Windows çok yavaş açılıyor

ErcüCeran

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
760
Arkadaşlar sistem çok yavaş açılıyor 40 saniye falan sürüyor düğmeye basmamla Windows ekranını görmem arasında.

James Donkey Nvme 512 GB m2 ssd
MSİ B450M Mortar Max anakart
Ryzen 5 1600 Af
3200 mhz 16 gb tuf ram

Sizce sorun ne ne zamandır arıyorum bana bir yardım nolur ?

SSD'niz eşek James kronik sorunlu hocam bu arada.
Kronik sorunlu doğru ama daha yeni aldım ve ayrıca direkt böyle dememelisiniz. Sorunun bu olmadığına eminim sağlığı 100 her türlü testten vadedilen değeri veriyor ve max 53 derece oluyor. Başka bir çözüm yolu var mı düşündüğünüz ?

Kronik sorunlu doğru ama daha yeni aldım ve ayrıca direkt böyle dememelisiniz. Sorunun bu olmadığına eminim sağlığı 100 her türlü testten vadedilen değeri veriyor ve max 53 derece oluyor. Başka bir çözüm yolu var mı düşündüğünüz ?
Biraz saçma olacak ama masaüstü arkaplanınızı sade bir şey yapabilirsiniz çünkü PC her açıldığında o resimi açmaya çalışıyor tek renk bir şey koyabilirsiniz mesela.

Biraz saçma olacak ama masaüstü arkaplanınızı sade bir şey yapabilirsiniz çünkü PC her açıldığında o resimi açmaya çalışıyor tek renk bir şey koyabilirsiniz mesela.
ama bende m.2 bile yok çok hızlı ve kronik sorunlu benimkide bx500 yani

Arkadaşlar sistem çok yavaş açılıyor 40 saniye falan sürüyor düğmeye basmamla Windows ekranını görmem arasında.

Ryzen 5 1600 Af
3200 mhz 16 gb tuf ram

Windows üzerinden hızlı başlatmayı açıp bios üzerinden de fast bootu etkinleştirirsen bu süreyi yarı yarıya azaltırsın. Tabi birde bios içinde bi özellik var pc yi kapatsan bile sistemden elektriği kesmiyor sürekli hazır bekletiyor düğmeye bastığın an direkt açılıyor uyku modu gibi ama kapalı kalıyor pc.

Yani böyle bir sistem masaüstü arkaplanıyla 42 saniyeden düşse düşse 41 e düşer denedim değişen bir şey olmadı zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum aldıktan sonra temiz bir format attın değil mi?
Windows'u da direk bu m2 diske uefi olarak kurdun?
Kurmadan önce de sata modu ahci seçtin değil mi?
Kurmadan önce ahci seçtim sanırım ondan emin değilim ama dediğiniz her şeyi yaptım onun dışında acaba tekrar format atmalı mıyım?

Ryzen 5 1600 Af
3200 mhz 16 gb tuf ram

Hocam pcnizin açılış hızı tamamiyle ssd nize bağlıdır.
Ssdnizin doluluk oranı açılışta başlatılan arkaplan uugulamaları vs. Açılış hızını etkiler.
Ssdniz %70-80 den daha doluysa yavaşlama olabilir
Pc açılırken arkada discord steam benzeri uygulama çoksa geç açılabilir.

Windows üzerinden hızlı başlatmayı açıp bios üzerinden de fast bootu etkinleştirirsen bu süreyi yarı yarıya azaltırsın. Tabi birde bios içinde bi özellik var PC yi kapatsan bile sistemden elektriği kesmiyor sürekli hazır bekletiyor düğmeye bastığın an direkt açılıyor uyku modu gibi ama kapalı kalıyor PC.
Benim anakartımda bu fast boot özelliği yok Windows içinde fast boot açık zaten

Hocam pcnizin açılış hızı tamamiyle ssd nize bağlıdır.
Ssdnizin doluluk oranı açılışta başlatılan arkaplan uugulamaları vs. Açılış hızını etkiler.
Ssdniz %70-80 den daha doluysa yavaşlama olabilir
PC açılırken arkada discord steam benzeri uygulama çoksa geç açılabilir.
Başlangıç uygulamaları tamamen kapalı ve ssdinin ,yüzde 80i boş sanırım şu an efendim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,891
Üyeler
198,210
Son üye
Ahmetttkcmz
Geri