tekno_dahisi
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 3,055
Yazara ve telif haklarına saygı be kardesmPDF indirmek varken neden alayım? Hem çerveye duyarlı olmuş oluyorum hemde okuduktan sonra köşe kutuda duracak şeye para vermektense bedava okuyup siliyorum.
Basılı kitap alarak yazarlara ve yayınevlerine destek oluyorsun. Kitap köşede duracağına bağışlanabilir, satılabilir ya da başkasına verilebilir. Ayrıca, fiziksel kitap okumanın keyfi dijitalde yok. Çevreye duyarlı baskılar da artık yaygın, yani hem okur hem de destekçi olabilirsin.PDF indirmek varken neden alayım? Hem çerveye duyarlı olmuş oluyorum hemde okuduktan sonra köşe kutuda duracak şeye para vermektense bedava okuyup siliyorum.
PDF satın alırım en kötü ne gerek var kağıt kitaba? Ağaçlara yazık...Basılı kitap alarak yazarlara ve yayınevlerine destek oluyorsun. Kitap köşede duracağına bağışlanabilir, satılabilir ya da başkasına verilebilir. Ayrıca, fiziksel kitap okumanın keyfi dijitalde yok. Çevreye duyarlı baskılar da artık yaygın, yani hem okur hem de destekçi olabilirsin.
Gerçek kitap okuyucusu, o kitabın sayfalarını hissederek, hatta yeni kitabın kokusunu severek alıp okur. PDF kitap mı okunur...PDF indirmek varken neden alayım? Hem çerveye duyarlı olmuş oluyorum hemde okuduktan sonra köşe kutuda duracak şeye para vermektense bedava okuyup siliyorum.
Ben zaten kitapsızda rahat yaşayacak insanlardanım. Hatta kitap kokusu rahatsız ediyor beni.Gerçek kitap okuyucusu, o kitabın sayfalarını hissederek, hatta yeni kitabın kokusunu severek alıp okur. PDF kitap mı okunur...
PDF çevreye zarar vermiyor gibi görünebilir ama aslında zarar veriyor. Telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar üretim sırasında doğaya büyük zarar veriyor, ayrıca bu cihazları kullanmak ve depolamak için sürekli enerji harcanıyor. Basılı kitaplar ise uzun ömürlü, paylaşılabilir ve geri dönüştürülebilir. Dijital kopyalar kaybolur, ama bir kitap nesiller boyunca saklanabilir. Kitap, sadece okunacak bir şey değil, kültürel bir mirastır.PDF satın alırım en kötü ne gerek var kağıt kitaba? Ağaçlara yazık...
forum.donanimarsivi.com
O yüzden diyorum işte, gerçek bi' kitap okuyucusu için PDF dediğin şey saçmalık.Ben zaten kitapsızda rahat yaşayacak insanlardanım. Hatta kitap kokusu rahatsız ediyor beni.
Birincisi enerji günes veya rüzgar enerjisi ile üretilirse enerji zararı olmuyor. İkincisi PDFler kaybolmaz merak etmeyin. Öyle Olsa 1980 lerden kalma Windows veya MacOS kurulum dosyaları olmazdı.PDF çevreye zarar vermiyor gibi görünebilir ama aslında zarar veriyor. Telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar üretim sırasında doğaya büyük zarar veriyor, ayrıca bu cihazları kullanmak ve depolamak için sürekli enerji harcanıyor. Basılı kitaplar ise uzun ömürlü, paylaşılabilir ve geri dönüştürülebilir. Dijital kopyalar kaybolur, ama bir kitap nesiller boyunca saklanabilir. Kitap, sadece okunacak bir şey değil, kültürel bir mirastır.