ufak fps artışı olmadı sorun ne olabilir ekran kartı rx580
Cs denen illet oyun ekran kartına önem veriyor. Cs go'da yoktu bu ama ekran kartını yükseltirsen fpsin artar.

ryzen 5 2600 zaten rx580 ı rahatlıkla besleyebilecek bir işlemci. Yaptığınız upgrade 1-2 fps belki arttıracak fark etmeniz zor. İlerde gpu yu değiştirecek bütçe ayarlamanızı tavsiye ederim.

Az da olsa artış olması lazımdı. Vsync açık olabilir

Önceki oyun işlemci tabanlıydı bu 2. Oyun daha çok grafik kartına ağırlık veriyor rx 580 zaten diğer işlemcinle de en üst seviyelerde çalışıyor olduğu için artmamış olabilir. Tavsiyem bütçen fazla yoksa ikinci el bir rtx 20 serisi kart bul zaten baya ucuz olacaktır rahat rahat oynarsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valorantta artış oldumu , rx 580 4gb mı 8gb mı
Bu arada evet başka oyunlar varsa onlarda durumlar nedir ?

bende 1 hafta önce 2600den 5600e geçtim valorant poligonda 300 350 fps alıyorsam 1100e kadar çıktı
2600ü satabildin mi

İşlemci darboğazı kesmek için değiştirilir. Senin ekran kartı eski olduğu için fps aynı kalmıştır. Şöyle açıklayayım. Eski işlemciyle %100 ekran kartı kullanımı varsa yeni işlemciyle de %100 olur. Bu durumda fps aynı kalır.

Valorantta test edersen farkı görürsün muhtemelen

Yorumlar yanlışlarla dolup taşmış. Kardeşim FPS in kesinlikle artmalı. Başka bir sorun yaşıyor olabilirsin belki. Ben makale bile yazdım sadece işlemci upgrade ile neler değiştiğini Technopat ta. Orada test sonuçlarını da paylaşmıştım. Burada da makalem olabilir, yazdım mı hatırlamıyorum. Sadece fark şu ki CS2 CS GO ya göre biraz daha GPU gücü isteyen bir oyun oldu. Ama gidip CPU yu güçlü tutmadan GPU nun güçlü olmasının bir anlamı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,219
Üyeler
185,239
Son üye
chaostier
Geri