20 bin TL sistem önerisi

icanox

80+
Reaksiyon skoru
0
Bir süredir masaüstü bilgisayar araştırıyorum, en son PC HOCASI-GG10 20 bin lirayken almayı düşünmüştüm fakat kasa/psu içime sinmediğinden almadım. Şimdi benzer fiyata daha iyi olduğunu düşündüğüm bileşenlerle Vatan bir sistem satıyor 21 bin liraya. Bileşenler gayet hoşuma gitti kasa da sevdiğim bir kasa bunu bu akşam almayı düşünüyorum. Sistem hakkında siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Ayrıca Kasım indirimlerine çok az bir süre kalmışken beklemeye değer mi yoksa bunu alıp geçmeli miyim bilmiyorum. Bu fiyata DDR5'li güncel bir sistem gelmez sanırım.

AM4 sistem en mantıklısı.

ssd sıkıntı ama alınabilir sistem. kasayı ilk defa gördüm nasıl acaba. bana çok boş geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne anlamda
5600 sistem toplanabilir. 12400F'den hem ucuz hemde verimli.

AM4 sistem en mantıklısı.
i5-12400F ile kıyasladığımda Ryzen 5-5600 daha iyi mi? Bilgisayarı sadece oyun amaçlı almıyorum, bölümüm gereği bazı simülasyon ve tasarım programlarını kullanıyorum. İki işlemciyi kıyaslayan yerlerde AMD'nin oyun tarafında daha iyi olduğunu söylüyorlar hep Intel daha çok yönlü gibi geldi

i5-12400F ile kıyasladığımda Ryzen 5-5600 daha iyi mi? Bilgisayarı sadece oyun amaçlı almıyorum, bölümüm gereği bazı simülasyon ve tasarım programlarını kullanıyorum. İki işlemciyi kıyaslayan yerlerde AMD'nin oyun tarafında daha iyi olduğunu söylüyorlar hep Intel daha çok yönlü gibi geldi
Gelecekte hızlıca 5700X3D işlemci takarsınız. İntel pek önermiyorum. Hem sıkıntılı 13. ve 14.nesilleri hemde ısınıyorlar, w olarak yüksek tüketimleri var.

Üstte attığım GG10'un fiyatı artmış fakat bu sistem gelmiş. Daha iyi duruyor diğerine göre

@qwerty1029384756 hocam son attığım Vatan sistem nasıl sizce?

Son düzenleme:
Üstte attığım GG10'un fiyatı artmış fakat bu sistem gelmiş. Daha iyi duruyor diğerine göre

@qwerty1029384756 hocam son attığım Vatan sistem nasıl sizce?
5600x gereksiz pahalı. 5600 yeterli olur.

Hayırlı olsun hocam. Açana bu sistem ile hangi cozunurlukteki monitör uygun olur? Zira ben de çocuklarım için bir pc arayisindayim. 20 bin tl lik bir pc is görecek belki belki ama çok kötü bir yönüm var bu konuda. Daha iyisi olsun derken 50-60 bin tl yi buluyor. Ama bu sefer frenlenek istiyorum kendimi. 21 yaşındaki kızım sims4, Little Nightmares ve volarant oynamayı istiyor. 13 yaşında oğlum ise fps deniyor galiba aksiyon oyunları oynar sanırım. Şu an evde olan intel nuc ile malesef hiç oyun deneyimleri yok . Ios (tablet) kisitli oyunları iyice sıktı onları farkindayim. Kendimi maddi olarak çok zorlayip monitör dahil 75 bin tl ayirabilirim. Ama işte gerek var mı orasına karar veremiyorum.

Az önce bu sistemi aldım hocam 19929 liraya. 5600X için yükseltme yapmadım bu fiyatla geldi. Diğer sitelerde benzer fiyata 5600'lü modeller var daha ucuza aldım 5600X ile

Windofrce kronik olarak muazzam kötü bir ekran kartı haberiniz olsun hocam. Canınızı baya sıkacaktır.
1730028028743.png

Diğer kartlar mesela galax 1600rpm çevirirken 64 normal 76 hotspot verirken bu 3000rpm çevirirken 78-97 veriyor.

Keşke bunu alsaydınız. https://www.gaming.gen.tr/urun/5442...-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
20k'ya hem r5 5600 hem de thermalright işlemci soğutucuyla geliyordu.

Hayırlı olsun hocam. Açana bu sistem ile hangi cozunurlukteki monitör uygun olur? Zira ben de çocuklarım için bir pc arayisindayim. 20 bin tl lik bir pc is görecek belki belki ama çok kötü bir yönüm var bu konuda. Daha iyisi olsun derken 50-60 bin tl yi buluyor. Ama bu sefer frenlenek istiyorum kendimi. 21 yaşındaki kızım sims4, Little Nightmares ve volarant oynamayı istiyor. 13 yaşında oğlum ise fps deniyor galiba aksiyon oyunları oynar sanırım. Şu an evde olan intel nuc ile malesef hiç oyun deneyimleri yok . Ios (tablet) kisitli oyunları iyice sıktı onları farkindayim. Kendimi maddi olarak çok zorlayip monitör dahil 75 bin tl ayirabilirim. Ama işte gerek var mı orasına karar veremiyorum.
Teşekkür ederim, benim halihazırda kullandığım 1080p 144Hz bir monitörüm vardı onunla kullanacağım RTX 4060 için en uygun çözünürlük. Sizin bütçenizde çok daha farklı sistemler alınabilir ayrı bir konu açarsanız arkadaşlar yardımcı olacaktır

Windofrce kronik olarak muazzam kötü bir ekran kartı haberiniz olsun hocam. Canınızı baya sıkacaktır.
Alıntıyı görüntüle
Diğer kartlar mesela galax 1600rpm çevirirken 64 normal 76 hotspot verirken bu 3000rpm çevirirken 78-97 veriyor.

Keşke bunu alsaydınız. https://www.gaming.gen.tr/urun/5442...-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
20k'ya hem r5 5600 hem de thermalright işlemci soğutucuyla geliyordu.
Vatan'da bu fiyata görünce aldım fakat hala iptal etme hakkım var. Alınamayacak kadar kötü mü hocam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,804
Üyeler
186,375
Son üye
xKralTr4545
Geri