Çift Monitör Nasıl Yapılır?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
4,556
Ben ilk defa çift monitörlüden ziyade montirölü pc toplayacağım. 24 inç 144hz ana monitörüm var yanında benim naçizane evde bulduğum bir monitör var onu 2. monitör olarak kullanacağım. Teknobiyotik bayrama özel sistemi alacağım ve ekran kartında 1 dp, 1 hdmi, 1 vga girişi var. Hangisini hangisine takacağım bilmiyorum. Nasıl kullanacağımı da bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Kaliteli monitörü DP ye diğerini ise HDMI girişine takın. Taktıktan sonra masaüstünde boş bir yere sağ tık>görüntü ayarları> (eğer algılamadıysa) Algıla>Görsel üzerinden monitörün sana göre nerede olduğunu ayarla Eğer ikisi de aynı görüntüyü veriyorsa yine aynı kısmın altında görüntüyü genişlet i seçin

İyi olan monitöre dp kablosunu diğer monitöre hdmi tak.

Hangisine taktığının bir önemi yok yeter ki gerekli giriş olsun. Ana monitörünü DisplayPort ile bağladın diyelim, HDMI ile de ikinci monitörü bağlarsın, veya DVI varsa onunla bağlarsın. Ondan sonrası kolay zaten. Görüntü ayarlarına girip Birden çok ekran yazan yerin altından Masaüstünü bu ekrana genişlet diyeceksin. 3 monitör var şu an bende, çok güzel. Herkese en az 2 monitör kullanmasını öneriyorum, çok rahatlatıyor cidden.

Hangisine taktığının bir önemi yok yeter ki gerekli giriş olsun. Ana monitörünü DisplayPort ile bağladın diyelim, HDMI ile de ikinci monitörü bağlarsın, veya DVI varsa onunla bağlarsın. Ondan sonrası kolay zaten. Görüntü ayarlarına girip Birden çok ekran yazan yerin altından Masaüstünü bu ekrana genişlet diyeceksin. 3 monitör var şu an bende, çok güzel. Herkese en az 2 monitör kullanmasını öneriyorum, çok rahatlatıyor cidden.
Benim amacım şey arkadaşlarla oyun oynuyorum mesela alt tab atıp discorda fln giriyorum onunla uğraşmak istemiyorum hemen yan ekrandan yapayım diyorum. Onun içinde mi ekranı genişlet diyeceğim yoksa farklı bir arayarı var mı?

Kaliteliye Dp bağlayın diğeri HDMI girişi ile bağlayın.

Benim amacım şey arkadaşlarla oyun oynuyorum mesela alt tab atıp discorda fln giriyorum onunla uğraşmak istemiyorum hemen yan ekrandan yapayım diyorum. Onun içinde mi ekranı genişlet diyeceğim yoksa farklı bir arayarı var mı?
Genişlet yapıyorsun yine. Ama şunu söyleyeyim, CSGO falan oynarken diğer monitöre geçersen oyunu aşağıya alıyor. O kadar özgür olmuyorsun yani.

Genişlet yapıyorsun yine. Ama şunu söyleyeyim, CSGO falan oynarken diğer monitöre geçersen oyunu aşağıya alıyor. O kadar özgür olmuyorsun yani.
Ben genellikle Valo, dediğin gibi cs lol gibi oyunlar oynuyorum. Bir monitörden oyun diğer monitörden şarkı, discord gibi şeyleri halletmek istiyorum.

Genel olarak 2. ekranı yayıncıların tercih etme nedeni bu zaten. Chat i okumak için ve yayını kontrol etmek için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,264
Üyeler
186,597
Son üye
misafirrrr
Geri